אומרים שכשאלוהים סוגר דלת אחת הוא פותח אחרת, וספק אם ההיסטוריון האנליטי הישראלי המפורסם בעולם יובל נח הררי יסכים עם הקלישאה הזו (אחרי הכל, אנחנו לא ב"צלילי המוזיקה") - אבל הוא כנראה בהחלט מאמין במשמעות שלה.
השבוע נתבשר העולם שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליט להאשים את כל צרותיו בארגון הבריאות העולמי (WHO - World Health Organization), ואף "להעניש" אותו בכך שחתך את המימון השנתי שמעניקה לו ארה"ב - מימון אשר מוערך בכ-900 מיליון דולרים בכל חצי שנה. זו הדלת שנסגרה. מאחורי הדלת שנפתחה במקומה עומד נוח הררי, שהודיע ברשתות החברתיות כי הוא תורם מכספו מיליון דולר למימון הארגון.
התרומה תגיע דרך ארגון Sapienship שבראשו עומדים הררי ומנהלו איציק יהב, שהוא גם בן זוגו. הארגון נוסד על ידי השניים רק בשנה שעברה כדי לתמוך באחריות רב תחומית עולמית. "במשבר העולמי הנוכחי, האויב הכי גדול שלנו הוא לא וירוס הקורונה", מסרו השניים בהצהרה רשמית, "אלא השדים הפנימיים של האנושות: שנאה ורדיפת בצע. אם אנשים מאשימים את המגפה על זרים ובני מיעוטים, ואם העשירים ידאגו רק לרווחים של עצמם, יהיה קשה מאוד להתגבר על הסיטואציה. אבל אם נגיב למגפה עם סולידריות גלובלית ונדיבות, נוכל לא רק להביס אותה בקלות אלא גם לצאת מהמשבר הזה חזקים יותר מאי פעם".
הררי ויהב אף הסבירו כי ארגון הבריאות העולמי עומד בראש המאבק נגד המגפה ועל כן המימון שלו חשוב מאי פעם, למרות החלטתו של טראמפ. "למרבה המזל, יש יותר מ-7 מיליארד בני אדם אחרים על פני כדור הארץ, ואנחנו יכולים להשתפר. ברוח הסולידריות הגלובלית, אנחנו קוראים לכל האנשים לשתף פעולה ולסייע אחד לשני בזמנים קשים אלה". בנוסף קראו השניים לאחרים לשלוח תרומות לארגון. הררי ויהב אינם היחידים שהחליטו דווקא לתמוך בארגון: גם מייסד מייקרוסופט ביל גיטס הודיע כי יתרום 150 מיליון דולר לארגון באמצעות הקרן המשותפת שלו של רעייתו, מלינדה. "אין שום הגיון בלחתוך את המימון לארגון במהלך המגפה", אמרה מלינדה בראיון טלפוני לסוכנות רויטרס, "אנחנו צריכים תגובה עולמית מתואמת. כשיש משבר כמו זה, כל הידיים צריכות להיות על ההגה".
לפני כחודש, פרסם הררי בחשבון הפייסבוק שלו דברי ביקורת חריפים על התנהלותה של ישראל, ורה"מ נתניהו בראשה, לאור התפרצות נגיף הקורונה. "נתניהו סגר את הפרלמנט הישראלי, ציווה על אנשים להישאר בבתיהם ומוציא איזה צווי חירום שהוא רוצה. זה נקרא דיקטטורה", כתב. בראיון שערך זמן קצר לאחר מכן עם אילנה דיין, הביע הררי תקווה שהאנושות תמצא "מבוגר אחראי" שיצליח לאחד את המדינות השונות במאבק נגד הווירוס. ארה"ב היתה מי שמילאה, לטענתו, את התפקיד עד 2016 - שנת בחירתו של טראמפ לנשיאות - ומאז היא "התפטרה". "ארצות הברית הבהירה לעולם: 'אין לי יותר חברים, יש לי רק אינטרסים'. גם אם היא תשנה עכשיו מהלך, מי ילך אחרי מנהיג שהסיסמה שלו זה 'אני קודם'? אף אחד", אמר בראיון.