סופרמן הוא אחד מגיבורי העל הוותיקים ביותר. הוא נמצא בסביבה כבר מעל לשמונים שנה, והרוויח את הגדרתו כאייקון תרבות אמריקאי עם מאות ואלפי הופעות בקומיקס, עיבודים ספרותיים, קולנעיים, בימתיים וטלוויזוניים לדמותו. ולמרות שהוא לגמרי מהאייקונים האמריקאיים הגדולים ביותר של הז'אנר, סרטים העוקבים אחר דמותו של קלארק קנט מעולם לא היה אהודים במיוחד על ידי המבקרים. כעת, מתברר כי להנחה הזו יש אסמכתא רשמית: איסוף נתונים שנערך לאחרונה גילה כי זיכיון "סופרמן" הוא השנוא ביותר מבין סרטי גיבורי העל, כאשר על פי המחקר, סרטי סופרמן קיבלו את הדירוגים הנמוכים ביותר ביחס לסרטי גיבורי על פופולריים אחרים.
על פי איסוף הנתונים, שבדק את הציונים הממוצעים באתר ביקורות הקולנוע Rotten Tomatoes עבור סרטים שונים של הזיכיון, הציון הממוצע שקיבלו סרטי סופרמן כולם הוא 48 אחוזים בלבד. כמה מסרטי המותג, שנחשבים בעיני רבים לאסונות קולנועיים קולנועיים, הצליחו להוריד את הממוצע באופן משמעותי: "סופרמן 3", לדוגמה, זכה לדירוג נמוך של 30 אחוזים; "סופרמן 4: השאיפה לשלום" - שניהם, אגב, בכיכובו של השחקן המנוח כריסטופר ריב - קיבל את הציון המשפיל של 11 אחוזים.
גם "איש הפלדה" המודרני יותר, בכיכובו של הנרי קאביל, קיבל ציון לא מרשים של 56 אחוזים, וסרטי ההמשך בהשתתפות קאביל, בהם "באטמן נגד סופרמן: שחר הצדק" ו"ליגת הצדק" נחשבו גם הם להצלחות בינוניות מאוד בעיני המבקרים. לעומת זאת, סרט אחד מזיכיון סופרמן דווקא זכה לאהדה רבה באתר המבקרים, גם הוא בכיכובו של ריב: מדובר ב"סופרמן: הסרט" מ-1978 - העיבוד הקולנועי הגדול הראשון לדמותו של הגיבור - שזכה לדירוג מפרגן במיוחד של לא פחות מ-94 אחוזים.
בחינה של הנתונים מראה כי המבקרים, שחלקם קראו חוברות הקומיקס אודות סופרמן והכירו את מאפייניה של הדמות, ציפו ללא מעט מסרטי סופרמן לאורך השנים, אבל המשיכו להתאכזב מהם פעם אחר פעם. לדברי מבקר אחד, "אדם מצפה לרומנטיקה והומור אבל מקבל (מהסרט) ערבוב מתסכל של הזדמנויות מפוספסות". מבקר אחר היטיב לנסח את הבעיה שרבים מוצאים בסרטי סופרמן למיניהם: "זה שטחי, מטופש, מלא בפעלולים ובאקשן אבל בלי שום עניין אנושי". מבקרת אחרת התייחסה לסרט "השאיפה לשלום" וקבעה: "הוא נקרא 'השאיפה לשלום', אבל הסיקוול הזה צריך היה להיקרא 'השאיפה לעלילה'". מבקרת נוספת כתבה כי מדובר ב"סרט מבולבל בעל נראות זולה".
נראה המבקרים מסכימים לרוב על דבר אחד: העולם העשיר שהוצג בקומיקס הצטמק עד שכמעט נעלם בסרטים, והאקשן בא על חשבון הרבדים האישיותיים של הדמויות והפך את עלילות הסרטים לתפלות ומשעממות. זאת נוכח העיבודים הטלוויזיוניים הפופולריים לדמותו של סופרמן, בסדרות דוגמת "סמולוויל" או "לויס וקלארק", בהן ניתנו לדמות מרחב וזמן להתפתח ולהציג מגוון רחב יותר של תכונות מול קונפליקטים עלילתיים מורכבים יותר.
מיד לאחר סופרמן, התמקם ברשימת השנואים גיבור על מיתולוגי נוסף: מדובר, כמובן, בבאטמן, שזכה בממוצע לדירוג של 59 אחוז בלבד. גם כאן, הסרטים המוערכים יותר דוגמת "האביר האפל" של כריסטופר נולאן מסתתרים בצילם של סרטים ידועים לשמצה מהזיכיון, בראשם "באטמן ורובין", הפלופ המוכר בכיכובו של ג'ורג' קלוני. עוד ברשימת השנואים אפשר למצוא את "וולברין" ו"אקס מן", שניהם מחזיקים בציון של 67 אחוזים.
ומה עם גיבורי העל האהובים ביותר על המבקרים? על פי המחקר, יש מנצחים ברורים: משפחת סופר-על מבית פיקסאר ודיסני השאירה אבק לשאר הדמויות המוכרות וזכתה לציון ממוצע נלהב במיוחד של לא פחות מ- 96 אחוזים. למקום השני, עם 89 אחוזים, הגיעה חבורת שומרי הגלקסיה מסרטי היקום הקולנועי של מארוול; למקום השלישי הגיע קפטן אמריקה, לרביעי - הנוקמים ואל המקום החמישי הגיע, איך לא, גיבור העל המודע לעצמו דדפול.