מפעל הפיס שפועל לעידוד התרבות והאמנות בישראל שולח אתכם לבקר בשלל מוזיאונים ברחבי הארץ - עם מחירים מוזלים במיוחד למנויי הפיס. כך למשל, במהלך אוקטובר יוכלו מנויי פיס ליהנות מכניסה ב-10 שקלים בלבד למגוון רחב של אטרקציות:
אנו-מוזיאון העם היהודי
אחרי עשר שנים של תכנון ובנייה, נפתח המוזיאון היהודי הגדול בעולם ואתם מוזמנים לחוויה ייחודית ומרגשת. המוזיאון החדש מתפרש על פני 3 קומות (6,600 מ"ר) ובו כ-500 מוצגים ואוספים נדירים ועשרות סרטים בהפקה מקורית, המספרים את סיפורו המרגש של העם היהודי מימי התנ"ך ועד ימינו, תוך חגיגת תרומתו האדירה לאנושות כולה.
במהלך הביקור תוכלו ליהנות עם כל המשפחה משעות של בילוי איכותי: לפגוש את ET, לבשל אוכל יהודי מסורתי באינטראקטיב מרהיב, ללמוד על סיפורי התנ"ך עם ניר וגלי, להכיר את מדינת ישראל במספרים לאורך השנים ולצפות בעוד המון מיצגים, סרטים ופעילויות אינטראקטיביות. בשבתות תוכלו לבקר גם בגלריה המשפחתית האהובה "גיבורים פורצי העם היהודי", שתשלים לכם את הביקור ותהפוך אותו לחוויה בלתי נשכחת.
איפה? קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, קלאוזנר 15, תל אביב; כמה? 10 שקלים בלבד למנויי פיס! (ההטבה עד ה-31.12.21); לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
כניסה ל-6 מוזיאוני חיפה בהטבה אחת!
שמעתם נכון. שישה מוזיאונים ב-10 שקלים בלבד! בכל אחד מהם תוכלו ליהנות מהתערוכות המוצגות ומפעילויות לכל המשפחה:
מוזיאון חיפה לאמנות - אחד משלושת המוזיאונים לאמנות הגדולים בישראל
בגבולו של ואדי ניסנאס, בתפר המצוי בין שכונה יהודית מוסלמית ונוצרית, שוכן לו מבנה אבן שבו מוצגות עבודותיהם של אמנים ישראלים ובינלאומיים. המוזיאון מספר את סיפורה של התרבות הישראלית העכשווית, מתחילת המאה ה-20 מחד ואת האמנות העכשווית בעידן הגלובלי מאידך. ובמהלך סוף השבוע הקרוב (9-7 באוקטובר) חוגג המוזיאון שבעים שנה להיווסדו!
לכבוד ציון הדרך המשמעותי מוצגת במוזיאון התערוכה ״דרך חיפה״ – תערוכת ענק המתפרשת בכל רחבי המוזיאון ובוחנת את האוסף העשיר והייחודי של המוזיאון, שנאסף במשך 70 שנות עשייה אמנותית ענפה. התערוכה מבקשת לפענח את זהותו של מוזיאון חיפה לאמנות באמצעות בחינה של אוספיו ועל יסוד זה מציבה יעדים חדשים עבורו למימוש בעתיד. בטווח הזמן המיידי, התערוכה מבקשת להשתתף בריפוי הפצעים החברתיים בישראל בכלל ובחיפה בפרט, שעומקם נחשף לאחרונה בקונפליקטים בין-קהילתיים ולהציע קריאה של תולדות האמנות בישראל באופן שמכיל קולות שונים. לפרטים על כל האירועים – לחצו כאן.
בנוסף, כחלק מחגיגות ה-70 מזמין אתכם המוזיאון, עם כל המשפחה, לחגיגה של אמנות ויצירה - סדנאות יצירה, סיור, הדרכות בתערוכה, עמדות פעילות ועוד. בין האירועים: כניסה לתערוכת "דרך חיפה" (חמישי, 7.10 בין השעות 20:00-12:00, 10 שקלים למנויי פיס); סיור בלשים לכל המשפחה (חמישי, 7.10 בשעה 18:00, 10 שקלים למנויי פיס); הדרכות למבוגרים (שישי, 8.10 בשעות 11:00 ו-12:00, ללא תשלום בהרשמה מראש); הדרכות לכל המשפחה (שבת, 9.10 בשעות 11:00- ו-12:30, ללא תשלום בהרשמה מראש); סדנת רישום בגרפיט (שבת, 9.10 בשעות 10:30, 11:30 ו-12:30, 10 שקלים למנויי פיס); סדנת איור (שבת, 9.10 בשעות 10:30 ו-12:00, 10 שקלים למנויי פיס); סדנת בתים מקושטים (שבת, 9.10 בין השעות 14:00-10:00, 10 שקלים למנויי פיס);
איפה? שבתאי לוי 26, חיפה; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
המוזיאון הימי הלאומי
המוזיאון הימי הלאומי בחיפה מציג את תולדות הספנות באגן הים התיכון ואת סיפורה הימי של העיר חיפה. במוזיאון ישנם מוצגים מ-5000 שנות היסטוריה וארכיאולוגיה ימית והוא מאפשר למבקריו להתרשם וללמוד על ספינות עתיקות, עוגנים, אילי ניגוח וממצאים ארכיאולוגיים נוספים, כמו מטמוני מטבעות זהב שנמצאו בחפירות ימיות. בנוסף מציג המוזיאון את תערוכת הפיראטים ואת מפעל הספנות העברי.
לראשונה מאז הקמתו מציב המוזיאון הימי הלאומי על סדר יומו נושאים עכשוויים בוערים, ובראשם הצלת הימים והאוקיינוסים מנזקים אקולוגיים הרי אסון, עם פתיחת תערוכות ומרחבי משחק ולמידה חדשים . כל אלה יוקדשו לבריאות האקולוגית של הים ולהעלאת המודעות לפעולות החשובות שניתן לעשות כבר עכשיו למען הצלת הימים והאוקיינוסים. התערוכות והמתחמים החדשים ברחבי המוזיאון יאפשרו למבקרים הזדמנות להתחבר ולהבין את המשמעות העמוקה של הים עבור בני האדם ,לגבש מודעות ואכפתיות כלפי סוגיית הבריאות האקולוגית של הים הניצבת לפתחנו - כל זאת באופן נגיש ומלא באפשרויות להסתקרן, לשחק וללמוד דברים חדשים.
איפה? שבתאי לוי 26, חיפה; לפרטים על האירועים במוזיאון – לחצו כאן; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
מוזיאון העיר
מוזיאון העיר מזמן יציאה למסע מרתק של עיר מודרנית, ים-תיכונית, שמתחיל במאה ה-18 עם הריסת העיר העתיקה (חיפא אל-עתיקה) והקמתה של "חיפה החדשה" (חיפא אל-ג'דידה), על ידי מושל עכו והגליל, השיח' ד'אהר אל-עומר אל-זידאני, במקום הצר ביותר שבין ההר לים. מסע הממשיך בהפיכתה של חיפה לעיר רב לאומית, קוסמופוליטית ועוקב אחר התהוותה מעיר פועלים אדומה למטרופולין צפוני כיום.
בין התאריכים 16-12 באוקטובר, לכבוד 30 שנה לעליה מברית המועצות לשעבר, יתקיים במוזיאון פסטיבל פרסטרויקה - תערוכה חדשה וראשונה מסוגה של מוזיאון העיר חיפה בשיתוף קרן ג'נסיס, שבה יוצגו סיפוריהם האישיים של יותר ממחצית מעובדי "מוזיאוני חיפה", יוצאי ברית המועצות לשעבר שעלו לארץ החל משנות ה-90. דרך הפסיפס האנושי המרתק של עובדי חברת "מוזיאוני חיפה" מבקשת התערוכה לתת ביטוי למגוון נרטיבים המתחקים אחרי המסע האישי והקולקטיבי של העלייה לישראל, החל מקשיי הקליטה ועד לשינוי פני החברה הישראלית כולה. בין האירועים: מופע של תזמורת הכלייזמרים הישראלית בניצוחו של גרשון לייזרסון (12.10); מופעים של סולני האופרה הירושלמית גלינה ציפרבלת ודימיטרי סמיונוב ושל הכנר סנייה קרוייטר (13.10); הדרכות ללא עלות (12-13.10); מופע "הלוך הלכה החברייא" בשיתוף קרן ג'נסיס (14.10); הפנינג לכל המשפחה עם דוכני עבודות יד, אמני רחוב, מופעי קרקס, זמרים ועוד (15-16.10 בין השעות 14:00-10:00);
איפה? שבתאי לוי 26, חיפה; לפרטים על האירועים במוזיאון – לחצו כאן; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית מציג מגוון נרחב של כ-7,000 מוצגי אמנות יפנית מסורתית ועכשווית, בהם ציורים והדפסים, ספרים מעוטרים עתיקים, פרגודים, חרבות עתיקות וחפצי אמנות שונים. המוזיאון השוכן במרומי הכרמל, מוקדש כולו לתרבות היפנית, לאיסוף, לשימור ולתצוגה של חפצי אמנות יפניים והוא היחיד מסוגו במזרח התיכון.
איפה? שדרות הנשיא 89, חיפה; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
מוזיאון מאנה-כץ
מוזיאון מאנה־כץ משקיף לנופו המרהיב של מפרץ חיפה. המוזיאון נפתח בשנת 1977 בביתו של האמן מאנה־כץ, בבית בו התגורר ויצר בשנים האחרונות לחייו. מאנה־כץ הוריש בשנת 1958 לעיריית חיפה את כל רכושו ואוספיו. באוגוסט 2010 הועבר המוזיאון, שפעל עד אז כחלק מעיריית חיפה, לניהול חברת המוזיאונים.
איפה? יפה נוף 89, חיפה; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
מוזיאון הרמן שטרוק
הרמן שטרוק (1876-1944) נחשב לאחד מאמני ההדפס החשובים בגרמניה ובארץ ישראל במחצית הראשונה של המאה העשרים. במשך למעלה מארבעים שנות פעילותו כאמן מצליח ומוערך, הוא יצר שפע של עבודות על נייר, בעיקר בשני סוגי נושאים - הדיוקן והנוף. בסדרת הדיוקנאות המפורסמים שלו הנציח שטרוק את גדולי הרוח והמדע של זמנו, ביניהם צייר את הציור הנודע ביותר בקרב יהדות זמננו - דיוקנו של תיאודור הרצל.
איפה? ארלוזורוב 23, חיפה; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
מוזיאון המדע ירושלים ע"ש בלומפילד ישראל
במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים מוצגות תערוכות מתחלפות לכל המשפחה בנושאי מדע וטכנולוגיה. התערוכות אינטראקטיביות ומזמינות את המבקרים לא רק לצפות במוצגים, אלא גם לגעת בהם ולהפעיל אותם. לאחרונה נפתחה במוזיאון תערוכת "זמן לזוז" - תערוכה אינטראקטיבית בנושא גוף האדם, כושר ובריאות, שמעניקה למבקרים הזדמנות חווייתית ויוצאת דופן לבחון את יכולותיהם השונות, ללמוד על עצמם, להתאמן ולראות כיצד הם יכולים לשפר את יכולותיהם המוטוריות ולנער מעליהם את הישיבה הממושכת מול המסכים בימי הסגר הארוכים בזמן המגפה.
בעזרת מוצגי התערוכה המבקרים יכירו את יכולותיהם ואת חדות החושים שלהם, יבדקו את יכולת ההתמדה ואת הסבולת שלהם, ימדדו את קצב הלב (במאמץ ובמנוחה), את נפח הריאות, את חום גופם ואת המדדים הפיזיולוגיים שלהם. תוך התמודדות עם אתגרים שונים יוכלו המבקרים לחקור את גבולות היכולות שלהם ולהשוות אותם עם אחרים, ודרך זה לגלות את הייחודיות שלהם, ואת התכונות המשותפות לרוב האנשים. בין המיצגים: "קרקס בומבה" - מופע קרקס צבעוני עם קטעי להטוטנות וג'אגלינג והסברים על המתמטיקה והפיזיקה שמאחורי היכולת הקרקסית, על החלקים בגוף שעובדים ואיך מלמדים את הגוף לשכלל את היכולת הפיזית; "מרפאת הדובים" – בה ייכנסו המבקרים הצעירים לתפקיד הרופאות והרופאים ויבדקו את הדובים "החולים"; מסלול מזרקות מים – מסלול פעילות ספורטיבי וצבעוני שירוצף בעשרות מזרקות רצפה שיתיזו מים לגובה של שני מטר ויציעו חוויית קיץ ספורטיבית ורטובה; "ממוח לכוח" - הדגמה של מערכת התנועה והיציבה בגוף האדם; סדנה לבניית שעון חול; הכישרונות החבויים של הספורטאים הגדולים - סיור שבו נחקור ונתנסה ביכולות מפתיעות שנדרשות מספורטאים וספורטאיות בענפי ספורט שונים; ועוד.
איפה? שדרות המוזיאונים 3, ירושלים; לפרטי ההטבה באתר מנויי פיס – לחצו כאן
לרשימת כל האטרקציות והמוזיאונים במחירים המוזלים למנויי פיס - לחצו כאן