עשר שנים, 19 סרטים, אינספור כוכבים הוליוודיים ומאות מיליוני דולרים הובילו לרגע אחד אייקוני, שהפך בו במקום לאחד מהרגעים הדרמטיים ביותר שראה הקולנוע המסחרי: נבל העל ת'אנוס, שאסף בדקדקנות ובמסירות שש אבני אינסוף לאורך סרטי היקום הקולנועי של אולפני מארוול, הקיש באצבעותיו - ומחה מהקיום חצי מאוכלוסיית כדור הארץ. בשם הסדר הטוב, אלא מה? זה קרה במהלך "הנוקמים: מלחמת האינסוף", שהיה גם לסרט החמישי המרוויח ביותר בכל הזמנים (והשלישי היקר ביותר בהיסטוריה). אבל כל הכסף הזה לא מנע בעיה אחת קטנה: חור ענק בעלילה שהפך את כל האירוע לבלתי אפשרי מדעית.
במחקר חדש שערך הביופיזיקאי סעד בהמלה מהמוסד הטכנולוגי של ג'ורג'יה, הוא גילה פרט מדהים: למעשה, ת'אנוס מעולם לא היה מסוגל, טכנית, להקיש באצבעות כשהוא עוטה את כפפת האינסוף על כף ידו. איך הוא גילה את זה? בהמלה צפה בסרט, וכשראה את הסצנה הבין כי משהו לא כשורה. "הייתי כזה, 'אין סיכוי שת'אנוס יכול להקיש באצבעות עם הכפפה. אני מתערב שצריך את הרוך של העור בשביל זה'", סיפר בראיון.
הביופיזיקאי החליט לבדוק את העניין לעומק, והפך להיות שותף במחקר חדש על הקשה באצבעות, שממצאיו פורסמו בשבוע שעבר באתר האגודה המדעית הבריטית The Royal Society. בהמלה טוען כי פשוט למדי להסביר את מקור הצליל שמופק מההקשה. "מקור הצליל הוא הפגיעה של האצבע בבשר של האגודל או של היד", הוא הבהיר.
צוות החוקרים לא עצר כאן: הם התקינו חיישנים על אצבעותיהם, ואז ניסו להקיש במגוון דרכים שונות - בין היתר, ניסו להקיש כשהם עוטים כפפות גומי, כשידיהם מרוחות בקרם וכשעל אצבעותיהם נמצאים אצבעונים. את כל הניסיונות האלה הם צילמו וניתחו - ובהתאם לממצאים קבעו כי רק עור שפוגע בעור יכול ליצור את הצליל האייקוני. אופס.