רבים מתייחסים לסופרת האירית סאלי רוני כאל הקול הספרותי המשמעותי הראשון של דור המילניום. זה נכון לגבי יכולתה לתאר מערכות יחסים וגם לגבי תפיסותיה הפוליטיות והכלכליות שעליהן היא מדברת בראיונות. לאחר שני ספרים - "שיחות עם חברים" ו"אנשים נורמלים" - שאת שניהם כתבה לפני גיל 30 ושהפכו לרבי מכר בעשרות שפות, הבהירה רוני שספרה השלישי "Beautiful World, Where Are You" לא ייצא לאור בעברית בשל תמיכתה בחרם תרבותי על ישראל ובתנועת ה-BDS.
בזמנו, הוצאת מודן - שהוציאה לאור את ספריה הקודמים של רוני בעברית - פנתה לסופרת, וזו דחתה את ההצעה והוציאה הצהרה רשמית המסבירה את עמדתה. "אני גאה שהספרים שלי תורגמו לעברית, אבל לא אמכור את הזכויות להוצאה ישראלית. מוקדם יותר השנה יצא דו"ח המצטרף למסמך אחר של ארגון 'בצלם', הקובעים שניהם כי השיטה הנהוגה בישראל של הפרדת ודיכוי הפלסטינים עונה להגדרה של אפרטהייד, על פי החוקים הבינלאומיים".
עוד נמסר בהצהרה כי "אני מודעת לכך שיש מדינות נוספות האשמות בפגיעה חמורה בזכוית אדם, ונענית לקריאת האזרחים הפלסטיניים. עדיין קיימים תרגומים לעברית של ספריי הקודמים ואם אוכל למצוא דרך למכור את הזכויות גם לספר הזה בהתאם להנחיות החרם של ה-BDS, אשמח ואהיה גאה לעשות זאת. בינתיים אני רוצה להביע שוב את הסולידריות שלי עם העם הפלסטיני במאבקו על חירות, צדק ושיוויון". בעקבות ההצהרה, חנויות הספרים סטימצקי וצומת ספרים החליטו להוריד את ספריה הקודמים של רוני מהמדפים.
We've been blown away by the number of booksellers and readers celebrating Sally Rooney's new book Beautiful World, Where Are You today! It's finally out in the world and we hope you enjoy reading the novel #BWWAY pic.twitter.com/xLF6Poqp7H
כעת, המהלך של הסופרת זכה לתמיכתם של 70 סופרים וסופרות מבריטניה, במכתב מטעם הארגון "Artists for Palestine UK", שתומך בזכויות הפלסטינים. בין הסופרים החתומים על המכתב נמצאים קמילה שמסי, מוניקה עלי, צ'יינה מייוויל, קווין בארי, רייצ'ל קושנר, ג'ף דייר, כרמן קליל, ועוד. "אמנים פלסטינים ביקשו מהקולגות שלהם ברחבי העולם להפסיק לשתף פעולה עם הפרות זכויות האדם שמקיימת ישראל, ועבור רבים מאיתנו מדובר בחובה אתית ברורה", כותבים הסופרים. "סירובה של סאלי רוני לחתום על חוזה עם הוצאה לאור ישראלית – המשווקת את עבודתו של משרד הביטחון הישראלי – היא תגובה מופתית לעוולות ההולכות וגוברות שנגרמות לפלסטינים".
עוד נכתב במכתב כי "כמו רוני, נמשיך להיענות לקריאה הפלסטינית לסולידריות, בדיוק כפי שמיליונים תמכו בקמפיין נגד האפרטהייד בדרום אפריקה. נמשיך לתמוך במאבק הפלסטיני הלא אלים למען חופש, צדק ושוויון". המכתב מתייחס למסקנה של ארגון זכויות האדם "Human Rights Watch’s" מאפריל האחרון, לפיה ישראל מבצעת פשעי אפרטהייד. במכתב גם מודגש כי רוני הייתה אחת מיותר מ-16 אלף חתומים על מכתב נגד מדיניות האפרטהייד במאי האחרון, וכבר אז קראה "להפסיק מיידית וללא תנאי את האלימות הישראלית נגד פלסטינים".
מהקמפיין הפלסטיני לחרם אקדמי ותרבותי על ישראל, תנועה שפועלת כחלק מה-BDS, נמסר כי חברי התנועה "מצדיעים" לסופרים שגיבו את "החלטתה של רוני לעמוד בסולידריות איתנה עם המאבק הפלסטיני למען החופש, הצדק והשוויון על ידי דחיית הצעה לחוזה עם הוצאה לאור השותפה למשטר האפרטהייד בישראל".
קמילה שמסי, אחת הסופרות החתומות על מכתב התמיכה ברוני, כבר הביעה בעבר תמיכה בתנועת החרם על ישראל: לפני שנתיים, רוני חתמה על מכתב תמיכה בשמסי, שנשלל ממנה פרס ספרותי בעקבות תמיכתה ב-BDS. שמסי זכתה אז בפרס על שם המשוררת היהודייה-גרמניה נלי זק"ש, שניתן בגרמניה מדי שנתיים, ולאחר לחץ ציבורי לבטל את זכייתה, החליטו השופטים לחזור בהם מהבחירה.