היום (ה') נערך יום הקולנוע, כאשר כרטיס כניסה לסרט נמכר בסכום נמוך במיוחד - 10 שקלים לעומת כ-38 שקל בימים רגילים. לקוחות רבים הסתערו כבר מתחילת השבוע על אתרי האינטרנט של בתי הקולנוע במטרה להזמין כרטיסים מבעוד מעוד. מי שלא עשה זאת, יגלה שכמעט בלתי אפשרי למצוא כרטיסים להקרנות בשעות הערב בקומפלקסים הגדולים, כאשר המקומות הפנויים הם לסרטים בשעות הצהריים ואחר הצהריים. מחוץ לתל-אביב, רמת גן, ראשל"צ וגלילות, מצב הכרטיסים יותר טוב.
הישראלים רוצים מחיר סביר
ההצלחה של יום הקולנוע מראה שהישראלים משתוקקים למחיר סביר לרכישת כרטיס לסרט. העלות היום לא זולה במיוחד, למרות שניתן למצוא מבצעים רבים לכרטיסי אחד פלוס אחד, אפילו בסופישבוע, מה שמוריד את המחיר בצורה משמעותית לזוג שרוצה לצאת לבלות. בעולם המצב לא יותר טוב, בארה"ב כרטיס עולה בממוצע 30 שקל, למרות שבבתי קולנוע מסויימים ובחלק מהשעות המחיר קופץ ועובר גם את זה של ישראל. בלונדון המחיר עומד על כ-60 שקל.
מלבד מחיר הכרטיס לסרט, חלק גדול מהמבקרים בבתי הקולנוע רוכש פופקורן, שתייה ומוצרים נלווים, שם המחיר כבר עומד על עשרות שקלים. בארה"ב נהוג בחלק מבתי הקולנוע להציע מילוי חוזר (refill) מה שהופך את מוצרי המזון בסרט לזולים יותר.
בקרוב איסור על עמלת אינטרנט?
ביום שלישי פרסם "גלובס" כי יס פלאנט, סינמה סיטי וגלובוס מקס לא ויתרו על עמלת הזמנת הכרטיס מאתרי האינטרנט שלהם. עמלה כזו עומדת על 3.90-4.50 שקלים לכרטיס. מדובר בכ-40% עמלה למחיר הכרטיס שמצטברת מהר מאוד לסכום לא קטן כאשר משפחה מעוניינת לנצל את אותו יום ולהזמין 5 כרטיסים. בעקבות הפרסום הודיעה אתמול ח"כ תמר זנדברג (מרצ) שהיא הגישה הצעת חוק לאסור על גביית עמלת מכירה דרך האינטרנט בכל עסקה מקוונת.
"במאה ה-21 אנחנו מנהלים ומנהלות את רוב חיינו דרך האינטרנט, הרבה יותר פשוט, זול ומהיר", אומרת ח"כ זנדברג. "מחירי הכרטיסים במופעי אמנות ותרבות יקרים בהרבה מהמקרים מבשאר העולם, ונוספת לכך עמלת ההזמנה. מישהו פה לא שם לב שהציבור לא מטומטם, האינטרנט כבר מזמן לא פלא מסובך ויקר לתפעול, להפך. עמלת הגבייה באינטרנט היא עמלה שקיימת רק בגלל ש'אפשר' לגבות אותה מהלקוחות. בפועל הרכישה באינטרנט חוסכת עלויות הפעלה ותורים ומבטיחה לבית העסק תשלום מוקדם.
הצעת החוק שלי מבקשת לבטל לחלוטין את עמלת הגבייה על רכישה באינטרנט, ולבטל את המצב האבסורדי שקיים היום".