רחל סטולרו-חיים
סביב שולחן האוכל מתקבצים בני משפחה, חברים ואהובים. התערוכה תאכלי בפה סגור, שתוצג ב-א-לה רמפה, תעסוק בהתרחשות שבין קרקוש מזלגות, תזוזת צלחות, שיחה ערה או שקט מתוח, שמבעבעים ורוחשים ריחות וזכרונות, כעסים ואכזבות, יצרים ואהבות. רחל סטולרו חיים, אחת המשתתפות בתערוכה, היא מאיירת לילדים ולמבוגרים, שהתנסתה בעבר באיור ספרי ילדים, קלפי משחק, אייקונים, קריקטורות ועוד.
1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכן?
בתערוכה משתתפות חמש מאיירות שלכל אחת סגנון ייחודי ושונה והשקפת עולם שונה. בעיניי מעניין לראות איך כל אחת פירשה את הנושא בצורה אחרת לגמרי. בנוסף, התערוכה קטנה וחביבה, ממוקמת ב-א-לה רמפה - מקום עם אווירה נעימה, מוזיקה טובה ואוכל טעים - שנמצא בקרית המלאכה לצד כמה וכמה גלריות מגניבות, כך שאפשר לעשות סיבוב במתחם ולספוג תרבות (בית בנימיני, גלריה חנינא ועוד).
2. את מי/מה היית רוצה לאייר?
עד עכשיו עסקתי באיור ספרים ומשחקים, כך שהייתי שמחה לאייר תפאורה להצגות, כי מעניין אותי לחשוב בקנה מידה אחר, וגם התלת ממדיות מוסיפה רובד חדש ומרתק. אם מדובר בספר, הייתי שמחה לאייר אגדות עם: אני מאד אוהבת אגדות, וכמה שיותר אפל יותר טוב. היום היו מצנזרים את רוב האגדות האלו בספרי ילדים ואפשר למצוא אותן רק באסופות. כילדה אני דווקא זוכרת שאהבתי מאד אגדות וחבל שהילדים היום לא כל כך חשופים אליהן.
3. מי המאייר/ת שאת הכי אוהבת?
לא בדיוק המאייר שאני הכי אוהבת (כי אין דבר כזה, אני אוהבת הרבה), אבל זה בהחלט אחד האהובים: וולף ארלברוך הגרמני (Wolf Erlbruch). הוא לא רק מאייר אלר גם כותב, ואני מעריצה מאיירים שכותבים לעצמם את הטקסטים, ומקווה מאד להיות כזו בעצמי בעתיד. בעבודותיו יש פשטות וקלילות, קו רישומי רגיש ומדויק, הרבה הומור וחופש ותחושה של תנועה.
4. על איזה אירוע בשבוע האיור את ממליצה ולמה?
שאלה קלה: אני ממליצה לכולם להצטרף לאחד ממפגשי הרישום של האורבן סקצ׳רס, קבוצת רישום שבה אני חברה. במהלך שבוע האיור נקיים שלושה מפגשים שבמהלכם נשרבט יחד בשדרות תל אביב. המסגרת הקבוצתית מאד נעימה ומשחררת, הרבה פחות מפחיד לצייר ביחד. זו קבוצה מאד תומכת ולא שיפוטית. זהירות זה ממכר!
5. מה תאחלי לנו לשנה החדשה?
הייתי מאחלת לכולנו את היכולת לצחוק על עצמנו, ולהיות סלחניים כלפי עצמנו וכלפי אחרים.
הילה נועם
לימור שנורמכר
אורית אמיתי
הילה נועם והדר ראובן
חברי קבוצת הקומיקס Humdrum ממשיכים להעמיק את מחקרם בנושא משמעותו של הזיכרון בעיצוב האישיות, בתערוכה מיכלים שתוצג בגלריה משונע. בספרם, שראה אור בתחילת השנה, הם עסקו בזיכרונות מהבית בו גדלו, וכעת הם מתמקדים במשמעויות מושג ההכלה, כפי שמספרות שתיים מחברות הקבוצה, הילה נועם והדר ראובן: מהו מיכל, אילו זכרונות הוא יכול לאכלס, ומה העקבות של אותם הזכרונות לעומת הכלי שבו הם נמצאים.
הילה נועם
1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכן?
התערוכה ממוקמת בחלל תעשייתי, וכמוהו התערוכה מייצרת אווירה של עבודה ומחקר מתמשך בנושא האיור והקומיקס. יהיה מעניין, מגוון והרבה מה לראות. אנחנו מתייחסים לנושא הקומיקס מהרבה זוויות ומנסים לחקור את הגבולות שולו. חוץ מעבודות חדשות, אנחנו מציגים במקום כל מיני ספרים וחוברות - שלנו ושל אמנים אהובים, ודנים ביחס בין עבודת מקור לחוברת המודפסת.
2. את מי/מה הייתן רוצות לאייר?
אנחנו רוצים לעשות יחד עוד מלא חוברות של האמדראם!
3. מי המאייר/ת שאתן הכי אוהבות?
כשחזרנו מפסטיבל אנגולם בצרפת לכולנו היה עותק במזוודה של הספר החדש של ברכט אוונס (Brecht Evens), מאייר בלגי כה מוכשר שחי כיום בפריז וככל הנראה נהנה מהחיים.
4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתן ממליצות?
למעשה, כולנו מציגים בתערוכות נוספות בשבוע האיור - דן אלון בתערוכה חמש כוכבים סובנירז בחממה לאמנות דיגיטלית, הדר בתערוכה תיבת תהודה בקסטיאל AS IS, הילה בתערוכה תאכלי בפה סגור בא-לה רמפה, וקרן כץ יחד עם לירון כהן בתערוכה החיים עצמם בבית האמנים שתארח מאיירים רבים, ואותנו ביניהם. אירועים נוספים מסקרנים: חילופי דברים של בוגרי בצלאל טריים ומסקרנים, אהובותיו של הירשל הורוביץ של נועה שניר המצוינת, ועוד המון תערוכות ואירועים שלא נחלום לפספס.
5. מה תאחלו לנו לשנה החדשה?
הרבה הרבה קומיקס!
דן אלון
הדר ראובן
קרן כץ
אהוד אורן
אהוד אורן ואמי רובינגר נולדו בירושלים - אורן ב-1948, רובינגר ב-1953 - ושניהם חיים כיום בתל אביב. אורן יוצר בתחומים שונים ועם השנים התאספו אצלו טקסטים קצרים, שירים, צילומים, רישומים ועבודות אחרות. רובינגר כותב ומאייר ספרי ילדים, איורים לעיתונות ופרסום, ובמקביל עוסק גם בציור ובאמנות חופשית. בתערוכה שתיפתח בגלריה המגדלור ביפו מציגים שני האמנים, ידידים מזה שנים רבות, תערוכה של איורים ושירים שעוסקים ב- Objet Trouve - אמנות עניה בחומרים עניים - כתבים, סיפורים ושירים המתחברים לעבודת קולאז׳ים וצילומים.
1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?
אין לי תשובה ברורה - אני שמח להשתתף באירוע שמשתתפים בו הרבה מאד מאיירים בעלי מחשבה מקורית ויכולות מגוונות. אני מקווה שגם אני בדרכי נופל בקטגוריה כזאת.
2. את מי/מה היית רוצה לאייר?
האיור שלי הוא אינטואיטיבי ונובע מסוג של אסוציאציות תודעתיות. הוא אינו עוסק בדמויות ספציפיות כך שלגבי השאלה אינה רלוונטית.
3. מי המאייר/ת שאתה הכי אוהב?
יש לי מספר ״אלוהי״ איור בהם הבולטים הם ראלף סטידמן, טומי אונגרר וסול סטיינברג. איני מפנה לאתר ספציפי שלהם: כמו אלוהים - הם בכל מקום....
4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתה ממליץ?
שוב - בלי התחמקות - תקצר היריעה - זה הולך להיות אירוע מקסים שאני ממליץ פשוט לראות ככל האפשר הרבה. כמות הכשרון באיור בארץ ממש לא תאומן.
5. מה תאחל לנו לשנה החדשה?
מאחל לכולנו שהשנה הבאה תהיה כל כך שקטה וסולידית, שהמאיירים והמאיירות יצטרכו לחפור במוחם/ן הקודח נושאים לאיור ושלא המציאות הנושכת תכתיב את הקווים.
לפרטים מלאים כנסו לאתר שבוע האיור: http://www.illustrationweek.co.il