היוש גאולה אבן,
אין ספק שאת עיתונאית ומגישת חדשות מצוינת, חדה, ביקורתית ועוד המון סופרלטיבים. אבל את גם אשת איש, ואותו איש הוא במקרה שר הפנים, חבר במפלגת השלטון וככל הנראה גם מועמד לראשותה ואולי, בסופו של דבר, גם לראשות הממשלה. כשהחלטת לצעוד איתו מתחת לחופה את עשית בחירה – העדפת להיות אשת פוליטיקאי מאשר אשת תקשורת.
הדברים האלה לא חייבים לעמוד בסתירה. הם לא בהכרח מנוגדים זה לזה, כמו למשל פוליטיקאי ליברלי שכופה שמירת שבת על עיר חילונית. הרי בואי לא ניתמם – יש פוליטיקאים שהמשיכו לעבוד בתקשורת גם אחרי שעברו לפוליטיקה (ע"ע יאיר לפיד), יש נשות פוליטיקאים שהמשיכו לעבוד בתקשורת גם אחרי שבן הזוג שלהם עבר לפוליטיקה (ע"ע ליאור שליין), יש כלי תקשורת שמנהלים רומנים בסתר עם פוליטיקאים (ע"ע ידיעות אחרונות), ויש אפילו כאלה שמקיימים איתם יחסי מין בפומבי (ע"ע ישראל היום).

תוסיפי לזה את העובדה שרשות השידור עוברת בדיוק רפורמה מקיפה שמטרתה דה-פוליטיזציה, או אם להשתמש בביטוי שבעלך היה אוהב – ביעור חמץ – ויש לנו בעיה אמיתית. ערוץ שבמשך שנים תיפקד כגרורה של המערכת הפוליטית ועובר עכשיו טיפולי כימותרפיה קשים, לא יכול להרשות לעצמו עיתונאית שנשואה לשר בכיר, מקצועית ומוכשרת ככל שתהיה. גם ככה יש לנו במדינה יותר מדי עיתונאים שמאתרגים פוליטיקאים, כפי שראינו בפרשת הרפז. איך גדעון היה אומר את זה? צריך להפריד בין בשר וחלב.
לכן ההחלטה של איילה חסון לפיה לא תוכלי לראיין חברי מפלגה של בעלך, היא מובנת לגמרי ואפילו יש להרחיבה כשכל פוליטיקאי הוא בעצם אויב פוליטי של בן זוגך. הטענות על התנכלות אישית אינן רלוונטיות. הדבר האחרון שהערוץ הראשון ואיילה חסון צריכים בתקופה הקרובה, אלה טענות על אינטרסים פוליטיים שמשפיעים על ההתנהלות מאחורי הקלעים. עליהם להתרחק מאלה ככל האפשר. ממש לשמור נידה.

מה שלא ברור בכל הסיפור הזה הוא דווקא הסטטוס שבחר בעלך להעלות בעמוד הפייסבוק שלו רגעים אחרי ההודעה על ההשעייה, עם תמונה רומנטית של שניכם בליווי הכיתוב "גאולה, אני אוהב אותך!". האם זה מה שאמור לשכנע אותנו שחסון עשתה טעות? מאדון סער, כמו ממך, מצופה להפריד בין העבודה לבין החיים האישיים. היו כבר אלה שטענו שהסטטוס הזה הוא בעצם פיגוע פייסבוק גאוני של דני דנון, אבל בהנחה שזה לא המצב, הוא רק מאשש את הדאגה של כל מי שטען בחודשים האחרונים שאת צריכה לפרוש מתפקידך – שגדעון סער משתמש בך כמסחטת לייקים פוליטית.

שלך בידידות,
ארי.
נ.ב. אולי הגיע הזמן להחזיר את קרן נויבך מאי המתים?
תגובות