עם עזיבתו של רפי גינת את תפקיד מנכ"ל ערוץ 10 צפוי דירקטוריון הערוץ להחליט בשבועות הקרובים על תוכנית קיצוצים דרמטית. הקיצוץ בהוצאות, שעשוי להגיע לעשרות אחוזים הן בערוץ והן בחברת החדשות, ישפיע ישירות על תוכן הערוץ וכן עשוי להביא לקיצוצים בהוצאות על כוח אדם. גינת עזב רגע לפני שנאלץ לבצע בעצמו את תוכנית הקיצוצים.
המחלוקת המרכזית בין גינת לבי בעלי המניות של ערוץ 10 היתה סביב מודל הפעילות של הערוץ. בעוד גינת היה מעוניין להפוך את ערוץ 10 לתחרותי לערוץ 2 עם תוכן בידורי יקר, נציגיו של בעל השליטה יוסי מימן - שאין ביכולתו להשקיע בערוץ - מעוניים במודל פעילות רזה.
כיום משקיע הערוץ 400-350 מיליון שקל בתוכן, כולל בחברת חדשות 10, והוצאות נוספות של כ-50 מיליון שקל על מטה והנהלה. בכוונת בעלי המניות להפחית משמעתית את ההוצאות על תוכן. הפעילות של הערוץ כיום היא הפסדית לאור העלויות הגבוהות של תוכניות הריאליטי והבידור עליהן החליט גינת.
כחלק מההחלטה לבצע קיצוצים משמעותיים בערוץ, בעלי המניות בערוץ 10 מעוניינים כבר כעת להפוך את הערוץ לאלטרנטיבי עם תוכן איכותי יותר, שאינו בעלויות גבוהות - וללא תוכניות ריאליטי יקרות שהסבו הפסדים לערוץ. בשלב זה הערוץ אמור להמשיך לשדר את התוכנית "כלבוטק", שאותה מגיש ומפיק גינת, אך ההערכות הן כי בהמשך - עם יישום תוכנית הקיצוצים הרחבה - תרד התוכנית משידור באם לא תהיה רווחית או מאוזנת. עם זאת, כחלק מההסכם בין גינת לגבי התפטרותו, סוכם השבוע על הפתחה משמעותית בעלויות ההפקה של התוכנית של גינת, ולכן ההערכות הן שהיא תמשיך להיות משודרת בערוץ.
בשלב זה נוטל המשנה למנכ"ל, יואב הלדמן, את מושכות הניהול של הערוץ. ואולם בעלי המניות של הערוץ מתכוונים לאתר מנכ"ל חדש שיוביל את הערוץ במתווה הפעילות החדש - הרזה והמצומצם.
הכתבה פורסמה במקור באתר "The Marker"
בעקבות הסגירה בשבת: המרכולים בת"א יפסידו 300 מיליון שקל בשנה
נגד כל הסיכויים: המשפחה הענייה ששלחה 21 אחים ואחיות לאוניברסיטה