צלילה והדסה באו

יוסף ורבקה באו, הזוג שחתונתו מוצגת בסרט ״רשימת שינדלר״, הכירו בתוך מחנה ריכוז: יוסף התגנב מחופש לאשה לתוך מחנה הנשים וכך הם התחתנו בסתר. השניים היו זוג רומנטי ביותר, ויוסף כתב הרבה על אהבה וצייר ואייר הרבה על זוגיות. בתערוכה איורים מדברים עברית, שתתקיים בבית יוסף באו, יציגו צלילה והדסה באו, בנותיהן של רבקה ויוסף באו, את פירושיו המאוירים בהומור של אביהן למילים הקשורות לזוגיות ויחסים בשפה העברית מתוך ספרו ״ברית מילה״.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

היות והאיורים הם על השפה העברית בהומור, אז כמובן שתצחקו.

2. את מי/מה אבא שלכן היה רוצה לאייר?

יוסף באו היה רוצה לאייר ספרים נוספים שהוא תכנן להוציא.

3. מי המאייר/ת שהוא הכי אהב?

אנחנו לא יודעות… בהתחלה רצינו לכתוב שהוא אהב את כולם בגלל שהוא היה אמן שעודד את כולם, עודד ליצירה, ובמיוחד עודד את הצעירים, אבל מצד שני הוא היה מאד ביקורתי. הוא נתן ביקורת בונה והיו באים להתייעץ איתו, הוא השפיע על כל הסובבים אותו וגרם להם לאהוב אמנות, והשפיע על הרבה צעירים שהיו באים אליו לראות איך הוא יוצר סרטי אנימציה (אז הוא היה החלוץ).

4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתן ממליצות?

על התערוכה בסינמטק תל אביב שתציג פרשנות עכשווית לכרזות של סרטים ישראלים. חשבנו שאבא היה ממליץ עליה בגלל שהוא היה חלק מעולם הקולנוע ועיצב את כל הפונטים והכותרות לרוב הסרטים מאז שנות ה-50, וצייר את הפרסומות שהופיעו לפני הסרטים.

5. מה תאחלו לנו לשנה החדשה?

״הסתכלו נא לקראת השנה החדשה במשקפיים ורודות״. בכל שנה יוסף באו יצר שנה טובה הומוריסטית ושנונה, והשנות טובות מוצגות גם בשבוע האיור ואפשר לרכוש אותן.

 

קרן כץ ולירון כהן

בבית האמנים השיקו קרן כץ ולירון כהן את מרכז המבקרים של החיים עצמם, תוך כדי שהן מארחות מאיירים, אמנים ויוצרים נוספים. ביחד הם ייצרו תערוכה שהיא תוצר של האינטראקציה עם קהל המבקרים, שבבסיסה עומד סחר חליפין ישיר: האמנים יבקרו בחיים של באי הגלריה - בתיווכם של טפסים, שאלונים, פטפוטים, פרטיטורות, גלי מוח, ריאיונות, מדידות, שירים, חיטוט בטלפון, רישום, צילום ועוד - ובתמורה יעניקו להם מזכרת מהביקור באירוע הנעילה של התערוכה.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכן?

כי גם אנחנו בעצמינו מתרגשות לבקר בתערוכה ולגלות מה יקרה: בכל יום (וגם למשך כמה לילות) נזכה לצייר שם יחד עם אמנים שאנחנו מאוד אוהבות, ונשמח לפגוש אתכם, לראיין אתכם, לשאול אתכם מה שלומכם ולצייר לכם מזכרות. וכי יש לנו שם את שולחן הפינג-פונג הגדול בגלקסיה.

2. את מי/מה הייתן רוצה לאייר?

את הטקסט ״אישה בחלל עבודה״ שתהילה חכימי שלחה לנו, כשפנינו אליה להשתתף בתערוכה ובאירוע הפתיחה. כי אי אפשר לאייר אותו: הוא שלם והוא משתק ומצמרר וממלא אותנו וגורם לנו לרצות נורא לאייר אותו, אבל באותו זמן משאיר אותנו מרחפות מעל הדף ואנחנו מקוות שככה נלמד לעוף.

3. מי המאייר/ת שאתו הכי אוהבות?

זאת השאלה הכי קשה כי החלק הכי כיפי בלעסוק באיור זה לצרוך ולאסוף איור, לשתף לינקים לאמנים וכמה שיותר. לא נסתפק בפחות מחמישה לינקים מהשבוע האחרון. הקומיקסאים אמילי אוסטרגרן, לילי קארה, סאם אולדן ואילן מנוח, קומיקסאי שממציא שפות איורית (לדוגמה שפה טקטילית בעבור קוראים ויוצרים עם לקויי ראייה),  מאייר בשם ניקול סטיבנסון. וגם טובה יאנסן המופלאה והנצחית.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתן ממליצות?

תערוכת היחיד של אסף בן ארוש, סנדלים באורגון, שתתקיים במנשר. אסף מאייר חיים אלטרנטיביים שהוא מדמיין לעצמו באורגון במגזרות נייר ושלל טכניקות נוספות. אבל אסף הוא ממציאן בלתי נדלה, ולכן הם לא רק איורים של חיים אחרים, הם החיים האחרים עצמם.

5. מה תאחלו לנו לשנה החדשה?

שכל מי שרוצה לספר סיפור אבל אין לו גישה לכלים, לאמצעים ולבמה לספר אותו - יקבל אותם. ושיהיו שבועות איור בכל שנה ובכל מקום.

קרן כץ

לירון כהן

נועה ויכנסקי ושחר בכור

בסוף אוגוסט מלאו עשר שנים לפטירתה של דליה רביקוביץ. החלון, תערוכת איורים לשירי רביקוביץ שתתקיים בגלריה גבירול, היא יוזמה של נועה ויכנסקי ושחר בכור להציג את פרשנותם הויזואלית של 16 מאיירים, במגוון רחב של שפות, לשיריה של רביקוביץ. ויכנסקי מאיירת באופן קבוע בעבור עיתונים, מגזינים, הוצאות ספרים, לומדות וחברות משחקים, ולאחרונה איירה את סיפרו שך דניאל עוז, ״מדוע לא תראוני בדרכים״. בכור הוא מהמייסדים של חבורת הטושים, פסטיבל הגיף ועוד.

נועה ויכנסקי

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

התערוכה מציגה סיפור מתקופות שונות בחייה של דליה רביקוביץ, וכל מאייר מציג אינטרפרטציה שונה לשיריה. לכל מי שאוהב את שיריה של רביקוביץ התערוכה תתן נקודת מבט רעננה וחדשה על שיריה האהובים, ולכל מי שלא מכיר את שיריה - היא תפתח שער, או לפחות חלון הצצה, לעבודתה של אחת מהמשוררות החשובות בשירה בעברית החדשה.

2. את מי/מה הייתם רוצים לאייר?

יש לנו רשימה של פרוייקטים בקנה שהיינו רוצים לאייר, לדוגמה  איורים לבלדות מימי הביניים בהדפס משי. 

3. מי המאייר/ת שאתם הכי אוהבים?

ג׳יימס ז׳אן (James Jean)' מאייר/אמן מטיוואן שגדל וחי בארצות הברית, שיש לו עבודות מופלאות.

הוא אייר את כריכות הקומיקס Fables, וזכה עליהן בפרסים רבים. הוא יצר ציורי קיר גדולים לפראדה, שאלמנטים מהם שולבו לאחר מכן בבגדים ובמוצרים נלווים כמו אריזות ותיקים, והוא גם עיצב תכשיטים.

בשנים האחרונות הוא מתמקד בעיקר בציור.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתם ממליצים?

יש הרבה תערוכות מעניינות בשבוע האיור וכדאי להגיע לכמה שיותר אירועים. התערוכה סינדיקט, שתוצג ב-SAGA TLV, מסקרנת במיוחד מכיוון שהיא מציגה שיתופי פעולה בין מעצבי מוצר למאיירים.

5. מה תאחלו לנו לשנה החדשה?

שקט, שלווה, שגשוג כלכלי ובריאות. והרבה איורים. ושלום עולמי. שבוע האיור הוא סיפתח נהדר לשנה החדשה.

 

מיקי מוטס

 אור ליבנה 

שרון טרגל

נגה שימל

אגודת המאיירים בישראל תציג במגדל שלום את התערוכה מתגלגל ברחובות, המציגה את רחובות תל אביב ומה שמסתתר מאחורי שמותיהם המופיעים על השלטים. נגה שימל, שאצרה את התערוכה ביחד עם מיכל דלווה, היא אמנית ויזואלית ומאיירת, ובעשר השנים האחרונות היא משמשת כיושבת הראש של אגודת המאיירים.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

רוצים לראות את בן גוריון עומד על הראש? את שינקין שותה קפה בקפה תמר? את דיזנגוף עושה קניות בדיזנגוף סנטר? את הברון דה רוטשילד שותה גזוז כאחד האדם? את שרה נאמן בורחת מליל כלולותיה מחופשת לערביה?כל זה קורה בתערוכה שלנו: האישים שעל שמם הרחובות קמים לתחיה.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

הייתי רוצה לאייר חלומות כי הם חמקמקים ומייצגים את העולם המקביל שבו אנו קיימים, כשאנחנו נמצאים בממד אחר.

3. מי המאייר/ת שאת הכי אוהבת?

עפרה עמית: העבודה שלה משלבת הפכים גמורים וזה מרתק. אינטימיות וניכור, חופש וכבילות, ריאליזם וחלום, אופטימיות ופסימיות: כל אלה הופכים את ציוריה למורכבים ומרגשים.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור את ממליצה?

רישומהיר ברחבי העיר של אורבן סקצ׳רס: תמיד הערצתי אמנים עם יד קלה שיכולים לרשום במהירות ובספונטניות (לי אין את היכולת הזאת, אני צריכה לתכנן מראש ולעשות הרבה סקיצות).

5. מה תאחלי לנו לשנה החדשה?

רק בריאות. לנו וליקרים לנו. לשאר נדאג כבר בעצמנו. 

הילה דאבי

כפיר ויצמן

יורם אמויאל

שבוע האיור ייערך בין התאריכים 12-3 בספטמבר, במסגרת אירועי ״אוהבים אמנות. עושים איור״ של המחלקה לאמנויות בעיריית תל-אביב - יפו ובחסות חברת  Wix

לפרטים מלאים כנסו לאתר שבוע האיור: http://www.illustrationweek.co.il
 
לכל כתבות שבוע האיור ב- mako תרבות
 
עיצוב לוגו "שבוע האיור": אלון בריאר