נדמה שהמחלוקות, השערוריות והטרגדיות מסביב לסרט "ליגת הצדק" היו יותר מעניינות מהסרט עצמו, שיצא ב-2017 למשמע ביקורות בינוניות והישגים מאכזבים בקופות. הסרט, שאיחד בין כל גיבורי העל של יקום די. סי. - ביניהם סופרמן, באטמן, וונדר וומן, אקוומן והפלאש - היה אמור להיות התשובה של אולפני האחים וורנר ליקום הקולנועי של מארוול, ולתת פייט לסדרת סרטי "הנוקמים". אבל זה לא קרה, בין השאר בגלל הרחקתו של הבמאי זאק סניידר מהסרט בזמן עריכתו. עכשיו, חודש לפני יציאת גרסת הבמאי, שתיקרא "ליגת הצדק של זאק סניידר", לשירות הסטרימינג HBO מקס, סניידר דיבר עם המגזין ואניטי פייר על השתלשלות האירועים שגרמה לאחד הפרויקטים הגדולים בקריירה שלו לצאת מכלל שליטה.
סניידר, במאי מנוסה בעיבוד ספרי קומיקס וגיבורי על לקולנוע ("השומרים", "300"), נאלץ לפרוש מעשיית "ליגת הצדק" אחרי טרגדיה משפחתית: בתו, אוטום, שמה קץ לחייה כשהייתה בת 20. את המושכות קיבל הבמאי ג'וס ווידון, שביים את שני סרטי "הנוקמים" הראשונים עבור מארוול ועבר צד לאולפן המתחרה. אבל ווידון לא בחר לשמור על הסרט לפי חזונו של סניידר, אלא צילם מחדש כ-75 אחוזים ממנו, ושינה אותו עד כדי כך שבוואניטי פייר, אף כתבו כי הוא למעשה צילם את הסרט מההתחלה, בהנחיית האחים וורנר. מאז, המוניטין של ווידון בירידה מתמדת, בעקבות עדותו של השחקן ריי פישר (שגילם ב"ליגת הצדק" את סייבורג) על יצירת סביבת עבודה "רעילה" על הסט של "ליגת הצדק". מאז הצטרפו לטענות נגד ווידון גם השחקנית כריזמה קרפנטר, שעבדה עם ווידון ב"באפי קוטלת הערפדים" ו"אנג'ל", ועוד תסריטאים ושחקנים שעבדו איתו בפרויקטים שונים.
לפי ואניטי פייר, הסרט שונה בצורה כה דרסטית אחרי עזיבתו של סניידר, שדברה, אשתו של סניידר, שגם הפיקה את "ליגת הצדק", הפצירה בו לא לראות את הגרסה ששוחררה לבתי הקולנוע. הבמאי כריסטופר נולאן, שהיה אחד ממפיקי הסרט, הסכים איתה. "הם אמרו לי, 'אתה לא יכול לראות את הסרט הזה אף פעם'", סיפר סניידר, ודברה הוסיפה: "ידעתי שזה ישבור אותו". בהמשך השיחה, הבמאי אף חשף כי הסרט החדש יוקדש לאוטום המנוחה. "בסוף הסרט, יהיה כתוב 'לאוטום'", סיפר, "בלעדיה, זה בוודאות לא היה מתאפשר".
למרות ש"ליגת הצדק" לא נחשב לקטסטרופה חסרת תקדים, הסרט בפירוש לא הרשים אף אחד. בכיר באחים וורנר סיפר לוואניטי פייר, שכשראו בסופו של דבר מה ווידון עשה עם הסרט הם היו בהלם. "כל כך הובכנו כי אף אחד לא רצה להודות כמה מחורבן זה היה", מספר הבכיר. הביקורות היו אדישות במקרה הטוב, וההישגים הקופתיים שלו בהתאם. כמובן שקשה לקרוא לסרט שהכניס 657 מיליון דולר בקופות "כישלון". עם זאת, בהשוואה ל-2 מיליארד דולר שהכניסו שני סרטי "הנוקמים" האחרונים שיצאו, ולתקציב של "ליגת הצדק" שעמד על כ-400 מיליון דולר בסך הכול, מדובר באכזבה לכל הפחות.
עם השנים שחלפו מאז צאת "ליגת הצדק" בגרסת ווידון לקולנוע, מעריציו של סניידר דרשו שתשתחרר גרסתו המקורית לסרט, והפכו את התיוג RealaseTheSnyderCut# לפופולרי במיוחד. במאי שעבר, האחים וורנר ככל הנראה החליטו לנצל לטובתם את כל יחסי הציבור שמעריצי סניידר גייסו עבורם, והחליטו להוציא לשירות הסטרימינג את "גרסת סניידר" כסרט בן ארבע שעות, שעל עריכתו והפקתו סניידר לא קיבל תשלום. "לא רציתי להיות חייב לאף אחד", הוא אומר. "זה חיזק את יכולות המשא ומתן שלי מול האנשים האלה". לפי ואניטי פייר, סניידר מעריך שיצירת הגרסה החדשה של "ליגת הצדק" עלתה כ-70 מיליון דולרים, ואף אחד מהם לא הלך לכיסו של סניידר.
מעריצה בולטת אחת של הסרט המחודש, שבעצמה קראה במדיה החברתית שלה לשחרור גרסת הבמאי המקורית, היא אחת מכוכבות "ליגת הצדק", גל גדות. סניידר, למעשה, אחראי בעצמו לתפקיד הגדול ביותר בקריירה של גדות עד כה (עם כל הכבוד להופעתה ב"שושנה חלוץ מרכזי"). "אני זוכר שגל אמרה לי 'זאק, תכננתי לפרוש מהעסק הזה, לחזור לתל אביב ולחיות את חיי שם. ויתרתי על הוליווד, לא רציתי לגשת לעוד אודישן'", מספר סניידר, "ואז היא נכנסה, ואמרתי 'זהו. זאת וונדר וומן שלנו'".