200 נשים וגברים הסירו מעליהם היום (ראשון) את בגדיהם והשתתפו ביצירה נוספת של הצלם והאומן ספנסר טוניק. אחרי שני צילומים שכבר ערך בעבר במקום הנמוך בעולם, מיזם הצילום נועד לעודד הקמה של מוזיאון ים המלח בערד. טוניק סיפר: "המיצב נוצר בהשראת הגבישים הנוצרים בים המלח, ובהשראת הסיפור המקראי של אשת לוט שהפכה לנציב מלח".
מדובר בשיתוף פעולה בין משרד התיירות, עיריית ערד ועמותת "תחיית הים המלח", ובהובלת ארי פרוכטר. הצילום נמשך כשלוש שעות, תוך שטוניק הורה על מיקום המשתתפים והמצלמה. "אנחנו גאים לארח אומן בסדר גודל של ספנסר טוניק", סיפר עו"ד ניסן בן חמו, ראש עיריית ערד. "הוכחנו שערד יפה מבחוץ ויפה מבפנים. היא עיר דמוקרטית, ליברלית ופלורליסטית, ויש בה מקום לקהילות ולתרבויות שונות".
אחת המשתתפות בצילום, נועם שמש, שוחחה עם רפי רשף לפני הצילום וסיפרה על תחושותיה: "זה קצת מלחיץ אבל נורא מרגש. זו חוויה מוזרה שלא חוויתי מעולם, אבל יש פה המון מודעות לים המלח. עצוב לי אם מישהו יתחרט".
לדבריה, מעבר למודעות לים המלח, לצילום יש השפעה חיובית נוספת: "יש בושה עם עירום ועם דימוי הגוף. אם לא נעלה מודעות לגבי ים המלח, אז המינימום שאנחנו עושים פה זה להעלות מודעות לדימוי גוף חיובי וקבלה של עצמך ואהבה עצמית. כולנו בני אדם, וזה בסדר להיראות ככה. זה דורש הרבה אומץ אבל זו חוויה מטורפת. הביאו לנו צנצנות עם צבע גוף שמרחנו על עצמנו ואז הצטלמנו לפי ההנחיות של טוניק. קיבלנו תמונה קטנה מהאירוע ומהצילום, אבל זה בהתנדבות. הרבה מהמשתתפים גם תרמו לפרויקט. ים המלח מדהים וזו האחריות שלנו לשמר אותו".
בריאיון ל-N12 לפני כחודש וחצי סיפר טוניק: "המקום האהוב עליי בישראל הוא האנשים. באמת. זה מרתק לבוא למקום שבו כולם חושבים שהאחר הוא המשפחה שלהם. יש כאן דינמיקה של קרבה שמושתתת על סיטואציה של הבדלים בעדה, בדת, בתרבות, זה מרתק".
"המקום שאני הכי אוהב זה ים המלח", הוא הוסיף. "הייתי שם כילד צעיר. העובדה שאתה יכול לצוף בשלווה הייתה מטורפת בעיניי. זה היה סוריאליסטי, כמו מדע בדיוני. זה מקום שאנשים באים אליו כדי להירפא. גם העובדה שזה כל כך קרוב לעיר! בניו יורק אתה נוסע שעתיים ומגיע לעיר אחרת. כאן אתה נוסע שעתיים מתל אביב, ומגיע למקום היסטורי".