אחרי הסערה בצרפת, הטבח ב"שארלי הבדו" והירידה למחתרת, הוצאת "בבל" מקדימה את הוצאתו של "כניעה" - ספרו מעורר המחלוקת של מישל וולבק. הספר מתאר מציאות דיסטופית שבה צרפת עוברת מהפכה דמוקרטית לגמרי, במהלכה מפלגה איסלאמית תופסת את השלטון בצרפת, יצא לאור בתרגומה של עמית רוטברד.
גיבור "כניעה" הוא פרנסואה, פרופסור לספרות בסורבון. הסיפור מתרחש ב-2022, שעה שצרפת נמצאת על סף מלחמת אזרחים ובוחרת בנשיא חדש. המפלגות הוותיקות מפנות את מקומן למארין לה פן, מועמדת הימין הקיצוני, ולמוחמד בן עבס, איש "האחווה האיסלאמית". ב"כניעה" חוזר וולבק לעסוק בדת וביחס בין האיסלאם לחברה המערבית. רוטברד מגדירה אותו כ"ספר הכי ממזרי וערמומי של וולבק. יותר מרומן על סכנת האיסלאם, זה רומן על התרופפות מוסרית ועל התקרנפות".
הספר יצא לאור בצרפת ב-7 בינואר 2015, בדיוק ביום שבו נערך הפיגוע הקטלני במערכת "שארלי הבדו" ובסופרמרקט כשר בפאתי פריז. בגיליון "שארלי הבדו" של אותו שבוע הופיעה על השער קריקטורה של וולבק בדמות מגיד עתידות, ובקריקטורה נראה וולבק אומר: "ב-2015 אני מאבד את השיניים, ב-2022 אצום ברמדאן".
עם יציאת הספר ובעקבות הפיגוע הכפול הוצבה ההוצאה לאור של וולבק, "פלאמריון", תחת אבטחה משטרתית. וולבק עצמו ירד למחתרת וביטל את כל אירועי קידום המכירות של ספרו החדש. זה לא הפריע להצלחת הספר: בשבוע הראשון לצאתו בצרפת נמכרו מעל 155,000 עותקים מהספר, והוא הגיע לראש רשימות רבי המכר בצרפת, גרמניה, איטליה וספרד. הספר יראה אור בישראל לקראת שבוע הספר שיחול בתחילת החודש הבא.
וגם:
פסטיבל המשוררים במטולה יתקיים זו השנה ה-18 בחג השבועות, בין התאריכים 24-22 במאי 2015. מנהלו האמנותי של הפסטיבל, זו השנה הרביעית, הוא המשורר, המתרגם, המוזיקאי וחוקר הספרות ד"ר אורי הולנדר.
הפסטיבל, שהפך לחגיגה השנתית של אוהבי השירה והתרבות בישראל, יארח משוררים ישראלים ותיקים לצד צעירים ובמסגרתו יתקיימו ערבי מחווה למשוררים, מפגשים רב תחומיים, מופעי מוסיקה וכן האירוע השנתי של הענקת פרס "טבע" לשירה בסך 20,000 ₪ למשורר/ת בתחילת דרכם, בתמיכתה של חברת "טבע".
השנה יערך הפסטיבל תחת הכותרת "כישופים", כשם שירה של דליה רביקוביץ שהלכה לעולמה לפני עשור. נסים קלדרון ואורי הולנדר ישוחחו על שירתה המוקדמת והמאוחרת של רביקוביץ', וכן על שירתם של משוררים אחרים, ביניהם נתן זך בן ה-85.
כמו כן ייערכו אירוע בהנחייתו של בני ציפר יבחן את יצוגן של קבוצות שונות בחברה הישראלית, בהשתתפות רועי חסן, יוסי שריד ואילה בן לולו; אירוע שיוקדש לאברהם חלפי, במלאת 35 שנה למותו; ומופעים נוספים שמשלבים בין שירה למוזיקה. הכניסה לרוב אירועי הפסטיבל היא ללא תשלום למעט מופעי המוסיקה. פרטים נוספים באתר הפסטיבל.