במהלך רוב העשור הראשון של שנות האלפיים, פריס הילטון הייתה הדוגמה המובהקת ביותר לסלבריטאית שנויה במחלוקת, זו שכולם אוהבים לצפות בה ולדבר עליה, אבל גם לטנף עליה או להתנשא מעליה. אין פלא שהיא זו שהציגה לעולם לראשונה את קים קרדשיאן - היא הייתה הקרדשיאנית המקורית. יחד עם הפופולריות של "החיים הפשוטים", תכנית הריאליטי הקאלטית בה היא וחברתה ניקול ריצ'י (שיחד עם הילטון הפכה לאחד מסמליה של התקופה ההיא בתרבות הפופולרית, בה יורשות צעירות סוקרו ללא הרף במדורי הרכילות) הסתובבו באזורים הפשוטים יותר של ארה"ב וחיו את החיים של מי שאינם מיליארדרים, פריס הייתה דמות בולטת בכל מסיבה או אירוע, וסיפקה לפפראצי המון עבודה.
אחת התמונות המוכרות ביותר של הילטון צולמה במסיבת השקה למותג הבגדים של אחותה ניקי הילטון בלאס וגאס בשנת 2005, ובתמונה היא נראית כשהיא מניפה את ידיה ומחייכת, כשעל גופה גופייה לבנה עם הכיתוב "תפסיקו להיות עניים" - Stop Being Poor. הכיתוב הזה הושווה לא פעם, ובאופן די מתבקש, לאמירה "אם אין לחם - שיאכלו עוגות", אבל ממש כמו האמירה ההיא, שמיוחסת למארי אנטואנט למרות שהיא מעולם לא הוציאה אותה מפיה, גם במקרה של פריס נעשה פה עיוות היסטורי, והיא פנתה השבוע לטיקטוק כדי לתקן אותו.
בסרטון חדש שהפך מיד לוויראלי, חשפה הילטון את הכיתוב המקורי שהודפס על החולצה: "תפסיקו להיות נואשים" (Stop Being Desperate), שגם הוא מבודח, אבל אין לו את ההקשר הפוגעני והמנותק מהעם, שזוהה תקופה ארוכה עם הילטון, שהנה נצר לשושלת המלונאים העשירה. "אל תאמינו לכל דבר שאתם קוראים", אומרת הילטון בסרטון הטיקטוק, אבל ניכר בו שהסיקור השקרי הזה לא בדיוק מטריד אותה.
@parishilton Debunking the #STOPBEINGPOOR myth. ♀️ Don’t believe everything you read. #greenscreen #Iconic
♬ original sound - ParisHilton
האמת היא, שלמרות שעבור עוקבים רבים של הכוכבת מדובר בגילוי של ממש, והסרטון זכה לפרסום וכותרות בכל מקום ברשת החל מבאזזפיד וכלה בווג, זו לא הפעם הראשונה שהאמת לגביו נחשפת. מכיוון שבאותה המסיבה נכח קהל וצלמים, כבר מזמן היה ידוע שמדובר בריטוש ולא בכיתוב המקורי שעל החולצה, ואפשר למצוא ברשת כתבות על כך משבוע האירוע עצמו וגם בעשור שאחריו. באתר KnowYourMeme, שעוקב אחר מקורותיהם והפופולריות של ממים שונים ברשת, מסבירים כי המשפט "תפסיקו להיות עניים" נכתב לראשונה, בהקשר סרקסטי, בבלוג בשנת 2005, ואילו התמונה המטופלת של הילטון התפרסמה לראשונה ברשת טאמבלר בשנת 2013. גם בכלי החיפוש Trends מבית גוגל ניכר זינוק משמעותי בחיפושים אחרי המשפט "Stop Being Poor" רק בשנת 2013, כ-8 שנים לאחר שהתמונה המקורית של הילטון צולמה.
הדימוי של הילטון כמנותקת שכנע רבים כי התמונה המזויפת היא דווקא המקור, והדימוי הבדוי הפך להיות נפוץ הרבה יותר מהכתבות שחושפות את האמת לגביו. כך קרה שלמרות שהיה ידוע כי מדובר בזיוף, רבים מאיתנו עדיין ממשיכים לראות את התמונה המטופלת בחשבונות ממנים ברשתות החברתיות בלי להקדיש לה מחשבה שנייה.
גם הסרטון החדש של הילטון יתקשה "להעלים" את התמונה המזויפת, ויכול להיות שבעוד כמה שנים היא תצטרך לצוץ שוב ולהסביר שמדובר היה בזיוף. למרבה המזל, מדובר באישה ששופעת בהומור עצמי, ולא נראה שהיא מוטרדת יותר מדי מהעובדה שהתמונה המרוטשת מסתובבת לה ברשת. אגב, יש גם מי שעושים מזה כסף - ובאמזון תוכלו למצוא עיצובים שונים של חולצות עם הכיתוב "Stop Being Poor", חלקן גם עם הדפס של פניה של פריס. מה שנשמח לדעת הוא מי האדם שהגה את הרעיון הגאוני הזה מלכתחילה, והיה הראשון לרטש את התמונה וליצור רגע תרבות אייקוני, גם אם לחלוטין מומצא?