שנת הלימודים האקדמית תתחיל בשבועות הקרובים באוניברסיטאות ברחבי ארה"ב, וסטודנטים יהודים וישראלים רבים ששוחחו עם N12 מספרים על התחושות הקשות והחששות העזים לקראת החזרה לקמפוסים. בחלק מהאוניברסיטאות כבר התחדשו ההפגנות הפרו-פלסטיניות והתקריות האנטישמיות שהשתוללו בקמפוסים בשנה שעברה.
"אנחנו חוזרים לקמפוסים ברגשות מעורבים וקשים - לחזור להפגנות ושנאה זה קשה. אי אפשר לפתוח את שנת הלימודים בשמחה כשרואים שאנחנו שנואים. יש חשש שיפגעו בנו", סיפרה ל-N12 מאיה שילוני, סטודנטית לכלכלה וממשל באוניברסיטת הרווארד. "אני לא מפחדת לחזור, אבל אני מרגישה לא בנוח ללכת לקמפוס שאני לא מרגישה בו רצויה", הוסיפה שני מנה, סטודנטית לביולוגיה באוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו.
"הסטודנטים שחוקים, אנחנו עייפים מהמצב הזה. לא הייתה לנו הזדמנות להתאבל ולעבד את כל מה שקורה, אנחנו כל הזמן במגננה", סיפרה שני. גם אדם סער, סטודנט שנה שלישית באוניברסיטת קייס ווסטרן שבאוהיו, שיתף על החששות לקראת שנת הלימודים החדשה, וההפגנות שהיא צפויה להביא עימה: "אנחנו מרגישים הרבה חוסר וודאות וחרדה סביב ההתחדשות של ההפגנות בקמפוס. אנחנו רואים מסביב את ההפגנות ואת האלימות וחוששים שזה יגיע אלינו. אנחנו פשוט מחכים, ברור שמשהו יקרה, זה עניין של זמן".
המדיניות החדשה של האוניברסיטאות במטרה להיאבק בהפגנות
אוניברסיטאות רבות בארה"ב החליטו לקבוע נהלים חדשים במטרה למתן את ההפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוסים ולהגן על הסטודנטים היהודים. בחלק מהקמפוסים אסרו על הקמת מאחזי מחאה, בעוד שבאחרים הגבילו את הזמן והמיקום של הפגנות, לצד צעדים אחרים.
לדוגמה, באוניברסיטת דנבר אסרו על אוהלי מחאה, אוניברסיטת אינדיאנה אסרו על הפגנות סמוך למבני האוניברסיטה, באוניברסיטת דרום פלורידה אסרו על הפגנות אחרי 5 אחר הצוהריים, אוניברסיטת קליפורניה אסרה על מאחזי מחאה או על חבישת מסכות בזמן ההפגנה ובאוניברסיטת ניו יורק קבעו נוהל חדש לפיו אסור להשתמש במונח "ציוני" באופן פוגעני.
"האוניברסיטה שלי אסרה על מאחזי מחאה, זה ממש חשוב לנו כסטודנטים. אני ממש לא חושבת שזה מספיק כדי להיאבק באנטישמיות, אבל זו התחלה", סיפרה שני, ותיארה את התחושה השולטת בקרב רבים מהסטודנטים היהודים, לפיה המאמצים של האוניברסיטאות הם צעד בכיוון הנכון, אך רחוקים מלהספיק.
גם באוניברסיטה של סער הטילו הגבלות על ההפגנות, כגון מתי אפשר להפגין ומי יכול להשתתף בהפגנות, אך הוא סיפר שהנהלים החדשים לא מצליחים לייצר תחושת ביטחון בקרב הסטודנטים היהודים: "נראה שהאוניברסיטאות מנסות וקובועות נהלים חדשים, אבל מבחינת מפגינים החוקים הם שם כדי לעבור עליהם. אנחנו לא סומכים על החוקים האלה שיגנו עלינו".
מאיה סיפרה שהרווארד חידדה את הנהלים בנוגע להפגנות ולאנטישמיות כבר כמה פעמים, אך שהאוניברסיטה לא אוכפת את הנהלים באופן עקבי, ושהיא אפשרה לרוב הסטודנטים שהושעו לחזור לספסל הלימודים. עם זאת, היה חשוב לה להעביר מסר ברור לסטודנטים ישראלים ויהודים ששוקלים לוותר על לימודים בארה"ב לנוכח האנטישמיות בקמפוסים: "אסור לעזוב ולוותר על האוניברסיטאות הטובות בארה"ב. חייבים להראות מי אנחנו בכל מקום".
האוניברסיטה שאישרה הפגנה פרו-פלסטינית ב-7 באוקטובר - וחזרה בה
בימים האחרונים החליטה אוניברסיטת מרלינד לאפשר בשטחה הפגנה פרו-פלסטינית ב-7 באוקטובר. ההיתר ניתן לקבוצת "צדק לפלסטין", שלא פירסמה את התוכנית המדויקת שלה לגבי אופי ההפגנה בציון שנה לשבת השחורה. הקהילה היהודית גינתה את הכוונה לקיים את ההפגנה, ולאחר לחץ שהופעל על האוניברסיטה היא הודיעה שהיא מבטלת את האישור שניתן להפגנה.
בקהילה היהודית מודאגים לנוכח התקריות האנטישמיות שממשיכות להתרחש ברחבי ארה"ב. לפי דיווח בתקשורת המקומית בארה"ב, אדם שחבש כאפייה פצע שני סטודנטים יהודים באוניברסיטת פיטסבורג בסוף השבוע. לפי תא הסטודנטים הלל המקומי, הסטודנטים שנפצעו הותקפו לאחר שהיו חלק מקבוצה גדולה של סטודנטים יהודים שנעו יחדיו.