"הבעיה אינה לגלות את הזהות האבודה שלנו או לשחרר את טבענו הכלוא, את האמת החבויה שלנו; הבעיה היא לשאוף למשהו אחר באופן רדיקלי... (עלינו לנסות) להרוס את מה שאנחנו ולברוא משהו שונה לחלוטין, שהוא בבחינת חידוש גמור..." (מישל פוקו)
כניסתם של ארבעת הדיירים החדשים לבית "האח הגדול" וההדחה (המדומה) של שניים מהם שינתה את המרקם החברתי הקיים. פתאום כולם התלכדו, פתאום כולם חברים. האווירה בבית נרגעה, אפילו שי חי ועמרי הפכו לחברים הכי טובים השבוע – מי היה מאמין?!
אם כן, האדם מתאים לעצמו את האמת שלו על מנת לשרוד. מצד אחד הוא יצור הישרדותי, ומצד שני - מהפכן. כאשר הוא לא מצליח לייצר את העולם האידיאלי שלו, הוא מסגל את עצמו לעולם הקיים, ובראות עיניו הוא לכאורה הצליח במשימה.
הדיירים בבית "האח הגדול" נמצאים כידוע במשחק, שכלליו אמנם קבועים וידועים מראש, אבל הוא מותיר להם את החירות לבחור מהלכים אלטרנטיביים שלא מפרים את הכללים. כל דייר ודייר פועל כדי להשיג את המטרות שהציב לעצמו: לנצח במשימות, להתבלט, לנצח במשחק ועוד. אחת הדרכים לעשות זאת היא להסיר מסכות, או לשים מסכות אחרות.
עמרי - שסומן על ידי גולשי mako כאסטרטג של הבית, זה שהכי משחק את המשחק - הבין מזמן ששי חי הוא הדמות החזקה בבית. שי חי מוביל את הדברים בבית, הדיירים רפלקסיביים אליו מהרגע הראשון, מגיבים אליו בפניו ושלא בפניו. עכשיו גם עמרי השלים עם זה; במקום לנסות לצאת נגד שי חי (מה שלא צלח עד כה), הוא שינה אסטרטגיה והתחבר אליו (If you can't beat them, join them).
זה התחיל במשימת הקליפים במכונית. כשהאח הודיע שהבנים יתחרו נגד הבנות, עמרי מיד אמר: "יש לי את שי חי!" (כלומר, "אני בקבוצה של הווינרים"). הוא ספג על כך ביקורת נוקבת מדיירי הבית, אבל הרומן המשיך כששי חי מייעץ לעמרי בענייני זוגיות, ועמרי מציע להכין לו קפה בבוקר.
השינוי מתחיל במכונית
דיברנו כבר על כך שהדמות שלנו מתעצבת ומשתנה כל הזמן, ושזו החירות שלנו. האדם מכיר את עצמו מתוך היחסים החברתיים, מגלה את עצמו ומעצב את זהותו מתוך החלוקות החברתיות. לפי פוקו, מה שאנחנו חושבים על האני האמיתי שלנו הוא בעצם הבנייה חברתית. כוח, טוען פוקו, דומה יותר לאסטרטגיה. ב"האח הגדול", הדיירים הם אלו שמניעים את הכוח ובכך משנים את זהותם בבית.
כמו דיירים אחרים בבית, גם עמרי עשה שינוי. הוא שינה את האמת שלו, שינה את ההתבוננות שלו על הסיטואציה, חישב מסלול מחדש והבין שנכון לו יותר להיות בצד השני, בצד החזק. הוא זיהה הזדמנות במשימת הקליפים במכונית (משימה שבאמת הוציאה מהדיירים משהו אחר, משוחרר וקליל יותר). וכך הוא התחבר עם שי חי.
שני המחנות שהיו בבית התחברו למחנה אחד שמחכה לדיירים החדשים. או שהם יצטרפו למחנה המלוכד, או ששוב הבית יתפצל. כך או כך, יחסי הכוחות בבית עומדים להשתנות שוב. יחסי הכוח הללו (ויחסי כוח בכלל) קורים כל הזמן. זה לא עניין חד-פעמי. הכוח הוא מערך של יחסים שפזורים בכל מקום בחברה ובבית "האח הגדול", ואנחנו נחשפים אליהם בזכוכית מגדלת כל הזמן.