כפי שדיווחנו מוקדם יותר היום, נטפליקס השיקו הבוקר תפריט חדש בעברית, והחברה עושה מאמץ להיכנס באופן מלא לשוק הישראלי בעזרת תכנים מתורגמים ומדובבים, מספר תכניות ישראליות שנרכשו לשידור בשירות הסטרימינג והבטחות להרחבת התוכן בעברית בעתיד. למען כל המתלבטים והסקרנים, קיבצנו את *כל* מה שאתם צריכים לדעת על נטפליקס בישראל:
כמה זה עולה לנו?
29.90 שקלים לחבילת הבסיס, 39.90 שקלים לחבילת HD ו-49.90 שקלים לחבילת 4K HDR. מנויי פרטנר TV (שירות הטלוויזיה החדש של פרטנר, שיגיע לבתי הלקוחות בשבוע הקרוב) יוכלו להירשם לנטפליקס בתוספת 20 שקלים (69.90 לחבילת הבסיס של פרטנר, 89.90 לחבילה עם נטפליקס). בשבועות הקרובים תודיע נטפליקס גם על שילוב השירות שלה ללקוחות HOT.
איפה אפשר לראות את זה?
כלל הלקוחות יוכלו לצפות בתכנים של נטפליקס בעזרת כמעט כל מכשיר שמחובר לאינטרנט: מחשבים ניידים ונייחים, קונסולות משחק, מערכות קולנוע ביתי, טלוויזיות חכמות, טאבלטים וסמארטפונים. אם החיבור לאינטרנט לא זמין בזמן בו רוצים לצפות (בזמן טיסה למשל) הלקוחות יכולים להוריד את רוב התכניות בקטלוג ולצפות בתכנים מאוחר יותר גם ללא חיבור לאינטרנט. לקוחות שיירשמו לשירות דרך פרטנר TV, יוכלו לקבל את התכנים דרך הממיר של פרטנר TV.
יש תרגום?
כרגע רוב התכנים (75%) מוצעים עם תרגום או דיבוב לעברית (הדיבוב בעיקר בתכנים לילדים), כשהשאיפה של החברה היא להמשיך ולהגדיל את מגוון התכניות המתורגמות. בין התכנים הנגישים עם תרגום או דיבוב לעברית אפשר למצוא סרטים הוליוודיים, תכניות טלוויזיה, סרטי תעודה, סרטים עצמאיים, מופעי סטנד-אפ ומגוון רחב של תכניות לילדים.
מה עם תכניות בעברית?
כרגע יש מספר מצומצם של תכניות שנרכשו לשידור בענקית הסטרימינג, בהם "פאודה", "בני ערובה", "סרוגים" והסדרה התיעודית "צל של אמת". בחברה מבטיחים שככל שילמדו את השוק הישראלי, הם ישקיעו עוד כספים ברכישת תכנים בעברית, בהם גם תכניות לא בדיוניות (לא ידוע עדיין אם מדובר רק בסרטים תיעודיים או גם בתכניות בידור וריאליטי ישראליות). עוד מסרו מנטפליקס, כי בהמשך השנה הם יכריזו על תכניות נוספות שיירכשו על ידי שירות הסטרימינג, וייתכן שגם הפקות מקור שתפיק החברה (נציגי נטפליקס סירבו לחשוף פרטים נוספים). בשיחה עם נציגי החברה, הם הביעו רצון להרחיב את קהל היעד שלהם לגילאים מבוגרים יותר ולאוכלוסיות נוספות, מעבר לצעירים המכורים לטלוויזיה אמריקאית. כחלק מכניסה לשוק הישראלי, בחברה ימשיכו ללמוד את הרגלי הצפייה של הצרכן הישראלי ויירכשו תכנים בהתאם.
אפשר לראות "משחקי הכס"?
לא. החברה מציעה קטלוג רחב, אך הוא לא כולל את רוב הסדרות של גופי שידור כמו HBO, הולו או אמזון פריים. אז מי שרוצה לראות את "משחקי הכס" או "סיפורה של שפחה" (שמשודרת ב-HOT) ייאלץ להירשם לאחת החברות הישראליות שמשדרות תכניות רכש שאינן נמצאות בנטפליקס (את "משחקי הכס" ניתן למצוא ב-yes, HOT, או סלקום טי.וי).
איך הקהל הישראלי שונה משאר העולם?
באופן מפתיע, נציגי החברה מספרים כי אין הבדל משמעותי בהרגלי הצריכה של הישראלים בהשוואה לשאר העולם. הם סירבו לחשוף נתונים מדויקים, אבל בגדול ניתן לומר שאנחנו רואים את אותן תכניות שכולם אוהבים (מי אמר "בית הקלפים" ו"כתום זה השחור החדש"?). הנציגים הודו כי הדימיון לכלל הצרכנים של נטפליקס נובע בין השאר מהעובדה שלקוחות השירות נוטים להיות צעירים, מעורים טכנולוגית ומעודכנים בנעשה בשאר העולם.
איך זה ישפיע על היוצרים הישראלים?
"החממה" נרכשה על ידי נטפליקס, ויוצריה עומלים כעת על גרסה בשפה האנגלית. העיבוד המחודש ימוקם גם הוא בישראל וכולל חלק גדול מהקאסט המקורי, אך השפה השלטת תהיה אנגלית. תכניות נוספות ("פאודה", "בני ערובה", "צל של אמת") וסרטים נוספים ("סופת חול", "אפס ביחסי אנוש"), נרכשו על ידי החברה ומופצים עם תרגום ברחבי העולם. נציגי החברה אמרו כי בעתיד הם ירכשו תכנים נוספים בעברית, לטובת הצרכנים הישראלים אך גם למנויי החברה ברחבי העולם. בחברה לא סיפרו על נתוני הצפייה בתכניות הישראליות, אך שיבחו את "פאודה" כדוגמה לסדרה עם פוטנציאל בינלאומי.
בקיצור, הכניסה לשוק הישראלי פותחת ליוצרים ישראלים אפשרות חדשה להפיץ את היצירות שלהם ברחבי העולם דרך שירות הסטרימינג (אם הם יבחרו לקנות את התכנים כמובן). במקרים מיוחדים, ייתכן והחברה תשקיע בהפקת גרסה חדשה באנגלית, שמכוונות לקהל הבינלאומי, כפי שהיה עם "החממה". נציגי החברה לא חשפו רכש חדש או סדרות נוספות שייכנסו להפקה, אך הבטיחו כי בקרוב הם יכריזו על פרויקטים חדשים של יוצרים ישראלים (לא ברור אם רכש או הפקות מקור של החברה).
אז אני יכול לשלוח להם את התסריט שלי?
לא. עד כה הם קנו רק תכנים שפותחו כבר על ידי יצרני תוכן ישראליים, כמו "פאודה" או "החממה". נציגי החברה רמזו כי ייתכן ובעתיד הם יפתחו בעצמם תכנים מקוריים של יוצרים ישראלים, אך רוב הפעילות תהיה בשיתוף פעולה עם חברות הפקה ישראליות. עוד הם סיפרו, כי ציידי הכישרונות של החברה הולכים להפנות מבט ממוקד יותר ביצירה הישראלית, אך גיוס הכישרונות ורכישת התכנים ייעשו רק בדרכים הרגילות (דרך חברות הפקה וסוכנויות כישרונות). החברה לא מאפשרת הגשה פתוחה של רעיונות או תסריטים (בין השאר מחשש לבעיות עם זכויות היוצרים), אז אם אין לכם כבר קשרים בשוק הטלוויזיה או הקולנוע הישראליים, נטפליקס לא יהיו הישועה שלכם.
מה עם "בית הקלפים", כדאי לראות?
לא ממש, זה נחמד אבל די מטופש. עדיף לחכות לעונות הבאות של "נרקוס" או "דברים מוזרים".
mako תרבות בפייסבוק