האנטר ביידן, בנו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ידע לא מעט טראומות בחייו. אימו נילה האנטר ואחותו נעמי נהרגו בתאונת דרכים שבה היה נוכח כשהיה בן שנתיים בלבד, וב-2015 אחיו בו מת ממחלת הסרטן. בין לבין, האנטר נאבק בהתמכרות לאלכוהול וסמים, ואף הוציא באפריל האחרון ממואר שמתאר את המאבק שלו בהתמכרות. במהלך המרוץ של ביידן האב לבית הלבן, נשמעה ביקורת חריפה על בנו, בעיקר מימין, ונטען כי האנטר משתמש במעמדו של אביו כדי ליצור קשרים עסקיים.
אחרי עשורים של עבודה כעורך דין וכלוביסט, בשנה שעברה התראיין ביידן לניו יורק טיימס וסיפר על תחביב חדש, שמאז הספיק להפוך למקצוע - ציור. הוא סיפר בריאיון שאחרי שנים של התמכרויות, מלאכת הציור עוזרת לו "לשמור על השפיות". הדיווחים האחרונים בנושא מספרים שביידן הפך לאמן במשרה מלאה, ונטש את עיסוקיו הקודמים. אבל פרסומים חדשים בנוגע לתערוכה שלו ותמחור העבודות מעלה לא מעט סימני שאלה בקרב מתנגדיו הפוליטיים וכלי תקשורת שמרניים.
Hunter Biden's artwork is actually good and will be worth a lot, experts say https://t.co/Awvy3qBCoI pic.twitter.com/myFQgrmA3d
בסתיו הקרוב ביידן, שאין לו הכשרה מקצועית או ניסיון רב שנים כאמן, יציג את הציורים שלו בתערוכה בניו יורק, ותחת סוכן האמנות ג'ורג' ברג'ס, היצירות שלו תומחרו החל מ-75 אלף דולר ועד לחצי מיליון דולר, וימכרו לקונים אנונימיים ששמותיהם חסויים. באתר הדיילי מייל מציינים גם שברג'ס הוא אסיר לשעבר, ונכלא בשנות התשעים לאחר שהואשם בתקיפה.
במגזין האמנות האינטרנטי ארטנט נכתב כי ביידן עובד על קנבס, ברזל ונייר יופו יפני. העבודות מתוארות כ"מרובות שכבות, עם אלמנטים של צילום, ציור, קולאז' ושירה. חלקן אבסטרקטיות ומלאות בפטרנים, כמעט פסיכדליות. באחרות אפשר למצוא, עצים, עלים וחלקי גוף". בריאיון למגזין בשבוע שעבר, ביידן אמר כי הציור עבורו "הוא דרך להביא לקדמת הבמה את מה שאני תופס כאמת האוניברסלית".
בעולם האמנות וגם הפוליטיקה כבר החלה להתעורר ביקורת כפולה - על מחירי הציורים של ביידן ועל העובדה שהקונים ישארו אנונימיים. בדיילי מייל מדווחים שסוכני אמנות טוענים שביידן מנסה להרוויח גם עכשיו כסף מהשם של אביו, ושהאמנות שלו לא הייתה נמכרת ביותר מ-100 אלף דולר אם שם המשפחה שלו לא היה ביידן. בנוסף, האנונימיות של הרוכשים מעלה חשד שיהיו מי שינצלו את ההזדמנות כדי לשלם לביידן על מנת להתקרב לאביו ולקצור הטבות פוליטיות. בנוסף, משרד האוצר האמריקאי כבר הזהיר בשנה שעברה ממכירה אנונימית של חפצי אמנות יקרים, בעיקר לרוכשים ממדינות זרות, מכיוון שהרכישות האלה משמשות לא פעם להלבנת כספים.
טים מרטו, שהיה מנהל הדוברות של טראמפ, צייץ: "עכשיו זה עניין שגרתי שאנשים זורקים ערימות של כסף על האנטר ביידן. האם יהיה אכפת לערוצי התקשורת ש'אספנים' אנונימיים מעבירים סכומים ענקיים לבן של הנשיא, או לא? אין מצב שהם רוצים משהו, הם רק אוהבי אמנות, נכון?". הסופרת האמריקאית-לבנונית הרפובליקנית בריג'יט גבריאל צייצה גם היא בנושא, וכתבה: "זה צורח שחיתות, אבל תקשורת הפייק ניוז תתעלם מזה!".
מומחים שרואיינו לכתבה בניו יורק פוסט אמרו כי התמחור של העבודות של ביידן אכן גבוה - וזאת הודות לייחוס שלו - אבל הבהירו שהעבודות טובות בעיניהם. "אלה עבודות חזקות, אני אוהב אותן", אמר ראש התוכנית לתואר שני באמנות בבית הספר לאמנות חזותית בניו יורק, מארק טרייב. "יש בהן הפשטה אורגנית מהסוג שנעים להסתכל עליו ושמעורר סקרנות".