עד שאולפני דיסני יתנו לנו את מה שבאמת מגיע לנו ולאלזה - בת זוג עבור הדמות שלה - נצטרך להסתפק באחד הדיווחים המרשימים ביותר ששמענו על סדרת סרטי "לשבור את הקרח" (או בקיצור, "פרוזן"). הסרט, כך מתברר, עזר לפצח מקרה של היעלמות של קבוצת מטיילים בשנת 1959 שגופותיהם נמצאו לאחר מכן קבורות בשלג. באנגלית, אגב, חקירה לא מפוצחת נקראת "Cold Case", ולא, לא פספסנו את האירוניה.
קבוצת המטיילים הצעירים עברו בהרי אורל שברוסיה בזמן חורף קשה במיוחד, והקימו מחנה תחת הר שנקרא על ידי המקומיים "הר המוות". הם מעולם לא הגיעו לנקודה הבאה שלהם וגופותיהם נמצאו שם רק לאחר כמה חודשים. לפי דיווח חדש של מגזין נשיונל ג'יאוגרפיק, בשלב הזה "פרוזן" נכנס לתמונה. אדם בשם ג'ון גאום, שעובד במעבדה להדמיית מפולות שלגים, צפה בסרט ולא יכל שלא להבחין באופן בו השלג זז על המסך. הוא היה סקרן לגבי האופן בו האנימטורים יצרו את התנועה הזאת, ונסע ללוס אנג'לס להיפגש עם המומחה שאחראי לאנימציית השלג בסרטים.
עם כלים טכנולוגיים חדשים בידו, גאום שב למעבדה והחל להריץ סימולציות חדשות שגרמו לפריצת דרך במקרה מ-1959. לטענתו, הקוד בו השתמש לסימולציות, שנלקח מהמנפישים של "פרוזן", הוא מה שגרם לו להכריע שעשרת המטיילים (תשעה סטודנטים ומדריך) נהרגו על ידי מפולת שלג. אמנם זה נשמע לכאורה כמו הפתרון ההגיוני, אך כנראה שסימולציות קודמות לא הצליחו להוכיח שהמטיילים נקברו תחת השלג.
במהלך העשורים שעברו מאז הטרגדיה, התקרית הזאת - בהיעדר הוכחות שמדובר היה במפולת שלגים - הפכה למקור לתיאוריות קונספירציה, החל מחטיפת המטיילים על ידי חייזרים ועד לניסויים ממשלתיים. כשהוצע הפתרון הפשוט שמדובר היה במפולת, הקהל הרוסי דחה את הטענה והמשיך להיאחז בתיאוריות הקונספירציה, מה שגרם להרבה עניין מסביב למקרה. העובדה שלבסוף הפיצוח נעשה באמצעות סרט הוליוודי רק מוסיף עוד פן משונה לסיפור הזה, ובעיקר גורם לנו לתהות - למה אנימטורים יודעים יותר על סופות שלג מאשר מומחים במעבדות להדמיית מפולות?