בעולם שמתקיים בתוכנית הרדיו "טייכר וזרחוביץ'" מופיעות עשרות דמויות שנעות על הציר שבין החיקוי הישיר, לדמויות שמציעות שינוי קל מאנשים אמיתיים, ודמויות מומצאות לגמרי שרק שואבות השראה מאנשים שהשניים ראו במהלך חייהם. למרות שהקרב היה קשה, למרות שמדובר בתוכנית קאלט עם אלפי מעריצים שעוד יתווכחו איתנו ולמרות שכל הדמויות פה באמת מעולות - מישהו היה צריך להחליט. אלה שלוש עשרה הדמויות המוצלחות ביותר בתוכנית, בצירוף משפטי המפתח הכי מוכרים שלהן, והדמויות שחייבות לפגוש אותן לשיחה צפופה. 

רם גדרון

אם אי פעם גלשתם ביוטיוב סביר להניח שנתקלתם בקטע הבא של גד ביטון, דיג'יי שלא רואה על העיניים. אם אי פעם זפזפתם ברדיו - שמעתם את ירון אשבל. האנשים האלה ועוד אחרים הפכו למגה-זורד של שדרן רדיו/דיג'יי שמרקיד בשירי דיסקו ורמיקסים נדירים, אבל בעיקר מוכר שירותי תקליטנות.

מגולם על ידי: טייכר

הייתי שמח לשמוע אותו מדבר עם: משיח (כן, ההוא של אודי כגן). כל מי שנולד או גדל באייטיז יידע להעריך את הכפייתיות של השניים לכל התרבות של העשור הזה.

קאצ'פרייז: "רררה-מיקס", "רוקדות ורוקדים", "היו יפים אכלו שקדים".

אלישע באק שמחוני

בתחילת הקריירה שלו, שמחוני היה מגיש תוכנית הג'אז "נייט טריין", בה הצליח  ללמד אותי את כל הכלום ושום הדבר שרציתי לדעת על ההיסטוריה של ג'אז, והוא עשה זאת בדיבור איטי על רקע סקסופון, ובשילוב פרטי טריוויזיה איזוטריים. אם קיבלתם את הרושם המוטעה ששמחוני מציג את קהילת חובבי הג'אז באופן לא הוגן, כאנשים סופר פלצנים, דעו לכם שהוא הפסיק עם זה ועכשיו הוא יינן שמציג חובבי יין כאנשים סופר פלצנים. שמחוני מייצר בעצמו סדרה של יין מלתחות טבעי שכל מה שטוב בו, הוא העטיפה במילים חסרות משמעות כמו "אדמת טוף". אבל היי, אני נהנה מיין פטישים ב-40 שקל מהסופר.

יין מגעיל על ידי אנשים שלא מבינים בזה שום דבר מצלצל לכם מוכר? במערכון הזה, נטעו הגפנים - הבציר שלהם הוא פרק היקב המופתי בסדרת הטורטלים (שזרחוביץ' הוא מיוצריה), שם הוא הביא לנו את סצינת ההקאה הטובה ביותר בטלוויזיה.

 

מגולם על ידי: זרחוביץ'.

הייתי שמח לשמוע אותו מדבר עם עם: דובי לנץ, במהדורה מיוחדת של שירי ג'אז שהשזאם לא מזהה.

קאצ'פרייז: "יינות קברנה סוביניר" "באאאאאס", "איזה לילה", "[קולות נקישות לשון כחיקוי של מזיגת יין]".

אלינה מרואה חשבון

אלינה ממשרד רואי החשבון נותנת הצצה לחיים הסוערים של האנשים האפורים, לכאורה, שמטפלים בחשבוניות, באקסלים ובדו"חות השנתיים שאותם היא דורשת משום מה פעם בשבוע, כי היא לוקחת את העבודה ברצינות וביסודיות. אבל יש באלינה יותר ממה שהעין פוגשת - סדרת דוקו בנטפליקס הייתה מתה להגיע לחצי מזה. בין טופס 106 להוצאות המע"מ, אלינה הולכת לאודישנים לתוכניות שירה, עושה פארקור, מפיקה מסיבות מטורפות במשרד ומעדכת על מצבן של כל עובדות המשרד.

מגולמת על ידי: טייכר

הייתי שמח לשמוע אותה עם: ג'וי סולטן, לראות כמה היא מרוויחה ממכירת כלבים

קאצ'פרייז: "חבל, ערן, חבל", "שלוחה שלוש עם אילה ולודה"

אלי בין יעקב

עורך הדין (ונוטריון!) הכי טוב בארץ. בעל פינה משפטית ברדיו, ועורך הדין (ונוטריון!) שמייצג כל ידוען בארץ ובעולם שמגיע לכותרות. מכריע את טייכר בכל דיון משפטי שהוא בכלל לא רצה להיכנס אליו, בשפה משפטית שלא אומרת כלום. כיכב פעם אחת ב"ארץ נהדרת" מול טייכר (הפעם בתפקיד שופט, וחבל שלא יותר.

 

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: יורם שפטל. שינקוט חזק, בזמן ששפטל קורא לו סמרטוט אדום.

קאצ'פרייז: "איפה אתה נמצא", "נאהא", "אני אנקוט ואנקוט חזק", "מדוע לא חיכית לי על מדרגות המטוס", "תתקשר לבלאקברי"

בבר

הדמות הכי טובה שנולדה במקרה. בבר התחיל כסימפול אצל רם גדרון כשטבע את המשפט "יש לי ידידה, רוצה להכיר בדרן". כל הרבה משמעות בכל כך הרבה כלום. בבר יצא מהסימפול הזה אל העולם האמיתי, ולימד אותנו לשפר את העברית שלנו עם משפטים עמוקים כמו "ההורים שלך הכירו בשירונט", "מימין לווישר, תמצאי את השף" - ואלה שניים מהקוהרנטיים יותר של האיש.

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: שרגאלול. הוא לגמרי צריך שיפור של העברית, ואולי קצת שליטה בכעסים.

קאצ'פרייז: "לחזור", "יש לי ידידה, רוצה להכיר בדרן"

סולימאן הרחב

עזבו אתכם גל גדות, בר רפאלי, מארק איווניר, אורי פפר (שאגב, הדמות שיצרו ממנו בתוכנית, בה הוא מעמיד פנים שכח עברית - גם היא זהב רדיופוני) וכל הישראלים האחרים שמצליחים בארצות הברית. הסלב שכולנו צריכים ללמוד ממנו זה גְדול סולימאן הרחב. סולימאן הוא זמר עם ריאות של לוויתן, ונונשלנט של חתול שפשוט לא זז לכם מהספה, שמספר סיפורים מדהימים על הקשר הישראלי להפקות בהוליווד ולכוכבים הוליוודיים. הוא הכלאה מבריקה של סולימאן הגדול, של מנחם גולן ודומיהם.

הכישרון העיקרי של סולימאן הרחב הוא כמובן ניימדרופינג מעוברת של אמנים מובילים בתעשיית הבידור האמריקאית, שאיכשהו כולם למדו איתו בבית ספר יסודי: מר טין שי"ן, יואל ברינר, דינה טרנר, ברוך וויליס, להקת ג'ינגס כאהן, רונה זל-ווגר, הקאסט של המחזמר כ"ץ, ומי לא בעצם.

מגולם על ידי: טייכר

הייתי שמח לשמוע אותו עם: הזמרת אילנה, בדואט

קאצ'פרייז: "רחל רחללל" (במשך 20 שניות רצופות אם לא יותר), "מה נשמע חביבי", "חי באמריקה, מי חי בארץ בכלל", "שחקן הדי.וי.די. ליאם ניסן".

עמי לא לענות

ב-2010, שאולי, אחיו של ראובן מ"הפרלמנט" ו"ארץ נהדרת", עלה משום מה להגיד תודה לכל מיני אנשים לא חשובים בערב מחווה לטוביה צפיר, אבל הוא לא היחיד שיש לו את התחביב המוזר הזה, ואצל טייכר וזרחוביץ' מדובר בעמי. עמי הוא נודניק שפשוט אומר תודות בטקס העובד המצטיין, טקס מפקד התחנה ועוד מקומות שלא ברור איך השתחל אליהם. הוא השתדרג מאז הופעותיו הראשונות, ובמקום להגיד תודה הוא מנסה להזכיר לטייכר מי הוא, ברצפי הוואן-ליינרים הכי טובים ששודרו ברדיו בעברית.  כמו "עמי שרואה חתול שחור ובולע רוק 3 פעמים", "עמי שסגר מרפסת עם ריץ' רץ'", "עמי שאוהב שלוקחים אותו שק-קמח מלא".

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: מיכה פורטוגלי, נודניק נוסף שלקח לטייכר שנים להוריד מהגב שלו ומקו הטלפון. פשוט לשים אותם יחד בשיחת טלפון כדי להתיש אחד את השני.

קאצ'פרייז: "זה עעעעמי, שרון, עמי".

דני סביצ'ה

מה שהולך היום, מספרים לנו טייכר וזרחוביץ' מדי שבוע, הוא סטנדאפ. דור ה-Y ומטה הולכים לסטנדאפיסטים  שסוגדים למשברים האקזיסטנציאליזם של "בוג'ק הורסמן" ו"ריק ומורטי", מתמרמרים על החיים שלהם ועל כמה קשה להתפרנס, צוחקים בהפוך על הפוך על הפוך על עולם הפוליטקלי קורקט ומערערים את התפישות המקובלות על מיניות ומגדר. הדורות הקודמים, לעומת זאת, הלכו להופעות עם מסרים פשוטים יותר: "ילדים הם צווחנים כפויי טובה", ו-"נשים הן בזבזניות כסף שלא יודעות לבשל". 

דני סביצ'ה מבוסס בעיקר על דמותו של דני רכס, סטנדאפיסט מהאייטיז שאפילו התארח בספיישל של התוכנית שהוקלט מול קהל. רכס סיפר שהוא מקבל את החיקוי באהבה, ואז קיבל באותה אהבה שתיקות מביכות של הקהל מול הפאנצ'ים שלו. הוא אפילו צילם קטע סטנדאפ מיוחד כמתנה לחתונה של טייכר (נחשו על מה).

סביצ'ה, שחי בתוכנית לצד חיקויים של יגאל שילון וננסי ברנדס עם הבדיחות העבשות-כל-כך-שהן-מצחיקות, פשוט מקפל בתוכו את כל תחושת הקרינג' שמהמאזינים מקבלים מאותו דור של סטנדאפ, או מהסיטואציה הקרובה יותר - הרגע שהדוד המביך רק נכנס בדלת לפני ארוחת החג.

מגולם על ידי: טייכר

הייתי שמח לשמוע אותו עם: ישראל קטורזה. ואז לשים את הרדיו על מיוט עד שאוכל לברוח לחוף מבטחים.

קאצ'פרייז: "איפה אתם?", "אשתיייי", "מאמי!", "תדליק לי אור", "אני רומנטיקן, מודה", "תתחתנו!", "פריס, סאן ז'רמן".

דותן הנמר

האיש היחיד ביוניברס הטייכר-זרחוביצ'י שבנה את עצמו בשתי ידיים ועשר אצבעות. התחיל ככלומניק משועמם שסתם מנסה להידחף לתוכנית, והמשיך משם לעולם התקשורת. לאחר עבודה מאוד קשה וארוכה של שנים בראיונות אצל טייכר, הוא הגשים את החלום והפך לכלומניק עם תחפושת של נמר שמקריפ ילדים ואמהות, ומצוי בסכסוך עמוק עם אבי דור.

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: אבי דור האמיתי. בשביל לשים סוף לסכסוך ארוך השנים בין שני כוכבי הילדים.

קאצ'פרייז: "זוזי זוזי יא בת זונה", "אם יש כאן גרושות הן מתבקשות להשאיר את הטלפון לדותן הנמר", "אתה ישו", "שרוני מותק".

ראובן ("כמעט שבת שלום")

האח החוזר בתשובה של שאול מ"הפרלמנט", ומי שהגיע עד כדי חיקוי של נפתלי בנט ופסל שעווה הוא הדמות הכי מבריקה אצל "טייכר וזרחוביץ'". בגירסת הרדיו, הוא מגיש את התוכנית "כמעט שבת שלום" על רקע השיר "אדון הסליחות", ובגירסה בימתית הוא מרביץ תורה עם שי שטרן. ראובן מרצה על הלכה ומעלה על הקו מבקרי מקוואות, ורכילאי בתי כנסת, תוך שהוא מערבב באלגנטיות בין שפה חדשה לישנה, בין קודש לחול, בין מודרניות למסורת, ובין חילוניות לדתיות. ראובן הפך את זמני כניסת ויצאת השבת לעניין מותח יותר מכל תחרות ריאלטי או ספורט, יצר את מטבעות לשון  הכי טובים מאז הגשש, והוא והתשובה הכי טובה אי פעם לשאלה שיאיר לפיד נהג לשאול "מה ישראלי בעיניך?".

 

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: מעשיהו ליבניץ - הפילוסוף שפוסק הלכות נימוסי וואטסאפ ואינסטגרם. השניים האלה צריכים לחבר את ספר החוקים של ישראל.

קאצ'פרייז: "כמעט שבת שלום לכל המקשיבים", "בונה עולם".

ג'רי פנדלבאום

אם יש ספר שאני לא מבין למה עוד לא יצא במציאות לחנות הספרים וקיים רק ביוניברס של התוכנית, זה הספר "כל העולם על הזן שלי". על רקע נעימת "הרועה הבודד" של זמפיר, פנדלבאום חולק וואן ליינרים שנשמעים מטופשים בהתחלה, ואז כשחושבים עליהם קצת הם מאוד חכמים ומשנים את התפישה שלנו על המציאות - ואז חושבים עליהם שוב ומבינים שהם טיפשיים. כמה דוגמאות מייצגות: "כל סכין פרפר היה פעם סכין גולם", "כפתור הרגעה הכי שונא שלוחצים עליו", "גם למילה סוף, יש סוף", "מעלית שבת נחה כל השבוע", "לחתול יש תשע נשמות, לשקית ניילון - שתים עשרה" ו-"שטיח זו הפאה של הרצפה".

מגולם על ידי: טייכר

הייתי שמח לשמוע אותו עם: עמי. יהיו להם תובנות חיים מעניינות יחד

קאצ'פרייז: "שלום עאראן, שלום את המאזינים", "אל תעשה זה, זה אסור", "אני מתקף אותך", "טראק ניין שאני ביקשתי".

דורית מרחוב הפושרים ושלוש

המתמודדת הכי גרועה בתולדות הטריוויה בעולם, שתמיד מצליחה לעלות בגורל תותח הפרסים של התוכנית. למרות הכישלונות שלה, היא אופטימית חסרת תקנה, בעלת עולם אסוסיאציות מבריק אבל לא רלוונטי לשום דבר, עקשנית ואסרטיבית. דלית, התאומה של דורית התפתחה מהתוכנית והפכה לדמות בפרסומות בטלוויזיה.

מגולמת על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע יחד עם: יגאל שילון. בדיחות הכפלשון שלו והתובנות שלה על העולם יעיפו לכולנו את הסכך.

קאצ'פרייז: "רחוב הפושרים ושלוש, מושב עגבות", "סופי סגור ומסוגר", "תנו לי את הפרס".

יורם קפיטולניק

כל מי שעבד במשרד שיש בו יותר מעשרה אנשים ושני כלי רכב, נתקל בקפיטולניק כלשהו. האיש היה נציג העירייה תל אביב, והתגלגל בתפקידים שונים עד שהפך להיות ראש צי הרכב של רדיו תל אביב.

הרצינות שבה קפיטולניק לוקח את התפקיד שלו והגדלת הראש שלו מעוררות הערכה. הוא קיבל לתקופה קצרה תוכנית רדיו משלו בשם "30 בצי", הגיח לרגע ב"ארץ נהדרת" אצל הטורטלים, והלוואי שיהיה יותר ממנו שם. קפיטולניק דואג לא רק לטפל בטסטים, דלקנים ושטיפות - אלא לוודא שכל עובד בתחנה משגיח על הכלי שלו, כדי שיהיו מוכנים לצאת למשימות לוחמה בשטח האויב - תחנת הרדיו הגוש-דנית השניה, 103FM בראשותו של צבי קונוליון. הוא לא מפחד לרדות בעובדי התחנה כדי לוודא שכל המכוניות, או הכלים, נקיים מסודרים, וחונים בדיוק בין הקווים בשביל לצאת בזמן למלחמה. היום שבו העולם יעבור לרכב אוטונומי יגמור לקפיטולניק את הקריירה וישבור לכולנו את הלב.

מגולם על ידי: זרחוביץ'

הייתי שמח לשמוע אותו עם: צח בראטר - סמנכל הניו-מד של הרדיו. לשמוע את מאבקי הכוחות בתוך ההנהלה המדומיינת של רדיו תל אביב.

קאצ'פרייז: "לאלאלאלאלאלא", "מה פירוש? מה טשטוש!", "סיפורים וטמטומים. רימטומים!", "סתום את הפה!", בלום את חור העוגיות שלך", "אובר אנד אאוט", א.ג.נ, אדון גברת נכבדים".

ועוד דמויות ששווה להזכיר:

מר סטייט שמשבש באופן נפלא בתרגום מאנגלית ביטויים כמו "החזק אחיזה בעצמך"; הזמרת אילנה ("מחרבנת בחלון פתוח"); חנין מהכבלים שמתמצתת סדרות בכישרון מופתי. (על הג'ינקס: "שלום, שבוע טוב, אני רוברט ואני לא הרוצח"); יאיר אקרמן, השחקן שלא באמת מופיע בשום וסובל מהיפר קורקציה בעברית ("שנת אלפיים U שש"); פאפא, שגורם לי להגיד לפעמים לי קשר לכלום "על כל יושביו"; שרגלול שהפך מקצב לגנן ילדים מפחידף פליקס וילנסקי, השחקן/קריין הכי בריטי בישראל, למרות שהוא מבוסס על אלכס אנסקי הבולגרי; ג'וי סולטן מוכרת הכלבים, שעושה שיימינג לאישה שעליה היא מבוססת בדרך ש-timeout ו"הצינור" לא הצליחו; צח בראטר, סמנכ"ל הניו-מד שיש לו מבטא צרפתי כי הוא חטף מכה ב"גולגול", או שהוא אח של המוזיקאי הנרי בראטר.

אוהבים חיקויים? כי יש גם כאלה. הטובים ביותר הם ננסי ברנדס, שמבטיח עכשיו ברצינות לפני בדיחות "טפטף על ארז טל"; אורי פפר ("Can't handle a gun, can't handle a woman, son"); רזי ברקאי ("אטילון שומפלבון", "אוקיייי"); בראהנו טגניה, שהפך לבאטמן שנוסע בבאטמוביל שרייד; גילה אלמגור השחקנית והשחקנית, יגאל שילון עם "בומבות" כל כך מתאמצות שלא ברור איך עוד לא פוקע לו וריד; יורם שפטל ומגוון הקללות; עודד בן עמי, שהיה תפוח אדמה של זרחוביץ' לפני שהיה עוגיה של טל פרידמן; ההולוגרמה של שמעון פרס ("הלא אפשר להשתגע!", "חדשנות! טכנלוגיה!") וירון לונדון ("ערבטוב ירון, ערבטוב מוטי").

התוכנית משודרת מדי יום בשעות 16:00-18:00 ברדיו תל אביב ורדיו קול רגע