סשה ברון כהן, השחקן והקומיקאי היהודי-בריטי, מאשים את טיקטוק ב"יצירת התנועה האנטישמית הגדולה ביותר מאז הנאצים". זאת, כאשר ברקע נלחמת האפליקציה בטענות נוספות נגדה, לפיהן היא מעודדת פגיעה בעם היהודי, כך מדווח היום (שישי) "ניו יורק טיימס". בפגישה פרטית שהתקיימה ביום רביעי השבוע, יוצרי תוכן יהודים בטיקטוק לצד סלבריטאים נוספים מעולם התרבות, ביניהם כהן, שוחחו על האנטישמיות הגואה בפלפורטמה החברתית.
כהן, שנכח שם לצד השחקניות דברה מסינג ואיימי שומר, היה בין 30 האנשים במפגש, אותו הובילו שניים מבכירי טיקטוק היהודים, אדם פרסר וסת' מלניק. לפי הדיווחים, השניים ערכו אותו כדי לשמוע על חוויית המשתמש באפליקציה, ולשפרה.
"מה שקורה בטיקטוק זה שהיא יוצרת את התנועה האנטישמית הגדולה ביותר מאז הנאצים", אמר כהן, שלו אין חשבון בפלטפורמה, לבכיריה. "תתביישו לכם", הטיח כהן בפרסר, כביקורת על הדיסאינפורמציה באפליקציה. עוד הוסיף השחקן כי טיקטוק יכולה "להחליף סוויץ'" כדי לתקן את עליית האנטישמיות. פרסר אז השיב כי בשעה שאין "כפתור קסם", יש "אמת" בדבריו של כהן באשר לכך שהחברה צריכה לקחת יותר יוזמה בנושא.
דברה מסינג, לה יש 37 אלף עוקבים בטיקטוק, דחקה בבכירי הפלטפורמה לחדול עם ההאדרת הסלוגן "מהים לנהר", אותו כינתה הליגה נגד השמצה קריאה אנטישמית, שמובילה קמפיינים אנטי-ישראליים. הסלוגן נשלח בהודעות ובתגובות לרבים ממשתמשי טיקטוק היהודים, ללא קשר לתוכן שהם עצמם מעלים. עוד הפצירה מסינג כי יש לשקול את מדיניות החברה באשר לכך, וטענה כי זה היה "הרבה יותר אחראי לחסום את זה, בייחוד בנקודה הגורלית הזאת, מאשר להגיד 'נו, טוב, יש אנשים שמשתמשים בזה בדרך שונה מזו שלשמה הוא נוצר (הסלוגן). אני מבינה שאתם במקום מאוד-מאוד קשה ומורכב, אבל אתם גם הפלטפורמה העיקרית להפצת שנאת יהודים".
פרסר, אז טען בפני הקבוצה כי "כשברור לחלוטין למה הם מתכוונים – 'תהרגו את היהודים, תשמידו את מדינת ישראל' – התוכן הזה אלים ואנחנו מסירים אותו". עוד הוסיף: "הגישה שלנו עד 7 באוקטובר, ועד היום, הייתה, למשל, שכשאנשים משתמשים בביטוי במעומעם, כשמישהו פשוט משתמש בזה באקראי, אז זה נחשב למקובל".
מאז תחילת המלחמה, נאבקות הרשתות החברתיות לעמוד בשטף של מידע שגוי, הטפה לאנטישמיות ואיסלאמופוביה. X, טוויטר לשעבר, מטא ויוטיוב, כולן הושפעו, טיקטוק ביניהן כאמור, כאשר הרשות המבצעת של האיחוד האירופי שיגרה לעברן אזהרה באשר לסכנות הכרוכות בהפצת דיסאינפורמציה. זאת, בדומה לתוכן אלים ומלא שנאה - מה שעלול להציב את החברות בפני הפרה של חוק השירותים הדיגיטליים של האיחוד האירופי. בהצהרה מטעם האפליקציה, טענה טיקטוק כי "אנחנו לא מאפשרים תוכן עם הביטוי הזה כשנעשה בו שימוש, בדרך שמאיימת באלימות ומפיצה שנאה".