ממש כמו בהוליווד, גם בישראל הקטנה פסל אחד קטן יכול להאיר קריירה שלמה. פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע על שם שייקה אופיר הוא הגרסה שלנו לאוסקר שמעבר לים, ובמסגרת 26 הטקסים שהתקיימו במהלך למעלה משני עשורים הוענקו פרסים לשחקניות הראשיות ולשחקניות המשנה הטובות ביותר – גושפנקא לכשרון הבלתי נדלה של הנשים הללו. עם הכבוד מגיעים גם טייטלים נוסח "הדבר החם הבא", "ההבטחה של עולם הקולנוע הישראלי", מה שבדרך כלל מוביל למסלול המראה להצלחה; אך יש כאלו שהחליטו לקחת את חייהן לכיוון אחר - את רובן אנחנו יכולים עדיין למצוא על המסך הגדול, הקטן וגם בהצגות התיאטרון, יש כאלו המבלות את זמנן באולפנים בחו"ל ואחרות החליטו לעזוב הכל ועברו להפריח את השממה.
עוד ב-mako תרבות:
- דודו מעפולה עובר ניתוח גוף פתוח
- הכל בחוץ: 40 סרטים הוליוודיים דלפו לרשת
- חייבים להודות: זהו דייר "האח הגדול" המושלם
מורן רוזנבלט
נתחיל עם הזוכה הטרייה של טקסי פרסי אופיר 2015, על התפקיד הראשי בסרט עטור הפרסים "חתונה מנייר", בו היא משחקת לצד זוכת פרסים אחרת – אסי לוי. הסרט, שיצא לאקרנים בשבוע שעבר, מתרחש בעיירה מדברית קטנה ומגולל את סיפורה של צעירה עם לקות שכלית קלה והמאבק שלה לאהבה ולעצמאות. לרוזנבלט הצעירה (30) כבר רזומה מעורר הערכה של סרטים שיצאו בשנים האחרונות כשהמוכרים מביניהם הם "אודם" – סרטו השערורייתי של יהונתן סגל משנת 2012 - ו"תפוחים מן המדבר" שיצא השנה.
איילת זורר
האישה שלנו בהוליווד קיבלה את הפרס לשחקנית הראשית הטובה ביותר בסרט "האסונות של נינה" בשנת 2003. אחרי שכיכבה באינספור סדרות טלוויזיה, הצגות תיאטרון וקמפיינים בארץ החלה לפזול לכיוון עיר הסרטים. הצעד הראשון בקריירה הבינלאומית של זורר היה ב-2006 עם תפקיד בסרט "מינכן" של סטיבן שפילברג, ומשם הדרך לתפקידים נוספים הייתה סלולה עבורה – כשהגדולים ביניהם היו בסרט "מלאכים ושדים", וכן בתפקיד אימו של סופרמן בסרט "סופרמן: איש הפלדה". בשנתיים האחרונות היא מג'נגלת בין תפקידים בארץ ובחו"ל, בסדרות "שטיסל" ו"בני ערובה", וב-2014 כיכבה בעיבוד המחודש ההוליוודי לסרט "בן חור". השנה החלה לשחק בסדרה "דרדוויל", המבוססת על גיבור על של מארוול. כנראה שקסם לה עניין הסופר הירו.
אסי לוי
לוי (46) זכתה בשני פרסי אופיר – על תפקיד משנה בסרט "קשר עיר" בשנת 1998 והשני בשנת 2006 על הסרט "אביבה אהובתי", בתפקיד ראשי וכובש של מבשלת קשת יום החולמת להיות סופרת. בין לבין שיחקה בסדרות טלוויזיה רבות, ביניהן "הבורגנים", "חדר מלחמה" ו"גירושים נפלאים", וכן השתתפה בהצגות תיאטרון רבות. בשנה החולפת שיחקה בשני סרטים גדולים: "הקפות", לצד ליאור אשכנזי וכן בסרט "חתונה מנייר", עליו זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל הקולנוע בירושלים. לצד המשחק, לוי מטפחת קריירה מוזיקלית.
הדס ירון
הסרט המדובר "למלא את החלל" הוביל את השחקנית הצעירה לקבל את פרס השחקנית הראשית בטקס פרסי אופיר בשנת 2012, ואגב, גם את פרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל ונציה. סרטה המדובר של הבמאית רמה בורשטיין מגולל סיפור אהבה בחברה החרדית, נושא רגיש שהצליח לשבות את לב הצופים. ירון (25) אמנם איננה חרדית, אך במתכוון או לא, רוב תפקידיה הם כאלו: לפני שנה גילמה ירון דמות חרדית בסרט קנדי עטור פרסים בשם "פליקס ומאירה", שנבחר לייצג את קנדה במסגרת קטגוריית הסרט הזר באוסקר הקרוב והשנה הצטרפה לעונה השנייה של הסדרה "שטיסל" כצעירה ממאה שערים.
דאנה איבגי
איבגי הצעירה היא שיאנית הפרסים לשחקנית ישראלית, חולקת את הטייטל עם ענת וקסמן ורונית אלקבץ. בשנת 2004 קיבלה פרס אופיר על תפקיד ראשי בסרט "אור", וב-2014 קטפה את פרס השחקנית הראשית ב"אפס ביחסי אנוש" וכן את פרס שחקנית המשנה ב"את לי לילה". היא אמנם רק בת 33, אך מאחוריה עומדת 25 שנות משחק, היא חברה באנסמבל "ציפורלה", שיחקה בסדרות כמו "הבורר" (לצד אביה) ו"מסכים" ובסרטים בלתי נשכחים מ"בית"ר פרובנס" ו"אביבה אהובתי" ועד ל"כלת הים". בשנה האחרונה השיקה דאנה את אלבום הבכורה שלה, "ID".
רונית אלקבץ
שחקנית, במאית, תסריטאית, דיווה גדולה מהחיים. אלקבץ (51), אחת השחקניות המוערכות בארץ, קיבלה את פרס אופיר הראשון שלה בשנת 1994 על משחקה בתפקיד הראשי בסרט "שחור" של שמואל הספרי ובשנת 2001 זכתה באותו הפרס על משחקה בסרט "חתונה מאוחרת" בבימויו של דובר קוסשווילי. בשנת 2005 החלה ליצור את טריילוגיית הסרטים עם אחיה, שלומי אלקבץ, הכוללת את "ולקחת לך אישה", "שבעה" ו"גט" ומציגה, בדרכה, קול נשי ייחודי בקולנוע הישראלי. טרילוגיה זו הפכה את אלקבץ לדמות עוצמתית ומעצימה גם מחוץ למסך, במציאות. בשנת 2007 זכתה בפרס אופיר נוסף על משחקה בסרט "ביקור התזמורת". כיום היא מתפקדת כנשיאת הארגון הפמיניסטי המזרחי “אחותי - למען נשים בישראל” ומשחקת בטריפליום, מיני סדרה צרפתית שתעלה בקרוב ב-yes.
לוסי דובינצ'יק
בגיל 13 בלבד קיבלה לוסי דובינצ'יק את פרס אופיר על משחקה בתפקיד הראשי בסרט "קלרה הקדושה" והייתה השחקנית הצעירה ביותר שזכתה בפרס זה. השנה הייתה 1996, וזו הייתה שריקת הפתיחה לקריירת משחק ענפה. דובינצ'יק (33), פועלת במהלך השנים במרחבים השונים כמו התיאטרון - בין היתר בהצגות גדולות כמו "הדיבוק" ו"הנפש הטובה מסצ'ואן" של תיאטרון גשר, בסדרות רבות ביניהן "מרחק נגיעה" ובשנה האחרונה גם בתכנית "שש אמהות" ובקולנוע בסרטים כמו "מלח הארץ", "ד"ר פומרנץ" ובסרט "מי את" של אריאל כהן הנמצא בשלבי עריכה. דובינצ'יק גם שותפה באפליקציה בתחום האוכל ויש לה משרד יחסי ציבור.
ענת וקסמן
השחקנית והקומיקאית אולי מוכרת לרבים מאיתנו מהסדרות "החיים זה לא הכל", "משפחה טובה" ומשלל הצגות התיאטרון בהן השתתפה לאורך השנים, אך חובבי הנוסטלגיה לעד יזכרו אותה בתפקיד תקווה השוטרת בסרט "סיפורי תל אביב", שבזכותו קטפה את פרס אופיר הראשון שלה בשנת 1992. אחריו הגיע פרס אופיר לשחקנית המשנה הטובה ביותר בשנת 2003 על הסרט "האסונות של נינה" בבימויו של שבי גביזון והפרס השלישי בשנת 2007 על משחקה בתפקיד משנה בסרט "נודל". וקסמן עלתה לכותרות בשנה האחרונה בשל התבטאויותיה הפוליטיות כאשר מתחה ביקורת על מצביעי הימין, שהרי לפני סרטים, סדרות והצגות – זו הדרך הכי בטוחה לקבל כותרות בימינו.
טינקרבל
רווית רוזן, הלוא היא טינקרבל, זכתה בפרס השחקנית הראשית הטובה ביותר בסרט "ההסדר" בשנת 2000. סרטו של יוסף סידר זכה במרבית הפרסים באותו הטקס, בו לוהקה טינקרבל כנגד הטייפקאסט המוכר שלה – בת של רב במקום סטלנית קולית, כמו דמותה בסרט הקאלט "משהו טוטאלי". טינקרבל הייתה האיט גירל של שלהי הניינטיז בואכה מילניום, ואם אתם תוהים לאן היא נעלמה – היא מספקת את התיאבון שלה ליצירה הרחק מהבוהמה התל אביבית, ביישוב צוקים שבערבה. כיום היא שותפה לניהול פסטיבל הסרטים בערבה, מנחה סדנאות משחק, ציירת ובעיקר מקבלת את המוזה שלה בשקט של המדבר.