נאלצנו לעצור לרגע את הדיווחים השוטפים על "הנוקמים: סוף המשחק", ולהיזכר ביקום ספרותי וקולנועי אחר ששינה העולם - הארי פוטר. הרי מדובר במתנה שממשיכה לתת, ומעניקה למעריציה לא רק סרטים חדשים בסדרת "חיות הפלא" או מחזות בברודווי ובווסט אנד ("הארי פוטר והילד המקולל"), אל גם ספרים נוספים. והחידוש הנוכחי הוא הוצאה מחודשת של ספרי הלימוד ששימשו את תלמידי הוגוורטס, בית הספר המפורסם בעולם לקוסמות וקוסמים.
בימים אלה מגיעות לחנויות גרסאות חדשות לשלושה ספרים – "חיות הפלא והיכן למצוא אותן", "מעשיות בידל הפייטן" ו"קווידיץ' בראי הדורות". כולם ראו אור בעברית בעבר בצורת ספרונים, אבל אלה לא זמינים למכירה כבר כמה שנים, ועכשיו מגיעה הגרסה המשודרגת, עם תוספות של טקסט וגם של איורים חדשים. הם רואים אור בתרגומה של גילי בר-הלל סמו, מתרגמת הבית של מותג "הארי פוטר", ובהוצאות ספרי עליית הגג וידיעות ספרים. מחירם בחנויות יעמוד על 98 ש"ח (לפני ההנחות בחנויות הספרים).
"קווידיץ' בראי הדורות" מתואר הספר המבוקש ביותר בספריית הוגרווטס, ואלבוס דמבלדור פונה בו באופן אישי לקוראים המוגלגים בבקשה לא לנסות אותו בבית. בספר הזה תמצאו כל מה שרציתם לדעת על משחק הקווידיץ' ולא הספקתם לשאול: התפתחות המטאטא המעופף ומשחקי מטאטא קדומים, מתי ואיך הופיע לראשונה הסְניץ' המוזהב, אמצעי הגנה מפני מוגלגים, התפקידים והחוקים של המשחק וההיסטוריה של הקווידיץ' מהיום שהומצא ועד עכשיו. כלומר, לא שימושי במיוחד לקורא בן התמותה, אבל כיף גדול לכל מי שחלם לעלות על מטאטא, להמריא לשחקים ואולי לחטוף איזה מרביצן לפרצוף.
"חיות הפלא והיכן למצוא אותן" חושף שש חיות פלא חדשות שלא הופיעו בספרי הסדרה המקוריים, ומרחיב את הידיעות שלנו על עולם המאגיזואולוגיה - כיצד מוגדרת חיית פלא, כיצד גילו אותן המוגלגים, אילו מהן במסתור, מהו סולם הדירוג של משרד הקסמים ועוד שאלות חשובות. הספר נכתב על ידי ניוט סלמנדרה (סקמנדר), הדמות הראשית בסדרת סרטי "חיות הפלא", שמגולם בה על ידי אדי רדמיין.
"מעשיות בידל הפייטן" הוא קובץ סיפורים שנכתבו עבור ילדי הקוסמים והמכשפות, והם דומים מבחינות רבות לאגדות הילדים שלנו, עם הבדל בולט אחד: בסיפורי המעשיות של המוגלגים, הקסם הוא בדרך כלל שורש הצרה של הגיבור או הגיבורה. בספר הזה אנחנו פוגשים גיבורות וגיבורים שיכולים לבצע קסמים בעצמם, ולמרות זאת מתקשים לפתור את הבעיות שלהם, בדיוק כמונו. אחת המעשיות המפורסמות ביותר, "מעשה בשלושה אחים", תופסת חלק מרכזי בעלילת הספר השביעי, "הארי פוטר ואוצרות המוות", שכן היא מסבירה את מקורם של האוצרות המפורסמים.
כל הרווחים מרכישת הספרים האלה הולכים לתרומות - חלק מהכסף יתרם לארגון לומוס, שהקימה ג'יי. קיי. רולינג בעצמה, ומטרתו היא שעד שנת 2050 לא ישלחו עוד ילדים לבתי יתומים - מתוך הבנה שרבים מהילדים במוסדות האלה אינם יתומים בכלל, אבל ההורים שלהם לא יכולים להרשות לעצמם, כלכלית, לגדל אותם. שאר הרווחים יתרמו לארגון הצדקה הבריטי קומיק רליף, המסייע לילדים שחיים בעוני.