לחלקנו יש בדירה את הפוסטר של "ספרות זולה", ויש שמסתפקים בציור שהילד צייר להם בגן. ויש את בני הזוג הארי ולינדה מקלאו, שאוסף האמנות שלהם שווה כמה מאות מיליוני דולרים, ובו מספר יצירות של פבלו פיקאסו, ג'קסון פולוק, אנדי וורהול, ג'ף קונס, מארק רותקו ועוד רבים וטובים, ששמותיהם אמנם פחות מוכרים אבל יצירותיהם עדיין שוות עשרות מיליונים. אבל הזוג מקלאו נפל לסטטיסטיקה, וגם הם באו בברית הגירושין. גירושין זה לא קל, אבל זה כנראה קשה במיוחד כשברשותכם נכסים ששווים כל כך הרבה כסף – מה שמסביר מדוע המכירה הפומבית שבית המשפט דרש שבני הזוג מקלאו יבצע לאוסף האמנות הענק שלהם מסעירה את עולם האמנות.
המכירה נעשית בבית המכירות הפומביות סותבי'ס (Sotheby's), וחלקה הראשון הכניס כמות בלתי נתפסת של כסף: 676 מיליון דולר, ליתר דיוק. או, כפי שמכנה זאת ברוק לאמפלי, בכירה בסותבי'ס: "המכירה הפומבית היקרה ביותר מבעלים יחיד של אוסף שאי פעם נערכה". חלקה הבא של המכירה הפומבית לאוסף האמנות הפרטי של הזוג מקלאו ייערך בחודש מאי. בכיר אחר בסותבי'ס העריך ש"עולם האמנות יילחם עליה" – וייתכן שהמלחמה הזאת תהיה עקובה מדם, אבל לא כמו גירושיהם של הזוג מקלאו, שמתוארים על ידי רבים כאפוס גדול מהחיים.
גם כזוג נשוי, מסופר שבני הזוג מקלאו היו רבים בלהט ששמור רק לדמויות שכותבת שונדה ריימס. הארי מקלאו, בן למשפחה יהודית שהיה ליזם נדל"ן, ולרגעים קצרים היה חלק ממועדון המיליארדרים העולמי – עד שגירושיו מאשתו מזה 50 שנה, לינדה (שעיסוקה העיקרי הוא תחזוק אוסף האמנות המרשים של השניים), החזירו אותו למעמדו כמולטי-מיליונר. מקלאו התגרש מלינדה לטובת פטריסיה לנדו – נשיאת אגודת עמיתי צרפת של מוזיאון ישראל בירושלים. בעוד מסופר שאוסף האמנות היה הכוח המניע בחייה של לינדה, הארי בעלה בעיקר נהנה מההתרגשות שבהשתתפות במכירה פומבית.
לפי דיוויד בויס, עורך הדין של הארי מקלאו, אוסף האמנות של השניים מהווה כ-70% מרכושם. בויס מספר שכדי להמשיך ולממן את אורח החיים אליו התרגלו בני הזוג, הם היו חייבים למכור את האוסף. בני הזוג הממורמרים לא הצליחו אפילו לקבוע את שווי האוסף שלהם – השמאים שהזמינו, כל אחד מהם בנפרד, תמחרו את האוסף בהפרש של 100 מיליון דולר – ולכן בית המשפט דרש שיימכר במכירה פומבית. לינדה מקלאו הורשתה לשמור לעצמה מספר יצירות אמנות, שערכן עומד על כ-39 מיליון דולרים.
מבין היצירות שנמכרו במכירה הפומבית המתוקשרת, היצירה המוכרת ביותר עבור הקהל הרחב היא "Nine Marylins", של אנדי וורהול, שמציגה את דיוקנה המעוות של מרילין מונרו. אבל זאת בקושי היצירה היקרה ביותר שנמכרה – היצירה האיקונית של וורהול שווה רק 50 מיליון דולרים עלובים, לעומת "La Nez" של אלברטו ג'קומטי, שנמכרה ב-70 מיליון דולרים.
ובעוד גירושין אינם עסק משמח עבור אף אחד, נראה שעולם האמנות היה צריך אירוע מסעיר כמו מכירה פומבית של אוסף אמנות ששווה יותר מחצי מיליארד דולר. כמו כל שוק, גם שוק המכירות הפומביות סבל קשות בעקבות נגיף הקורונה, אבל לפי הניו יורק טיימס, גם כשקורונה הייתה רק בירה, סוחרי אמנות ומתווכי מכירות פומביות התמודדו עם חוסר קשה מאוד בסחורה שווה כמו זאת של הזוג מקלאו. ובאשר לזוג הגרוש? מסתמן שגם בלי אוסף היצירות היוקרתי שלהם, יהיה להם מספיק בשביל קניות ברמי לוי: לינדה קיבלה בהסכם הגירושין את דירת הענק שלהם במלון הפלאזה, שמתוארת כ"מוזיאון אמנות עם חדר שינה שמחובר אליו". הארי לקח לעצמו את היאכטה, בנוסף לאוסף המכוניות.