מדי שנה תאגיד המילונים אוקספורד משתעשע בבחירת "מילת השנה": מילה או ביטוי שמשקפים את 12 החודשים החולפים. ב-2013 מילת השנה הייתה "סלפי". ב-2016, עת נבחר דונלד טראמפ לנשיאות ארצות הברית, מילת השנה של אוקספורד הייתה "Post-Truth". לעיתים הבחירה של אוקספורד יכולה להיות מעט קלילה יותר - כמו בשנת 2015, אז המילה שנבחרה למעשה לא הייתה מילה, אלא אמוג'י בוכה מרוב צחוק. השנה, אוקספורד בחרו במילה מעט שנויה במחלוקת כמילת השנה שלהם: "Vax", הקיצור הפופולרי ל"Vaccine" ("חיסון").
זו לא בחירה מפתיעה במיוחד: כבר קרוב לשנתיים שהנושא שמעסיק את רובנו, אם לא את כולנו, הוא מגפת הקורונה ותוצאותיה. אחרי שבשנה שעברה פשוט לא נבחרה מילה, משום שמדובר היה ב"שנה שהיה בלתי אפשרי לתאר במילה אחת בלבד", לפי אוקספורד, נבחר מושג שגם אם לא מתאר את השנה הזו, בהחלט ליווה אותה. בעידן פוסט-פייזר ופוסט-מודרנה, כנראה שנמצאה המילה הנכונה שיכולה להתלוות לתקופה המשונה בה אנחנו חיים עכשיו - במרוץ לחיסון, בין חיסונים, בוויכוח על החיסון, במחשבה על חיסוני העתיד.
בעוד המילה "Vaccine" קיימת מאז סוף המאה ה-18, הקיצור "Vax" הגיע ללשון הדיבור רק בשנות השמונים של המאה ה-20. עם זאת, לפני שהמילה "Vax" נכנסה ללשון הדיבור האנגלית, הביטוי "Anti-Vacks", שבא לתאר את מתנגדי החיסונים, וקיים כבר כמה מאות שנים, כשהמדען אדוארד ג'נר (לא קשור לקנדל, קייטלין או קריס) שפיתח את החיסון לאבעבועות השחורות, כתב במכתב ש"מתנגדי החיסונים תוקפים אותי בעיתונים בכל הכוח שהם יכולים לגייס". מאז שהחיסונים נגד נגיף הקורונה נעשו זמינים ברחבי העולם, המילה "Vax" נהייתה פופולרית יותר מאי פעם, כשבספטמבר 2021 השימוש בה היה שכיח פי 72 מספטמבר של השנה הקודמת.
לפי אוקספורד, מילת השנה לא רק משקפת את הלך הרוח של השנה החולפת, אלא גם מהווה מילה שיש לה את הפוטנציאל להמשיך להשפיע תרבותית בשנים שיבואו. "יותר מכל מילה אחרת", נכתב בהצהרה של אוקספורד לתקשורת, "המילה 'Vax' הוזרקה למחזור הדם של השפה האנגלית". יש לקוות שמילת השנה של 2022 תתייחס לנושאים פחות מורבידיים ממגפות בינלאומיות וקטלניות.