בשבוע שעבר יזם חבר הכנסת מייקל אורן דיון בכנסת בנושא "האם משפחת תמימי אמיתית". לטענתו גורמי ביטחון בדקו אם מדובר בשחקנים שגויסו לגלם משפחה כחלק מהתעמולה הפלסטינית. הדברים עוררו חוסר אמון ואף לעג בקרב הציבור, אך אנחנו במאקו החלטנו לבדוק את הטענה, והממצאים שהעלינו חושפים כי אורן צדק: משפחת תמימי, ובעיקר עאהד הצעירה, אינם אמיתיים כלל וכלל. מדובר במנגנון יח"צני מתוחכם הכולל שימוש בעיבודי תמונה, תחפושות ואפילו עזרים מכניים. הנה לפניכם, בחשיפה ראשונה ובלעדית, ההוכחות הברורות שהגיעו לידינו.
1. עאהד - או צ'רלי?
באחד הסרטונים המתעדים את עאהד תמימי בכפרה, היא עונדת תג זיהוי על צווארה. הצופה הממוצע לא יתעכב להביט בתג מקרוב, אולם אנו לא ויתרנו וביצענו "קלוז-אפ" על התג. למרבה התדהמה, נראה כי על התג מופיעה דמות של גבר והשם "צ'רלי". האם ייתכן שעאהד היא-היא למעשה אותו צ'רלי מסתורי,ועאהד-צ'רלי שכח להסיר את התג של דמותו האמיתית?
ומי הוא אותו צ'רלי? בעמוד הפעילים של אתר "הקרן החדשה לישראל" גילינו תמונה דומה באופן חשוד ל"צ'רלי" מהתג (ראו תמונה), אשר שמו הוא - נכון מאוד - לא אחר מאשר צ'רלי. ומה תפקידו הרשמי של צ'רלי בקרן החדשה? נכון מאוד, סוכן חשאי. כל חלקי הפאזל מתחברים: עאהד היא צ'רלי.
2. מהו המכשיר המסתורי מאחורי עאהד?
לא תמיד יש צורך במישהו שיגלם את עאהד באופן פיזי, כך גילינו. הנה למשל תיעוד של הפגנה פלסטינית שעלתה לרשת, בה מופיעים עאהד ומשפחתה. אלא שאם מקפיאים את התמונה בשנייה 10:25, מגלים משהו מוזר: דמותה של עאהד הופכת פתאום לשקופה במקצת, אפשר ממש לראות את השדה דרכה. זה קורה רק לרגע קצר, אבל זה הספיק כדי לעורר את חשדנו.
בדקנו לעומק את הסרטון, וגילינו עוד דבר מוזר: על העשב, כמה מטרים מאחורי "עאהד" כביכול, נח מכשיר מוזר על הדשא. מומחה טכנולוגיה שבחן את המכשיר פסק: מדובר במקרן הולוגרמות. "עאהד" כלל אינה נמצאת בהפגנה: היא רק הולוגרמה, שהוקרנה מהמכשיר שמאחוריה, ורק הבהוב רגעי של ההקרנה חשף את התרמית.
3. פלסטינים זועמים או חיות חמודות?
במקרים אחרים, די בפעולת פוטושופ פשוטה כדי להערים על התקשורת שלנו. הביטו למשל בתמונה המפורסמת מהתקרית בנבי סלאח, בה התנפלו בני משפחת תמימי על החייל שריתק לקרקע ילד עם יד מגובסת, כשעאהד נושכת אותו בידו. שלחנו את התמונה למומחה פוטושופ, שחשף בפנינו את האמת: לא בני משפחה זועמים, לא ילד עם גבס ולא נשיכה של ילדה. מדובר בסך הכול בחייל שמשתעשע עם חיות המחמד החמודות שלו. התועמלנים הפלסטינים שמו ידם על תמונה תמימה זו והפכו אותה לסצינה אלימה באמצעות תוכנה לעיבוד תמונה.
4. שיטת ה"פינוקיו"
מומחה הפוטושופ עזר לנו לגלות תרמית נוספת: הוא צילם פריים מתוך סרטון ישן וידוע שבו תמימי קטנה מניפה אגרוף על חייל, ואז הכהה אותו בפוטושופ. הניגודיות הגבוהה בין כהה לבהיר חשפה לפתע פסים בהירים ודקיקים שיוצאים מתוך גופה של עאהד, שלא נראו לעין בגרסה הבהירה של הסרטון. מה הם אותם "פסים"? תמהנו.
התשובה תדהים אתכם: רגע לפני סוף הסרטון המצלמה מועדת לשבריר שנייה וקולטת בעדשה שלה את החלק העליון של ההתרחשות. מתברר כי כל אותו הזמן יושב פעיל "בצלם" על עמוד חשמל, ומפעיל את עאהד באמצעות חוטים שקופים שאינם נראים לעין הבלתי מזוינת. "עאהד" היא, הפעם, לא יותר מאשר בובת עץ פשוטה!
5. איזה מין פיתום
השימוש בבובה בדמות עאהד אינו דבר נדיר אצל הפעילים הפלסטינים. באירוע שבתמונה לפניכם, בו מקבלת "עאהד" פרס על פעילותה למען הפלסטינים, היא מופעלת לכל אורך הטקס. הפעם השתמשו בבובת-פיתום, ובעוד הקהל מריע לילדה "אמיתית" כביכול, אנחנו השגנו את התמונה שצולמה מאחורי הקלעים, שחושפת את הזווית מגבם של המשתתפים: כך ניתן לראות את ידו של המנחה מושחלת לתוך בובת ה"עאהד" ומזיז את פיה עשוי העץ ושעווה.
6. תחפושת לכל... דורש?!
רק שתבינו עד כמה קל להוליך שולל את התקשורת, ולייצר עוד ועוד מצגי שווא של משפחת תמימי. באחד הסרטונים, "עאהד" משחקת אם שרוולי החולצה שלה, ובטעות מפשילה אותם יותר מדי - מה שחשף להרף עין רוכסן התפור בתוך כתפה עם טיקט כביסה. הייתכן, שה"עאהד" שמתראיינת לתקשורת בסרטון היא למעשה תחפושת הניתנת להסרה בעזרת רוכסן?
לא האמנו, אבל לאחר חיפוש קצר באינטרנט מצאנו אתר תחפושות פופולרי שמוכר בין השאר - הפלא ופלא - תחפושת של "נערה ערבייה בלונדינית" שדומה באופן חשוד לעאהד שבסרטון: ככל הנראה, הנערה בסרטון היא לא יותר מאשר מסכה זולה וגוף מניילון.
7. הגולגול המזויף
מיטב המוחות בתחום הרובוטיקה גויסו כדי לשמר את אשליית התמימי הנלוזה. בראיון לערוץ ערבי ניתן לראות את עאהד מתראיינת, כשלראשה "גולגול" ענקי שנראה כמעט לא שייך לשם. איזו נערה עושה "גולגול" כה בוטה במרכז הראש, ועוד עם רק חלק מהשיערות? כמובן, הגולגול מזויף: הוא נוצר אך ורק כדי להסוות את האדם שיושב בתוך עאהד, כלומר - בתוך הרובוט בצורת עאהד, הידוע בקרב הפלסטינים כ-Ahed1. בעזרת תרשים פשוט שהכנו ניתן לראות, כיצד הרובוטיקן מניע את ראשה של Ahed1, ואיך ה"גולגול" מספק לו הסתרה מושלמת.
8. עאהד - או גיל ססובר?
"יש להם לבוש אמריקאי לכל דבר, לא פלסטיני, עם כובעי בייסבול הפוכים", הסביר אורן לעיתון "הארץ" מה גרם לו לחשוד שבני משפחת תמימי אינם אמיתיים. ואכן, לא ייתכן שפלסטינים יחבשו כובע בייסבול הפוך, מאחר ויש רק אדם אחד בכל המזרח התיכון שעושה זאת, וזהו גיל ססובר. האם עאהד תמימי היא למעשה גיל ססובר? נציג לפניכם את התמונה המדהימה שמצאנו וניתן לכם לשפוט.