הישג מרשים נוסף למחלקת התעודה של "עובדה", שסוגרת שנה מוצלחת במיוחד. אחרי שאילנה דיין, גלעד טוקטלי ועמרי אסנייהם זכו בשתי מדליות בפסטיבל ניו יורק עבור סרטיהם "כך חוסל בן לאדן" ו"סלוקי", התבשרו שלשום (שלישי) אנשי התכנית על זכייה נוספת, הפעם בתחרות מקומית.
טקס פרסי הקולנוע הדוקומנטרי הישראלי לשנת 2013 נערך אמש ובמהלכו קיבל סרטם של איתי אנגל והתחקירן אמיר תיבון, "עם המורדים בסוריה", את הפרס בקטגוריית הכתבה העיתונאית. במהלך הסרט נכנסו השניים אל מלחמת האזרחים המדממת המתחוללת בתוך סוריה, הגיעו אל מעוזי המורדים הנאבקים בכוחות המשטר של אסד והביעו תיעוד של מהפכה המתחוללת מבפנים.
"לא רחוק מאתנו מתחוללות זוועות שקשה להעלות על הדעת. וגם קשה מאד, לעיתים בלתי אפשרי, לתעד", מסביר איתי אנגל, "אחרי שנתיים של מלחמת אזרחים בסוריה נהרגו יותר ממאה אלף אזרחים, יותר משני מיליון הפכו לפליטים, אסד משתמש בנשק כימי וארגונים הקשורים לאל קאעידה מבקשים להשתלט על סוריה ולדכא כל אישה וגבר שאינם שותפים לתפיסת עולמם".
על מהלך עשיית הסרט הסביר אנגל: "הרצון שלנו היה להיכנס לסוריה ולראות בעצמנו. לצורך כך היינו צריכים להבריח את דרכנו פנימה. בניגוד לכתבות אחרות ממוקדי עימות שבהן תיעדתי בעיקר את הקרבות, הרעיון כאן היה להכיר את האנשים ולדבר עם כל מי שרק אפשר: מפקד מורדים, חיילים שערקו מהצבא של אסד, סונים, עלאווים וכורדים, לוחמים צעירים שבסיומו של יום קרבות נאספים לערב של שפיות וקריאת שירה, ושיחה עם ותיקים שפעם נלחמו בנו במלחמת יום כיפור וששת הימים".
"את הכניסה פנימה עשיתי עם התחקירן אמיר תיבון וכשאני לא החזקתי את המצלמה הוא לקח אותה. כדי להיכנס לסוריה הבריחו אותנו חברים סורים דרך יערות בטורקיה לתוך מחוז אידליב ששם גם היום מתנהלים קרבות עזים ואנשים שהכרנו נהרגים מדי יום. על הרקע התופת הזו כבר קשה לדמיין בני אדם רגילים שחיים שם. זה הופך לעוד יותר קשה כאן בישראל כשהאמירה הפופולרית היא 'שיהרגו כולם האחד את השני ובהצלחה לכל הצדדים...'. וכמו שבדרך כלל קורה אצלנו, אף אחד לא היה במקום הזה אבל כולם מסבירים ומפרשים את מה שקורה ויקרה שם.
את הזכייה ביקש אנגל להקדיש לעיתונאי האמריקאי ג'יימס פולי, שנכנס לאזור הלחימה ביחד עם השניים, וב-11 החודשים האחרונים נעלמו עקבותיו מבלי שאיש יודע להצביע על גורלו.
בשנתיים האחרונות זכתה "עובדה" בשני פרסים (ב-2011 ו-2012) בתחרות פורום היוצרים. האחד ל-"חטיפת פליטים וסחר באיברים - סניף תל אביב" סרטם של איתי אנגל ואפרת לכטר בנושא חטיפת פליטים במדבר סיני, והשני לסרטו של אנגל "המדריך למהפכה" על ההפיכה במצרים.