קייטי פרי היא זמרת מצליחה. זאת אומרת, זו אקסיומה כזו, נכון - קייטי פרי היא זמרת מצליחה כי אנחנו מכירים אותה והיא מפורסמת, אנחנו מזמזמים את השירים שלה והם זוכים למאות מיליוני צפיות ביוטיוב. אנחנו מבינים שקייטי פרי היא זמרת מפורסמת, אבל ההצלחה שלה, ככל ההצלחות, היא עניין יחסי. "Witness", האלבום שהוציאה פרי בשנה שעברה, הנפיק להיטים כמו "Bon Appétit" ו-"Swish Swish", אבל המבקרים פחות אהבו אותו, והוא מכר גם כמות זעומה (שוב, באופן יחסי) של עותקים - כמות שגרמה בסוף 2017 למשבר ביחסים בין פרי לחברת התקליטים שלה.
השבוע, יצא לאור גיליון חודש אוגוסט של "ווג אוסטרליה", שפרי היא נערת השער שלו. בראיון שערכה עם המגזין, סיפרה פרי על ההתמודדות עם הכישלון של "Witness" וסיפרה שהדבר פגע גם בבריאותה הנפשית. "היו לי התקפים של דיכאון נקודתי והלב שלי נשבר בשנה שעברה כי, בלי שהבנתי, נתתי יותר מדי תוקף לתגובה של הקהל, והקהל לא הגיב כמו שציפיתי... זה שבר לי את הלב", אמרה פרי ל"ווג". ושווה להתעכב על בחירת הניסוח של פרי: דיכאון נקודתי או דיכאון זמני (Situational Depression) מתאר תקופה מצומצמת יחסית, בה סובלים מכל המאפיינים של דיכאון מז'ורי (מה שנקרא לפעמים גם "דיכאון קליני").
הדיכאון הנקודתי מאופיין בשינויים התנהגותיים (הידרדרות גופנית כמו חוסר רעב או נדודי שינה, הידרדרות רגשית, קוניטיבית וכו') שהתפתחו בטווח של כשלושה חודשים מרגע שהתרחש אירוע מסוים, וקשורים בתחושת חוסר האונים שנבעה מהאירוע הנ"ל. זאת בשונה מדיכאון מז'ורי, שההתקפים שלו אינם חייבים – על אף שלרוב הם כן - להיות נעוצים באירוע אחד מסוים.
פרי סיפרה שכדי להתמודד עם הדיכאון, היא יצאה לשבעה ימי טיפול והחלמה במרכז פרא-רפואי שעזר לה לכבוש מחדש את רגשותיה. "אני חושבת שהיקום אמר לי, 'אוקיי, את מדברת כל הזמן על אהבה עצמית וכנות, אבל יש לי מבחן נוסף בשבילך, ואקח לך את שמיכת הביטחון הזו'", אמרה. "ההישברות הזאת", הוסיפה, "בתוספת ההיפתחות שלי לכוח חזק וגבוה יתר וההתחברות שלי מחדש לאלוהות, נתנו לי מלאוּת שמעולם לא היתה לי... זה נתן לי בסיס חדש. לא רק בסיס חומרי; בסיס לנשמה". טוב, קייטי, כבר היינו בעדך ואז התחלת לדבר על כוח אלוהי ושוב איבדנו אותך. אבל שמחים שאת שמחה ושטוב לך.