פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים יחגוג השנה את מהדורתו ה-24, וייערך בחג החנוכה בסינמטק ירושלים. השנה, יכלול הפסטיבל למעלה מארבעים סרטים, מעשרים מדינות שונות. נוסף על כך, יציע הפסטיבל למבקרים שלל אירועים מיוחדים: מפגשים עם יוצרים ושחקנים מהארץ ומהעולם, הרצאות, פאנלים, הופעות חיות ועוד.
הפסטיבל מציע חוויה תרבותית שמאפשרת התבוננות קצת אחרת בחיי היהודים – בראי הקולנוע. הסרטים שמוצגים השנה בפסטיבל עוסקים בשאלות של זהות יהודית, אמונה ואורח חיים וזיכרון משותף; חלקם אף מתמקדים בשואה, וגם ביחסים בין היהדות לבין דתות אחרות. במהלך הפסטיבל, יוצגו עשרות סרטים שמייצגים את קשת היצירה הקולנועית-יהודית הרחבה: החל מקולנוע תיעודי העוסק בסיפורן של משפחות יהודיות בעולם, דרך סרטים שבמרכזם עומדים גדולי האישים היהודים, ועד לקולנוע ישראלי העוסק בנושאים חברתיים בוערים.
סרט הפתיחה של הפסטיבל הוא סרט "ימים של תום" (Armageddon Time) של הבמאי ג'יימס גריי. מדובר בדרמת התבגרות שבמרכזה ילד חולמני ומוכשר, שגדל למשפחה יהודית בשנות השמונים בניו יורק. בבית ספר חדש הוא רוקם ידידות אמיצה עם ילד שחור מבית קשה יום, וזאת למורת רוחם של הוריו (זוכת האוסקר אן האת'וויי וזוכה האמי ג'רמי סטרונג "יורשים"). עוד מככב בסרט גם השחקן זוכה האוסקר אנתוני הופקינס.
סרטים בינלאומיים נוספים מסקרנים יוקרנו בפסטיבל. "הסודות של אבי" בבימויה של ורה בלמון, עיבוד לרומן הגרפי פרי יצירתו של המאייר הירושלמי מישל קישקה, שעוסק בטראומת השואה; "לבבות אמיצים", בבימוי מונה אשש, שמגולל את סיפורם האמיתי של שישה ילדים יהודים שבעיצומה של מלחמת העולם השנייה חיפשו מקלט במוזיאון הלובר; ו"השכן שלי אדולף" בבימויו של לאון פרודובסקי, שעוקב אחר ניצול שואה בודד שמשוכנע שהשכן שלו הוא אדולף היטלר. עוד סרטים שיוצגו בקטגוריה זו הם "המקום בו החיים מתחילים", "הבושם הירוק", "מרץ 68'" ו"שכנים".
סרטים ישראלים מעניינים יוקרנו בפסטיבל גם הם. אחד מהם הוא "כמיהה", סרטה של ד"ר מלכה שבתאי, אנתרופולוגית ואקטיביסטית ישראלית שנפגשה עם קהילה יהודית מסתרת במרכז אתיופיה ותיעדה את סיפורה. סרט ישראלי נוסף הוא "הבשורה על פי יהודה" בבימויו של דן וולמן, עיבוד קולנועי לרב המכר של עמוס עוז שעוסק בסוגיות של אנטישמיות ובסכסוך הישראלי-ערבי. סרטים נוספים שיוצגו בקטגוריה זו הם "ברונקה" ו"ווטסאפ גרעין גלבוע".
נוסף על כך יוצגו בפסטיבל גם סרטים שמספרים את סיפורם של אישים יהודים חשובים. ביניהם הסרט "קלרספלד: סיפור אהבה", שמספר את סיפורם של ביאטה וסרז' קלרספלד, שהקדישו את חייהם לאיתור פושעי מלחמה נאצים ולהבאתם לדין. סרטים נוספים הם "תעוזה רוחנית: סיפורו של אברהם יהושע השל", "המוחרם: שש תחנות להבנת החרם על ברוך שפינוזה", "אלפרידה ילינק", ו"אמנות הדממה" – שעוסק בפנטומימאי היהודי מרסל מרסן.
פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים 2022 מתקיים בתמיכת משרד התרבות, עיריית ירושלים, הקרן לירושלים, קרן עזריאלי, קרן אביחי, קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, הלן שומן וג'יל סמואלס
הפסטיבל יתקיים בחג החנוכה, בתאריכים 17-22 בדצמבר, בסינמטק ירושלים