בשנה שעברה אולפני מארוול הפתיעו את חובבי הקומיקס כאשר הכריזו כי רוברט דאוני ג'וניור, מי שגילם במשך 11 שנים את גיבור העל איירון מן, יחזור ליקום הקולנועי שלהם בשני סרטי הנוקמים הבאים - אלא שהפעם הוא יעשה זאת דווקא בתור הנבל, בדמותו של דוקטור דום. המעריצים, כצפוי, השתגעו מהבשורה האדירה - אבל מתברר שמדובר היה בטיזר קטן ממה שעוד צפוי לנו, שכן אמש (רביעי) חשפו במארוול את הקאסט המלא של "הנוקמים: יום הדין" (Avengers: Doomsday) וזה נשמע כמו איחוד חסר תקדים. 

הבשורה הכי גדולה היא שובם של כוכבי סרטי "אקס-מן" המקוריים, שיצאו עוד בתחילת שנות 2000 בהפקת אולפני פוקס, ולמעשה מעולם לא היו חלק מהיקום הקולנועי של אולפני מארוול (כשעל שבירת המחיצה הזו בעצם בישר הסרט "דדפול & וולברין" מהשנה שעברה). פטריק סטיוארט ישוב בתור צ'ארלס אקסבייר, איאן מקלן כמגנטו, ג'יימס מרסדן הוא סייקלופ ורבקה רומיין בתור מיסטיק. ארבעת השחקנים צפויים כאמור, על פי הדיווחים כרגע, לגלם את הדמויות המקוריות שלהם מסרטי אקס-מן, אולם חשוב להזכיר שבעולם של מארוול אין חוקים, כך שייתכן שהם ישחקו גרסאות שונות של הדמויות, ואולי אפילו משהו אחר לגמרי.

במארוול בישרו גם על הרכש החדש - השחקן צ'אנינג טייטום, שיצטרף ל"יום הדין" בתור גמביט מ"אקס-מן". עוד מאז שנת 2014 תכננו להוציא ספין אוף על גמביט בכיכובו של טייטום, אולם הסרט נקלע לבעיות ובסופו של דבר ההפקה בוטלה. בשנה שעברה הדמות וטייטום הופיעו ב"דדפול & וולברין". שני שמות נוספים שמגיעים מ"אקס-מן" הם אלן קאמינג, שיחזור לתפקיד נייטקרולר, וקלסי גראמר שיחזור לתפקיד "חיה". 

בסרט ישתתפו גם "ארבעת המופלאים" החדשים - פדרו פסקל כריד ריצ'רדסון; ונסה קירבי בתור סו סטורם או האישה הבלתי נראית; ג'וזף קווין כג'וני סטורם הלפיד האנושי; ואיבון מוס בכרך, שיגלם את בן גרים - הדבר. הסרט שלהם, אגב, עדיין לא יצא והוא צפוי לעלות לאקרנים ביולי 2025; כך גם הצוות מ"ת'אנדרבולטס" - שסרטם יגיע לאולמות בעוד כחודשיים, אבל בינתיים הם לוהקו גם ל"יום הדין" - פלורנס פיו (האלמנה השחורה, ילנה בלובה), דייוויד הארבור (השומר האדום), וויאט ראסל (סוכן אמריקאי), האנה ג'ון-קאמן (אווה סטאר) ולואיס פולמן (רוברט ריינולדס).

ויש עוד שמות מוכרים, שכבר השתתפו בסרטי מארוול: כריס המסוורת' כת'ור, הנוקם המקורי היחיד בסרט; הצוות של "קפטן אמריקה" החדש - אנתוני מאקי, דני רמירז (פלקון) וסבסטיאן סטן (באקי בארנס/ חייל החורף); כוכבי "הפנתר השחור" - לטישה רייט (שורי), וינסטון דיוק (מ'באקו); טנוץ' הוראטה (נאמור); וגם פול ראד בתור אנטמן; טום הידלסטון כלוקי וסימו ליו כשאנג-צ'י מ"אגדת עשר הטבעות". כל הטוב הזה צפוי להגיע לאקרנים ב-1 במאי 2026.

ההכרזה אמש גם שמה סוף לשמועות ולדיווחים, לפחות כרגע, לפיהם כריס אוונס ישתתף בסרט. בדיווח של אתר The Wrap מדצמבר האחרון, נכתב כי אוונס, שגילם את קפטן אמריקה עד 2019, אכן צפוי לחזור ל-MCU ובדיוק כמו דאוני ג'וניור, יופיע בסרט "הנוקמים: יום הדין". "אוונס יהיה מעורב בתפקיד מסוים - אך היקפו ואופיו המדויק עדיין לא ידועים", הסבירו באתר. מאז השחקן הכחיש את הדיווח - ונראה שלפחות בגזרה הזאת המעריצים יצטרכו אולי לחכות לסרטים הבאים.