אם חשבתם שפרשת ג'יי. קיי. רולינג הסתיימה, או אפילו קרובה לסיום - יש לנו חדשות לא לגמרי טובות עבורכם. מחברת ספרי "הארי פוטר" וכותבת ספרי המתח (תחת שם העט רוברט גלברייט) הסתבכה לראשונה בתחילת חודש יוני, בעקבות ציוץ בו לעגה לניסוח "אנשים שמקבלים מחזור" - הגדרה אינקלוסיבית, שלוקחת בחשבון א-בינארים וגברים טרנסג'נדרים שממשיכים לקבל מחזור חודשי - ושורת הציוצים שהגיעה בעקבותיו, בהם טענה רולינג כי הקהילה הטרנסג'נדרית מנסה "לבטל" את מושג המין. "הייתי צועדת אתכם אם היו מפלים כלפיכם על בסיס היותכם טרנס. ובכל זאת, החיים שלי עוצבו על ידי כך שהייתי אישה", כתבה אז רולינג, "אני לא מאמינה שזה דיבור נגוע לומר את זה".
בהמשך, ונוכח ביקורת רבה שהוטחה בה על חוסר רגישות כלפי נשים וגברים טרנסג'נדרים, רולינג פרסמה גם מאמר פרי עטה בו שטחה את דעותיה בנושאי מין ומגדר. היא חשפה כי היא עצמה הייתה במערכת יחסים מתעללת ועברה תקיפה מינית, וטענה כי החוויות האלה הופכות אותה לאמפתית יותר כלפי המאבק הפמיניסטי, שהיא מזהה קודם כל כמאבקן של נשים סיסג'נדריות. המאמר של רולינג עורר גם הוא התנגדות: הסופרת המצליחה נקלעה לסכסוך זעיר עם הסופר סטיבן קינג בטוויטר, ועמדה במוקדן של מספר הודעות גינוי והתנערות מצד יוצרים, שחקנים, מפיקים, מעצבים, עורכים, סוכנים ואנשים עסקים שהרוויחו לא מעט מיצירתה של רולינג, בהם כוכב סרטי "הארי פוטר", דניאל רדקליף. בהמשך דיווחו גם מספר מעריצי "הארי פוטר" כי בכוונתם להסיר מגופם את הקעקועים שקשורים לספרים, כיוון שאינם רוצים להזדהות או להנציח יותר את יצירתה של רולינג.
כל זה, כאמור, אירע לאורך השבועות האחרונים, אולם רולינג לא מראה סימנים של האטה. בסוף השבוע, זיהו חלק מעוקביה של רולינג כי סימנה לייק לציוץ שהשווה בין טיפול הורמונלי שניתן לנערות ונערים בתהליך מעבר מגדרי ובין רישום-יתר של תרופות פסיכיאטריות לצעירים באותה קבוצת הגיל, מה שהוביל לעתים לתוצאות מסוכנות מבחינה רפואית ונפשית לנוטלים אותן. כשהתבקשה להסביר את תמיכתה, רולינג השיבה - אלא מה - ברצף ציוצים ארוך בטוויטר, בו כתבה בין היתר "מומחי בריאות רבים מודאגים ממצבם של צעירים שמתמודדים עם בריאותם הנפשית, ומסלילים אותם לטיפול הורמונלי וניתוחים, כשלא בטוח שזו טובתם הגדולה ביותר".
בתגובה לגולש נוסף, שהתייחס לציוץ של רולינג ותהה אם היא בדרכה להפוך לאישה שקוראת למי שנעזר בתרופות "עצלן", עצרה הסופרת את שטף דבריה וענתה:"התעלמתי מהרבה ציוצים מזויפים שיוחסו לו וצוייצו מחדש בתפוצה רחבה. התעלמתי כשצייצו פורנוגרפיה בשרשור על אמנות של ילדים. התעלמתי מאיומי מוות ואונס. אני לא אתעלם מזה. רבים, בהם אני, מאמינים שאנחנו עדים לסוג חדש של טיפולי המרה ללהט"בים צעירים, ואלה שולחים אותם לחיים שלמים תחת טיפול תרופתי שעלול לגרום להם לאובדן פוריות או תפקוד מיני. כיום עוקבים אחרי ההשפעות ארוכות הטווח של הורמוני מין לאורך זמן. פעמים רבות, פעילים טרנסים ממעיטים בחשיבותן של תופעות הלוואי האלה".
I've ignored fake tweets attributed to me and RTed widely. I've ignored porn tweeted at children on a thread about their art. I've ignored death and rape threats. I'm not going to ignore this. 1/11 pic.twitter.com/hfSaGR2UVa
זו אינה הפעם הראשונה שדבריה של רולינג, בעיקר כשאלה נמסרים ברשתות החברתיות, מובלים לגינויים של הסופרת ולאישומים בטרנספוביה. בסוף השנה שעברה, רולינג הביעה את תמיכתה במאיה פורסטייטר, מומחית מס שפוטרה מחברותה בוועדת ייעוץ, אחרי שהתגלה כי פרסמה פוסטים ברשתות החברתיות בהם טענה כי נשים טרנסג'נדריות אינן זכאיות לבחור בעצמן את המגדר בו יזוהו מול מס הכנסה. "תתלבשו איך שאתם רוצים. קראו לעצמכם איך שאתם רוצים. תשכבו בהסכמה עם כל מבוגר שיקבל אתכם. חיו את החיים הכי טובים שאפשר בשלום ובבטחון. אבל לגרום לנשים לאבד את עבודתן כיוון שטענו שהמין שלהן אמיתי?", כתבה אז רולינג.