"בין לבין", סרטה של בר כהן מבית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס הגדול בתחרות הישראלית בפסטיבל לסרטי הסטודנטים והסטודנטיות שננעל הערב (שבת) בתל אביב. על הסרט, שבמרכזו צעירה טרנסית (בגילומה של הבמאית) שמתמודדת עם הזהות שלה ועם יחסיה עם גברים, כתבו השופטים בתחרות הישראלית (סיגל אבין, איתן מנצורי ומאיאלן פרנקו דאבילה): "נפעמנו כולנו תוך כדי צפייה מהחשיפה מלאת הניואנסים של סיפור אישי מרגש ומגובש, שהכניס אותנו לעולם שלא הכרנו".
בתחרות הבינלאומית, שבה שפטו שמוליק מעוז, דוריס באואר, דומיניק ולינסקי, יובן מריאנוביץ' ואסף סודרי, זכה "ילד הסלמנדרה" ("The Salamander Child") של תיאו דקן מבית הספר לאומנויות של בלגיה, על נער בן 15 שהופך למפלצת. הסרט הזוכה בתחרות הישראלית קיבל פרס בסך 24 אלף שקלים, והזוכה בתחרות הבינלאומית קיבל פרס בסך 28 אלף שקלים. עומר דאידה מהמכללה האדמית ספיר זכתה בפרס הבמאית המבטיחה בתחרות הבינלאומית, שגובהו עשרת אלפים שקלים. השופטים כתבו כי בסרטה "עדר", "הבמאית חוקרת את החיים ואת המוות דרך מערכת יחסים נוגעת ללב בין אב לבתו".
בתחרות הסרט העצמאי הקצר (שופטים: יעל קיים, אמיר קמינר ומארי-פייר ואלה), זכה "הגיע הזמן שתמותי כבר" של הדר מורג, על אישה המטפלת באימה הקשישה, הקרובה לסופה, בדירתן. סרטה של מורג כבר זכה בפרס הסרט הקצר בפסטיבל חיפה ובפסטיבל קולנוע דרום. השופטים כתבו כי מורג "משתמשת באלמנטים האודיו-ויזואליים של הקולנוע כדי לטשטש את הקווים בין הדוקומנטרי לעלילתי וכך יוצרת סרט יחיד במינו ומלא בחמלה".
"לשקר יש ארבע רגליים" של שרי אברג'ל, נוי פריימן וגיא לבנת מהמכללה האקדמית ספיר ו"משפט" של אור גץ מאוניברסיטת תל אביב חולקים את המקום הראשון במסגרת בחירת פורום המבקרים הישראלי, שבה שפטו יעל שוב, נעמה רק ויהונתן צוריה. על "לשקר יש ארבע רגליים", כתבו השלושה כי מדובר "בסרט אנימציה מטורלל ואלים באופן מפתיע, עם עיצוב ואנימציה נהדרים".
שתי במאיות - מאיה קסל וענת איזנברג - זכו במענקי הפקה בשווי כולל של 280,000 שקלים מקרן גשר. "בצילו של ההר" של קסל מגולל את סיפורו של מינג, שנשלף מאתר בנייה למקום שמזכיר לו את הבית שעזב. "נובי גוד" של ענת איזנברג עוסק בעובדת זרה ממולדובה שמטפלת בקשישה ומקבלת הזמנה מפתיעה לדייט רומנטי, שמעוררת את קנאת המעסיקה שלה (חבר השופטים: גיא עופרן, סמדר זמיר וגיל סימה). באירוע הפיצ'ינג לסדרות טלוויזיה, שהתקיים לראשונה בפסטיבל (שופטים: דנה אידיסיס, עדי עזרוני ואדר שפרן), זכה ניר גילעת, על הסדרה "היו זמנים בארגנטינה".
בסך הכל השתתפו השנה בפסטיבל כ-85 סרטים מ-21 מדינות. הפסטיבל מופק ומנוהל על ידי סטודנטיות וסטודנטים לקולנוע של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב ונחשב לאחד משלושת הפסטיבלים המרכזיים והחשובים בעולם לסרטי סטודנטים וקולנוע קצר.