"זה", "העמדה", "הניצוץ", "בית כברות לחיות שעשועים", "גרין מייל", "מיזרי". אם אתם חושבים על סופר האימה האמריקאי סטיבן קינג, כנראה שאלה הספרים הראשונים שתשלפו. ובכלל, במרוצת השנים התפתחה אסכולה לפיה קינג הוא "סופר שעשה את שלו", וכעת נח על זרי הדפנה. אבל האמת היא שקינג עדיין מוציא לאור כשני ספרים בשנה, חלקם מעולים ואפילו נותנים פייט לקלאסיקות שלו. כל זה לא אומר שאין לו ספרים רעים שיש להיזהר מהם, ובדיוק בשביל נוצר הדירוג הזה. 


"מתוך הביואיק" הוא מספרי קינג הראשון שפורסמו לאחר הפגרה הקצרה שלקח לאחר שכמעט נהרג בתאונת דרכים. הספר מספר על רכב בעל חיים משל עצמו שמעורב בשלל אירועים ביזאריים ומצמררים. לרוע המזל, הספר סובל מאפיון דמויות רע והניסיון להפוך רכב לנבל פשוט לא עובד. 
למה כדאי לקרוא? למעשה, אין סיבה לקרוא את הספר הזה כשאפשר לקרוא את "כריסטין" במקום, ולקבל סיפור איכותי יותר שמערב את עולם הרכב והעל טבעי.

לא רק שספרי "המגדל האפל" לא מרגישים כמו ספרים שקינג כתב, גם הסיום למסעו של רולנד האקדוחן במימדי המציאות השונים נגמר בטעם רע. לא נקלקל, אבל אפשר לומר שעם סיום כזה עדיף לא להתחיל את המסע מלכתחילה.
למה כדאי לקרוא? רק אם התחלתם לקרוא את ספרי הסדרה ואתם חייבים לדעת איך הסיפור של רולנד נגמר.

שיתוף הפעולה המצופה של קינג עם בנו הסופר אוון קינג, הניב את "יפהפיות נמות" שמגולל את סיפורה של מגיפת אורורה שמרדימה נשים. אם מנסים להעיר אותן, הנשים הופכות לאלימות ורצחניות. לא רק שהקונספט מרגיש לא שייך לפוליטיקות של העת הנוכחית, הספר לא מצליח לייצר גלריית דמויות עמוקות או מעניינות, ובלי הדרמה גם מאפייני האימה קורסים.
למה כדאי לקרוא? אם סיימתם כבר את "מתחת לכיפה השקופה", ואתם נואשים לעוד מאותו הדבר, גם אם זה פחות טוב.

זאת היתה רק שאלה של זמן עד שנזכה לקרוא ספר זומבים פוסט-אפוקליפטי שנכתב בידי קינג. הרי הוא נגע בכל ז'אנר אפשרי במהלך הקריירה הארוכה שלו, אז למה לא זומבים? למרבה הצער, "סלולרי" לא מצליח לחדש או להפחיד במידה שהייתם מצפים. הפתיח מקורי - נגיף שעובר דרך אות בטלפונים סלולרים, ואפילו הסיום מפתיע, אבל הדרך שבאמצע היא שחזור של כל טוויסט ומוסכמה אפשרית של הז'אנר, וחבל. סטיבן קינג היה יכול לייצר טוויסט הרבה יותר עוצמתי, ומשום מה בחר ללכת על בטוח דווקא בספר הזה.
למה כדאי לקרוא? כשקינג כותב ספר זומבים, לקהל אין ברירה אלא לקרוא, גם אם הוא לא מביא שום בשורה מיוחדת. לעומת זאת, הסוף בהחלט ישאיר אתכם פעורי פה.

אדגר הוא מיליונר שעובר תאונת עבודה שכורתת את ידו. כדי להתמודד עם השינוי הפתאומי בחייו, הוא עובר לבית אחוזה ומפתח תשוקה לציור. במהרה אדגר מגלה שהציורים שהוא מצייר תחת טרנס קשורים לאירועים על טבעיים ושרשרת אסונות באזור האחוזה שלו. "דומא קי" הוא סיפור קינגי קלאסי על בן אדם ששוקע לתוך מצולות הטירוף בניסיון לקבל שליטה על חייו.
למה כדאי לקרוא? מדובר בספר אימה סטנדרטי למדי, מהסוג שקינג יכול למלמל מתוך שנתו עד שיהיה גמור -ועדיין, מדובר בקריאה מבדרת.

ג'ק סויר, הילד מ"הקמע" שיצא לעולם פנטזיה כדי להציל את אמו הגוססת מסרטן, כבר לא ילד. בספר ההמשך הזה, שנכתב גם הוא בידי קינג ופיטר שטראוב, ג'ק עובד כבלש שמתחקה אחר רוצח סדרתי שזכה לכינוי "הדייג". למרבה חרדתו של ג'ק, הוא מגלה במהרה שהדייג יכול לעבור בין יקומים מקבילים - בדיוק כמו ג'ק עצמו. וכך מתחיל מסע ציד בין מימדי ומלא דמיון. "בית שחור" לא דומה לקודמו כלל. הוא אפל יותר, מפחיד יותר וישאיר את הקורא עם תחושת מועקה כמעט בלתי נסבלת.
למה כדאי לקרוא? על אף ש"בית שחור" לא מתקרב לגדולה של "הקמע", מדובר בהמשך מוצלח שירווה את הצמא של מעריצי ג'ק סויר ושיתוף הפעולה בין קינג לשטראוב.  

ספר נוסף שעוסק בדרמה ובחמלה של קינג כלפי דמויות פגומות, ועוקב אחרי ליסי שהתאלמנה וכעת מתאבלת על אובדן בעלה הסופר, וגם נאלצת להתמודד עם אחותה שסובלת מדיכאון. בזמן שהיא נרדפת בידי מעריץ אובססיבי של בעלה המנוח, ליסי מגלה מימד מקביל אליו בעלה היה הולך כדי לשאוב רעיונות לספריו. בניגוד לרושם ראשוני, מדובר בספר קטן ואינטימי, שיסחף אתכם לעולם מהול בעצב ותקווה.
למה כדאי לקרוא? ספר מלא דמיון על אבל, התמודדות עם דיכאון וניצחון הרוח האנושית.

זוכרים את סרט האנימציה של משפחת סימפסון בו כל ספרינגפילד נמצאת תחת מצור של כיפת ענק שמכסה את העיירה? סטיבן קינג נשבע שהוא חשב על הרעיון קודם, שכן "מתחת לכיפה השקופה" מבוסס על רעיון שקינג החל לכתוב עוד בשנות ה-70. כצפוי, הגרסא של קינג לתרחיש הביזארי מעוררת פלצות וכוללת אנשים שמגיעים לסף הטירוף, ושלל דמויות ציוריות כמו ראש העיר המושחת ובנו הפסיכופת. ונגדם - קומץ אנשים שמחליטים לקחת את העניינים בידיים ולחשוף את המסתורין מאחורי האירוע. 
למה כדאי לקרוא? מעולם לא נוצר ספר מבדר יותר שמבוסס על עיירה שלמה ששוקעת לתוך טירוף ומלחמת אחים.  

אם חייזרים היו פולשים לכדור הארץ, הם היו מתחילים בקטן. העיירה הבדיונית דרי (בה מתרחש גם הרומן "זה") עומדת תחת מתקפת חייזרים שמחליטים לפלוש לעיירה הקטנה בזמן סופת שלגים, ולהפיל את העולם צעד אחרי צעד, בניגוד לפלישות המוניות לערים גדולות שהפכו לנחלת הכלל בז׳אנר. הגרעין הסיפורי הזה הופך את "לוכד החלומות" לאחת מהיצירות היותר מפחידות שקינג כתב בשנים האחרונות.
למה כדאי לקרוא? סיפור מודרני מסמר שיער וריאליסטי מתמיד בז'אנר פלישת חייזרים לכדור הארץ.

זה נשמע כמעט לא סביר, אבל אחד הפרויקטים החדשים של קינג הוא טרילוגיה בלשית במסורת של הרלן קובן, לי צ'יילד ודומיהם. ובכן, מזל שקינג מתנסה גם בגילו המתקדם, כי מדובר באחת היצירות היותר טובות בקריירה שלו. את הכל אנחנו חייבים לבריידי הארטספילד: פסיכופת שזכה לכינוי "מר מרצדס" לאחר פיגוע דריסה המוני, וכעת מתכנן את הפיגוע הבא שלו בזמן שהוא מקניט את הבלש שלא הצליח לתפוס אותו בתחילת דרכו. מדובר במותחן ייחודי שלא מפחד לחקור את דמות הנבל ולשים אותו במרכז.
למה כדאי לקרוא? ספרי מתח מורטי עצבים עם דמות נבל מצמררת ושערורייתית במידה מענגת.

השנה היא 1973. במרכז הספר עומד דווין, סטודנט ביישן ומופנם שנפרד מחברתו, ומחליט לקחת שנת שבתון כדי לעבוד בג'וילנד - לונה פארק בסגנון של פעם. הוא מתיידד עם ילד שחולה במחלה סופנית ועם אמו, פוגש חברים חדשים, ובגלל שמדובר בספר של סטיבן קינג אחרי הכל - דווין גם מנסה לפתור תעלומת רצח שהתרחש בג'וילנד ולהבין איך רוח הרפאים שרודפת את הפארק קשורה לתעלומה.  
למה כדאי לקרוא? בדומה ל"דוקטור סליפ", גם "ג'וילנד" הוא ספר קטן ואינטימי שמתרכז במאבקים אישיים צנועים יחסית, והאימה עוברת למושב האחורי. למזלנו, קינג הוא סופר דרמה מחונן שיודע להחזיק ספרים כאלה ללא מאמץ.

ספרו החדש של קינג שראה אור בעברית ממש לאחרונה הוא תעלומת מסתורין, מתח ואימה במיטב המסורת של "אזור הדמדומים". בספר, שוטר בעיירה קטנה חוקר רצח מחריד של ילד בעוד החשוד העיקרי הוא מורה הספורט האהוב על כל העיירה. כלפי המורה יש ראיות מוצקות, אבל ככל שהמשפט מתעכב, כך מתברר שיש לו גם אליבי מוצק. האם בן אדם אחד יכול להיות בשני מקומות שונים בו זמנית?
למה כדאי לקרוא? כי "זר" יגיש לכם תעלומה מצמררת שתתקשו לנחש את סופה, וכי הולי גיבני מטרילוגיית "מר מרצדס" חוזרת לככב.

לספר הזה לא היתה שום זכות להיות כל כך טוב, ויחד עם זאת מדובר בהמשך ל"הניצוץ", אחד מציוני הדרך החשובים של קינג וז'אנר האימה המודרנית בכלל. אז איך כותבים ספר המשך טוב ליצירה כזאת? לוקחים את הפרנצ'ייז לכיוון חדש. דן טורנס, הילד השורד ממלון אוברלוק, הוא כעת גבר אלכוהוליסט שמשתמש בכוחות שלו כדי לעזור לקשישים בבית אבות למות בשלווה. חייו משתנים כשהוא מתוודע לילדה, גם היא בעלת 'הניצוץ', ואחריה רודפות יישויות ששואבות את כוח החיים של ילדים מוכשרים. דן נאלץ לצאת למלחמה בכוחות האופל, אבל בשביל זה הוא יצטרך להתפכח תחילה. "דוקטור סליפ" הוא רומן מצמרר ומרגש על קשיים, טראומות והקתרזיס שמגיע כשמוצאים את האור אחרי שנים של אפלה.
למה כדאי לקרוא? בזכות החמלה שקינג מצא בליבו כלפי דן ואפילו כלפי זכרו של ג'ק טורנס.

"22.11.63" יכול להתחרות בקלות על תואר הספר הטוב ביותר של קינג בכל הזמנים. בדומה ל"אני והחבר'ה" ו"חומות של תקווה", מדובר ביצירה שלא נוגעת בתחום האימה כלל. הספר עוקב אחר ג'ייק אפינג שמוצא מנהרת זמן שמחזירה אותו לסוף שנות ה-50. ג'ייק מחליט לחיות חמש שנים בעבר ועל הדרך לפתור את התעלומות סביב ההתנקשות בנשיא קנדי, ואולי גם לעצור את המתנקש - לי הארווי אוסוולד עצמו. אבל עד שלי הארווי אוסוולד יהיה רלוונטי, ג'ייק חי בארה"ב של שנות ה-50 וה-60, מוצא תעסוקה כמורה בבית ספר, ואפילו מוצא אהבה. מדובר בחוויה נוסטלגית עבור קינג שהיה ילד באותה תקופה, וחוויה קסומה עבור הקורא.
למה כדאי לקרוא? הספר הזה הוא הדבר הקרוב ביותר למכונת זמן שתוכלו למצוא.