קתרין גרהאם הייתה אחת המו"ליות הראשונות בעולם העיתונות האמריקאי, ונכנסה לדפי ההיסטוריה כשהעיתון בראשותה, ה"וושינגטון פוסט", תפס תפקיד מרכזי בפרשיית ווטרגייט, שגרמה להתפטרותו של הנשיא ריצ'רד ניקסון. סיפורה מעורר ההשראה הונצח לאחרונה בסרט בבימויו של סטיבן שפילברג, "The Post" ("העיתון"), שיצא לאקרנים החודש, ובו את דמותה של גרהאם גילמה השחקנית עטורת הפרסים מריל סטריפ. הסרט יגיע לישראל ב-11 בינואר.
כ-16 שנים לאחר מותה, משפחת גרהאם, שהם גם יורשי ה"וושינגטון פוסט", זכו לראות את דמותה של אמם מקבלת את הכבוד המגיע לה. אך רגע ההשלמה המרגש קיבל תפנית טראגית כשנודע כי אחד מבניה, וויליאם גרהאם, התאבד בירייה ימים אחדים לפני בכורת הסרט.
התאבדותו של וויליאם קשה עוד יותר לעיכול לאור העובדה שאביו התאבד בצורה דומה בשנות השישים. פיל גרהאם, בעלה של קתרין והמו"ל השותף שלה, סבל ממאניה דפרסיה ואושפז כמה פעמים בבתי חולים פסיכיאטריים, ובשנת 1963, במהלך חופשה מהאשפוז, ירה בעצמו למוות. לאחר מותו של פיל, קתרין הפכה למו"ל הבלעדי של העיתון, וכאמור הובילה את המאבק לפרסום מסמכים סודיים של ממשלת ארה"ב, ולחשיפת פרשיית השחיתות שהרעידה את העולם.
התאבדותו של בנה, בצורה כל כך דומה לדרך בה נטל אביו את חייו, מוסיפה רובד טרגי לחייה יוצאי הדופן של המו"לית פורצת הדרך. משפחתו של וויליאם לא חשפה אם בדומה לאביו גם הוא סבל מבעיות נפשיות, ומה היה הרקע להתאבדות, אך קשה שלא לתהות לגבי תזמון המקרה - במקביל לעליית הסרט שעוסק במשפחת גרהאם. ה"וושינגטון פוסט" פרסם בסוף השבוע הספד שכתב אחיו הגדול, דונלד גרהאם. וויליאם, בן 69 במותו, היה עורך דין במקצועו ואחד מיורשי העיתון. הוא הותיר אחריו אשה ושני ילדים.
mako תרבות בפייסבוק