ב"גלובס" התכוונו לפטר כ-60 עובדים, מהם 30 אנשי מערכת, וזאת על רקע ההידרדרות במצבו של פישמן וחוסר היכולת שלו להזרים כספים לעיתון כבעבר. בעיתון הצהירו בפני בית הדין כי הם נמצאים בפני איום קיומי וחשש מנפי קושי תזרימי. לפי ההסכם החדש, שנחתם בין ועד העיתונאים באמצעות ארגון העיתונאים של ההסתדרות, יעזבו את העיתון 28 אנשי מערכת. בארבעת הימים הקרובים תינתן לכל העובדים האפשרות לפרוש מרצון. הפורשים עם ותק של יותר משש שנים יקבלו מענק בגובה שתי משכורות וחצי, ואילו הפורשים עם ותק של פחות משש שנים יקבלו מענק של חודש וחצי בלבד.
מדובר בתנאי פרישה ממוצעים יחסית להסכמים קודמים. ב"ידיעות אחרונות" הסכם הפרישה כלל מנגנון פיצוי גדול יותר, ואילו ב"הארץ" הפיצויים היו נמוכים יותר וכלל מענק של חודש בלבד ו-1,000 שקל לכל שנת וותק. עוד סוכם כי אם מתפנה משרה במערכת, תהיה עדיפות לקבל לעבודה עובד שפוטר. ההסכם הקיבוצי כולל גם מנגנון לשיפור תנאים של העובדים הקיימים – כולל קרן השתלמות, הגדלת הפנסיה, חופשת הבראה וימי השתלמות לעובדים.
לראשונה הצליח ארגון העיתונאים לשלב בתוך ההסכם הקיבוצי גם סעיף המחייב את העיתון להיצמד לכללי אתיקה. בסעיף ההצהרתי נכתב כי העיתון התחייב לנהוג בהגינות, שההנהלה מחויבת לגבות עיתונאי בהליך משפטי, והיא מחויבת להישמע לרוח כללי האתיקה של מועצת העיתונות. סוכם כי בהמשך ידונו הצדדים בסעיף אתיקה מפורט יותר.
איתן מדמון, מנכ"ל גלובס, מסר: "כינון הסכם קיבוצי בארגון בו קיים ועד עובדים, הוא הכרחי לכינון יחסי עבודה טובים. אנו נמצאים בפתחה של תקופה מאתגרת בגלובס, ואני סמוך ובטוח שתוכנית ההתייעלות שיישומה יחל השבוע, תאפשר לנו להתייצב ולצמוח. אני מלא הערכה כלפי העיתונאים המצוינים ועובדי 'גלובס' שאנחנו נאלצים להיפרד מהם בכאב גדול, ומודה להם בכל ליבי".
ועד עיתונאי גלובס מסר: “זהו יום לא פשוט עבורנו. אנחנו נפרדים מחברים טובים ויקרים שלנו. תכנית הבראה היא תהליך כואב, אך הצלחנו לאפשר הליך פרישה מכובד, גם באמצעות הקטנת מספר המפוטרים וגם באמצעות שיפור והגדלת הפיצויים. הנחישות והלכידות שהוכיחו העובדים לאורך כל הדרך הן ללא ספק הסיבה המרכזית שבזכותה הגענו להישגים הללו".