לאורך השנים, גאי ריצ'י ביסס את מעמדו כאחד הבמאים המעניינים בהוליווד. הבמאי, שפרץ לתודעה עם "לוק, סטוק ושני קנים מעשנים" והפך לשם לוהט עם "סנאץ'", ביים בשנים האחרונות כמה סרטי אקשן מצוינים ביניהם "שם קוד מ.ל.א.ך", "הג'נטלמנים" ו"שומר טינה".
היום (חמישי) עולה "החוזה", סרטו החדש של ריצ'י שמביא את הבמאי הבריטי לז'אנר חדש – סרטי מלחמה. העלילה מתמקדת בג'ון קינלי (ג'ילנהול), סמל בצבא בארה"ב, שנפצע במהלך המלחמה באפגניסטן. לאחר שהוא נפצע, הוא חוזר לאזור הקרב כדי לעזור לאחמד (דאר סלים), מתרגם שהציל את חייו וכעת נרדף על ידי הטאליבן.
זו לא הפעם הראשונה של ג'ילנהול בסרט מלחמה, שכן הוא כיכב כבר ב"ג'ארהד" של סם מנדס. בשיחה בין mako לכוכבי הסרט, מספר ג'ילנהול ההשפעה של אותו סרט על תפקיד החדש. "ב'ג'ארהד', גילמתי טירון צעיר שמתמודד עם מסע פסיכולוגי, עם הרעיונות שלו והדברים שקורים לו. כאן אני מגלם מישהו עם המון ניסיון, שחווה כל כך הרבה דברים, במיוחד בשדה הקרב. לכן, בהרבה מובנים, זו האבולוציה של קריירה של חייל. את הבסיס של הדברים שלמדתי ב'ג'ארהד' לקחתי איתי קדימה, בדיוק כמו שכל חייל היה לוקח.
"היו לנו ב'החוזה' יועצים מדהימים. סמלים מיחידות למבצעים מיוחדים כיועצים טקטקים שעזרו לי ללמוד בצורת עדכנית דברים כמו תמרונים טקטקיים וטיפול בנשק. לאורך הקריירה למדתי המון מאנשים ששירתו והם הפכו לחלק גדול מחיי כתוצאה מזה שסיפרנו את הסיפור שלהם. מערכת היחסים שלי עם אנשי צבא הפכה את הסיפור כאן לחשוב במיוחד".
הקהל מגיע לסרט של גאי ריצ'י מגיע עם ציפיות מסוימות מבחינת סגנון. לדעתכם הם מקבלים כאן את מה שהם מצפים לו?
"זה סרט של גאי ריצ'י, אבל מסוג אחר", מסביר סלים. "הצופה ירגיש את הקסם שלו, עם קולנוע גדול ומלא באקשן שרק מעטים יכולים לעשות, אבל באותה נשימה ימצא בסרט הרבה רגש. הופתעתי מאוד מהדרך שהוא עובד בה, הוא יודע להוביל, אבל גם ליצור מרחב בטוח לצוות שלו שתמיד איתו ולשחקנים שלו. התסריט הוא סוג של טיוטה, אנחנו סוג של מגלים את הסיפור והדיאלוגים בצילומים, אז צריך להיות בטוח בעצמך שאתה יכול לעשות את זה ולהיות גמיש לתהליך הזה.
"אני אוהב את העובדה שזה סרט מלחמה גדול והוליוודי שבמרכז הסיפור שלו יש מערכת יחסים בין שנים גברים מתרבויות שונות מאוד. הדרך שבה אחמד מוצג בסרט תיצור הזדהות אצל קהל מכל העולם, ואני מאוד גאה על זה. שתי הדמויות האלה הן סוג של תמונה מראה, זה מראה שרוב בני האדם פשוט רוצים לחיות בבטחה ולתת לילדים שלהם חיים טובים יותר. זה, יחד עם העובדה שזה סרט אקשן מאוד מבדר, הופכים אותו לכל כך מיוחד".
אחד הדברים היותר טובים ב"החוזה" הוא הדינמיקה המצוינת בין סלים לג'ילנהול, שמתחילים במקומות רחוקים מאוד, עם מעט מאוד אהבה זה לזו והרבה יהירות, אבל לאט לאט יוצרים מערכת יחסים מיוחדת. "זה חלק מהסטייל של גאי ריצ'י שגורם לשחקנים לשחק ככה, מזה ההומור מגיע בהרבה מובנים", מסביר ג'ילנהול. "החלק המתסכל לדמות שלי הוא שהוא צריך להיות כזה, או שאחרים ימותו.
"בסופו של דבר, שתי הדמויות מגיעות מאותו מקום אנושי ודווקא היהירות של שניהם מאפשרת להם לקבל אחד את השני, מה שמוביל גם בסופו של דבר לאמפתיה. זה מתחיל בשני בחורים שלא ממש רוצים להקשיב אחד לשני אבל חייבים ומהבחינה הזו, היה כיף לשחק את זה. אני לא מפרשן את הסרט, אבל בשבילי זה הרבה יותר על ההתנהגות שלהם מאשר על הדברים שהם אומרים. הרעיון של אנושיות מגיע כאן לא מקלישאות של 'אתה אדם טוב', אלא ממעשים וזה מה שהופך את הסרט הזה ללא קלישאתי. בסוף, זה סיפור פשוט על הרבה מאוד דברים מורכבים בשבילי זה סרט שאומנם קורה על רקע לחימה ומלחמה, אבל זה לא סרט מלחמה".
ואיך הם חושבים שסרט על מערכת יחסים מורכבת כל כך יתקבל בישראל? "אני מקווה שהוא יראה שגם אם אתה מגיע מתרבות שונה ויש לך נקודת מבט שונה לחיים – בסוף רוב בני האדם רוצים את אותו דבר", מסביר סלים. "רוב בני האדם רוצים לחיות בשלום ובחופשיות – זה מה שמניע אותם. יש בנינו הרבה יותר דברים שמאחדים מאשר מפרידים בנינו, אבל אנחנו בעיקר שומעים על מה שמפריד אותנו לצערי".