פסטיבל דוקאביב חושף את התוכנית הבינלאומית של הפסטיבל: אירוע הסרטים הגדול לקולנוע תיעודי יתקיים בין התאריכים 20-11 במאי. כמיטב המסורת, בפסטיבל ייערכו בכורות עולמיות, תוכניות מחווה, מפגשי יוצרים מהארץ ומחו"ל ואירועי תעשייה, שיתקיימו ברחבי תל אביב-יפו: סינמטק תל אביב, מוזיאון תל אביב, סוזן דלל, בית רומנו ועוד.
כמדי שנה, יתארחו בפסטיבל אורחים מחו"ל, ביניהם ג'ון באטסק, מבכירי מפיקי הקולנוע התיעודי, שיקיים כיתת אמן וגם במאית הדוקו אמנדה קים. אחרי שהתוכנית הישראלית נחשפה בחודש שעבר, הבוקר (חמישי) חשפה הנהלת הפסטיבל את רשימת הסרטים הבינלאומיים שיציגו השנה.
בתחרות הסרטים הבינלאומיים יתחרו: "20 ימים במריופול", על צוות העיתונאים היחיד הנותר במריופול בעת הפלישה הרוסית; "אפולוניה אפולוניה", זוכה הפרסים, על צעירה כריזמטית שגדלה בלב הבוהמה הפריזאית ומגלה את עצמה כאמנית וכאישה; "דבר מה שאינו במקומו" של הבמאי עטור הפרסים ניקולאוס גיירהאלטר, העוקב אחר כמויות האשפה האינסופיות שאנו מייצרים ו"הזיכרון הנצחי" של מייטה אלברדי, על 25 על שנות אהבה שעומדות למבחן כשזיכרונו של כתב פוליטי בכיר בצ'ילה הולך ומתפוגג.
עוד יתחרו: "הטירה", על יוסטינה שירשה את הטירה שבה שימשה כמנקה מגיל חמש; "נאם ג'ון פייק: הירח הוא הטלוויזיה העתיקה" על האמן שהיה גם נביא שחזונו הטכנולוגי רלוונטי היום יותר מתמיד; "עתיד מבטיח", על חלום חייה של ג'יזל המשותקת להיות מורה לאנגלית ולמצוא אהבה; "פרדייז" - שעוסק ברוסיה, שמסרבת לשלוח כבאים כשהתחממות כדור הארץ מבעירה את היערות סביב הכפר הזעיר בטייגה הסיבירית; "פרפרים מברזל", שמנסה לברר מי באמת הפיל את המטוס המלזי בקיץ 2014; "קוקומו סיטי", על ארבע טרנסג'נדריות שחורות בתעשיית המין האמריקאית שמדברות על הכל "תיאטרון של אלימות", על דומיניק אונגוון, שהיה ילד חייל בצבאו של ג'וזף קוני באוגנדה, קורבן ורוצח.
לצד קטגוריות הפנורמה ועומק השדה הוותיקות ולרגל חגיגות ה-25 לפסטיבל, הוחלט לקדם השנה תוכנית אקלים בשם "דוקאקלים", שבפסטיבל מקווים לקדם ולפתח גם בשנים הבאות. לצד יצירות קולנועיות בינלאומיות מהשנה האחרונה, העוסקות בסביבה ובמשבר האקולוגי, תתקיים לראשונה תערוכת מציאות מורחבת (XR) שתכלול 40 עבודות שנוצרו בטכנולוגיית מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) על ידי יוצרים ישראליים ובינלאומיים, אשר עוסקים בתמות של אקולוגיה, סביבה ויחסי אדם-טבע.
בתוכנית המוזיקה יציגו "Love to Love You, Donna Summer", על בתה של דונה סאמר, שמנסה לפענח את דמותה המרוכבת של אמה; "ג'ואן באאז - אני רעש" על סיפור חייה של הזמרת, לצד תיעוד מסע ההופעות האחרון שלה; "ליטל ריצ'רד: אני הכל", סרטה של ליסה קורטס המציג שפע של חומרי ארכיון וראיונות עם מיק ג'אגר, פול מקרטני, טום ג'ונס ואחרים, המשיבים לליטל ריצ'רד את מקומו הראוי בתולדות המוזיקה; "מיושה: קולה של הבוסה נובה" - על כוכבת הבוסה נובה שעל אף כישרונה העצום נותרה בצלם של ענקים; "משבר זהות ללילה אחד בלבד" של מרטין סקורסזה, שמספר את סיפורו של המוזיקאי והשחקן דיוויד ג'והנסן והסרט "פיאנופורטה" על אחורי הקלעים של תחרות הפסנתר היוקרתית בוורשה ע"ש שופן.
בין סרטי האמנות והתרבות שיוצגו: "אוזניים גדולות שומעות עם הרגליים", של צמד הבמאים אילה בקה ולואיז למואן, על האדריכל התאילנדי בונסרם פרמתדה; "וישניאק", על סיפור חייו העסיסי של רומן וישניאק, חוקר, צלם טבע מהולל ומי שתיעד את הרגעים האחרונים בחיי הקהילות היהודיות באירופה; "לאן נעלמה שר הייט?", על שר הייט, שמחקרה טלטל את השיח העולמי על מיניות הנשים; "אופנה: להתחיל מחדש", על מעצבת האופנה האקולוגית איימי פוני וצבע הדיו", על ההיסטוריה המכשפת של הדיו, מבעד לעיני רב-אמן המייצר צבעים מחומרים מפתיעים ביותר.
בין סרטי הפנורמה אפשר למצוא את "דמויות", על אנשים שכיכבו בסדרות וסרטי תעודה מספרים מה קרה להם אחרי שמיליוני צופים בעולם נחשפו לרגעים האינטימיים בחייהם; "הכת שבקצה העולם", העוסק בכת היפנית שמאמיניה צברו נשק וגז לקראת יום הדין; "המלכה של טיים סקוור", על צ'לי וילסון היהודייה שהקימה אימפריית בתי קולנוע לפורנו בניו יורק; "פטריק והלווייתנית", על מערכת היחסים של צלם ימי עם לווייתנים; "הרוכב האחרון", סיפורו הדרמטי של גרג למונד שניצח כנגד כל הסיכויים בטור דה פראנס המסעיר ביותר אי פעם.
לרשימת הסרטים המלאה, פרטים נוספים וכרטיסים לחצו כאן