השחקן והבמאי הפלסטיני הנודע מוחמד בכרי ("ג'נין ג'נין") הוא מהמבקרים החריפים של המדיניות הישראלית בשטחים ומהדוברים הבולטים למען זכויות הפלסטינים, אך השבוע הייתה זו מצרים שהצליחה לעורר את זעמו - לאחר ששלטונות המדינה עצרו וגירשו את הבמאי הפלסטיני סעיד זאגה, שהגיע להשתתף בפסטיבל הסרטים בעיר הנופש אל גונה. בכרי, שאמור היה להגיע גם כן לפסטיבל ואף לקבל בו פרס מפעל חיים, החליט שלא לכבד את האירוע בנוכחותו, במחאה על הגירוש של זאגה ופלסטינים אחרים ממצרים.
"החלטתי לא להשתתף בפסטיבל אל גונה, וזו תגובתי ליחס הלא הוגן לאמנים פלסטינים ללא קשר לשאלה אם הדרכון שלהם ירדני, ישראלי, פלסטיני או כל שיוך אחר", מסר בכרי בהודעה שהוציא בערבית אתמול (שלישי). "הגיע הזמן שלפלסטינים יהיו זכויות מלאות כמו לכל אזרחי העולם - והדבר נכון לא רק ליוצרים ולאמנים, אלא לכל בני העם הפלסטיני. ראיתי את בני עמי תקועים בשדות תעופה בכל העולם, אבל בעיקר במדינות ערביות, תלויים לחלוטין בטוב ליבם של צוות השדה. ראיתי ילדים רעבים והוריהם מחכים במשך ימים. אני קורא לממשלות - ובעיקר לממשלות הערביות - להפסיק עם המדיניות הזו. אני מוחה בשמו של סעיד זאגה, ובשמו של עלי סולימאן, שעבר את אותה ההשפלה ב-2018, ובשמם של כל הפלסטינים".
זאגה הוא בעל דרכון ירדני, שבו מצוין כי הוא פלסטיני, והוא גם תושב קבע בבריטניה. הוא סיפר למגזין "וריאטי" כי קיבל אישור כניסה מהקונסוליה המצרית בלונדון כבר בספטמבר, אולם כשנחת בקהיר בשבת, הוא נלקח למעצר ונאמר לו כי לא יוכל להיכנס למדינה. מארגני הפסטיבל הזמינו לו כרטיס חזרה ללונדון, וקצין מצרי בכיר ליווה אותו למטוס 12 שעות לאחר שהגיע. לדבריו זאגה, לאחר ההמראה, הקצין הבכיר עבר לשבת במחלקת עסקים והושיב לצדו חייל זוטר. זאגה אמר כי גם לאחר הנחיתה בלונדון, הקצין סירב לתת לו את דרכונו, "עד שהראיתי לו את תעודת תושב הקבע שלי בבריטניה. הסברתי לו שוב ושוב שהוא כבר מזמן אינו בשטח השיפוט שלו".
זאגה, בוגר החממה לקולנוענים צעירים של פסטיבל ברלין, התכוון להציג בפסטיבל את הפרויקט הבא שלו, שכבר זכה לתמיכת קרן הקולנוע הירדנית, ולבסוף הציג אותו בהרצאת זום. הפרויקט הוא מותחן בשם "ווידסטיין" שבמרכזו סוחרי מריחואנה בגדה המערבית. זאגה הוא הבמאי של "חמישה בנים וגלגל" (2016) ו"חולה אהבה בגדה המערבית", קומדיה שנמצאת בשלבי עריכה אחרונים.