השחקן מייקל ג'יי פוקס ("בחזרה לעתיד") הגיע אתמול (ראשון) לכנס קומיק-קון ושיתף במצבו הבריאותי המידרדר. פוקס בן ה-61 מתמודד עם מחלת הפרקינסון זה שלושה עשורים, ובמהלך הכנס הוא סיפר כי למרות הקשיים שהוא חווה בהתמודדות עם המחלה - הוא אומר תודה על מה שניתן לו. בסרטונים שצולמו בכנס ופורסמו ברשת, אפשר לראות את ההידרדרות במצבו של פוקס: מחלת הפרקינסון גורמת להפרעות מוטוריות, כמו רעד בלתי רצוני והפרעות בשיווי המשקל, והפרעות אלה מחמירות עם השנים. 

"ובכן, בשנה האחרונה שברתי את הלחי, את ארובת העין, את היד, את המרפק ואת הכתף", סיפר פוקס. "הייתה לי שנה קשה של מכות, אבל זה היה ממש מגניב כי זה גרם לי להבין שזה בר קיימא". השחקן הגיע לכנס במסגרת פאנל מיוחד בנושא "בחזרה לעתיד", שם התאחד עם כריסטופר לויד, שכיכב לצידו בטרילוגיה האהובה. השניים גילמו בסרטים את דמויותיהם של מרטי מק'פליי ואמט "דוק" בראון. כשנפגשו על הבמה הם בירכו זה את זה בחיבוק ארוך, שקיבל תרועות מהמעריצים בקהל אף וצבר אלפי שיתופים ברשתות חברתיות.

על פי הדיווחים מעבר לים, פוקס הודה למעריצים על כך ש"נתתם לי את כל חיי". באשר למחלתו, סיפר השחקן כי "זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים. פרקינסון הוא מתנה. אני אומר לאנשים שזו מתנה והם אומרים, 'אתה משוגע'. ואני עונה: 'כן, אבל זו המתנה שלא מפסיקה לקחת'. אבל זו מתנה ולא הייתי מחליף אותה... השאלה היא לא מה יש לי, אלא מה ניתן לי".



בהמשך דבריו סיכם פוקס: "אם אפשר למצוא דבר אחד להיות אסיר תודה עבורו, אם אתה יכול למצוא משהו ולהגיד – 'ובכן, זה טוב', הדברים תמיד ישתפרו. אני מאוד אופטימי", הודה פוקס. "אופטימיות היא לחשוב שיש סיכוי גבוה יותר שדברים ישתפרו מאשר יחמירו. אם אתה מאמין בזה, ואם אתה אסיר תודה על זה, זה יחזיק אותך עד סוף חייך". 

פוקס שיתף בעבר על ההשפעות של מחלת הפרקינסון, ועל ההתמודדות שלו עם תסמין אובדן הזיכרון. בשנת 2020 פרסם השחקן ספר זיכרונות ובו הודיע כי הוא "נכנס לפנסיה שנייה" ופורש ממשחק לעת עתה. פוקס סייג את דבריו ונמנע מלהבטיח כי סיים לתמיד עם עולם המשחק, אך סיכם את דבריו במילים "אבל אם זה סופה של קריירת המשחק שלי, אז שיהיה". בשנת 2020 הופיע בשני פרקים בסדרה "הטובות לקרב", וחזר לתפקידו הזכור בתור לואיס קנינג אותו גילם לאורך רוב עונותיה של "האישה הטובה". ביוני האחרון שיתף השחקן כי הוא נאלץ לוותר על תפקידים עם שורות רבות של דיאלוג בשל החמרה במצבו.