איתי לוי בנעלי יהורם גאון: אחרי חזרות ארוכות ועם התרגשות ניכרת של כל המעורבים, הבוקר (ב') יצאה לדרך הגרסה החדשה של תיאטרון הבימה ותיאטרון השעה הישראלי למחזמר "קזבלן" - שחוזר לבמות לרגל 75 שנים למדינת ישראל ו-50 שנים לסרט הישראלי המצליח בכל הזמנים. מי שנבחר לגלם את התפקיד הראשי הוא לא אחר מהזמר ושופט "הכוכב הבא" איתי לוי.
"התרגשתי היום מאוד, אני מקווה שחשו בזה", לוי סיפר היום בריאיון ל-mako במהלך החזרה הגנרלית של ההצגה, שתערוך את הבכורה הרשמית שלה מחר. "חודשיים של חזרות, תוך כדי הופעות, תוך כדי עבודה, שאפו לצוות שלי. בגדול".
איך נערכים לתפקיד הזה?
"אני חושב שאי אפשר להיערך לזה, כי זה תפקיד ענק. כל הזמן השחקנים באים אליי ואומרים לי, 'איך אתה קשה עם עצמך. היה טוב, מה יש לך?'. כשאני יורד מהבמה אני לא תמיד שואל אם היה טוב, אני תמיד שואל אם באו אנשים".
לפי לוי - שימשיך להופיע במקביל להצגה, ויוחלף על ידי השחקן עופר חיון ("שעת נעילה") בערבים שבהם ייעדר - כל חזרה קבוצתית דורשת גם חזרה אישית "עברתי כמה שיעורי דיבור, אני עושה אותם שעה וחצי לפני החזרה", סיפר, "כל היום אני על הרגליים". גם הבמאי אלדר גוהר גרויסמן זוכה לקרדיט על הכנת הכוכב לבימת התיאטרון, שם לוי מופיע לצד שחקנים מנוסים כמו עמית פרקש, טל מוסרי ושירן הוברמן. כפי שפורסם לראשונה ב-mako, בעקבות בשתתפותו המחזמר לוי ויתר על הכנסות של יותר מ-6 מיליון ש"ח.
אתה חושב שהעלילה של "קזבלן" עדיין רלוונטית ב-2022?
"אני חושב שהיא רלוונטית מאוד, ואני חושב שצריך לעשות עוד סרט. יהורם עשה את זה לפני 50 שנה, לא יודע אם זה יהיה איתי או עם מישהו אחר. אבל אני חושב שהגדולה שלנו, אני לא רוצה להגיד עכשיו מזרחים או אשכנזים, היא שאנחנו צוחקים על הכל בגדול. בסוף אנחנו צוחקים. קשה? אז אנחנו מתאמצים יותר. זה בסדר".
איך זה להיכנס לנעליים של יהורם גאון?
"נעליים ענקיות, צריך ספידה. יהורם ענק, אני מקווה שאני אצלח את התפקיד. ואני מקווה מאוד שהוא יבוא ויראה את ההצגה, מאוד מקווה".
"עברו יותר מ-30-40 שנה ועדיין יש פה גזענות"
גם אחרי שהשתתף בפסטיגלים וטקסים לאומיים והופיע מול עשרות אלפי אנשים בארץ ובעולם, לוי מתקשה שלא להתרגש - וכשהוא נשאל על אותה התרגשות, הבכי בלתי נמנע. "זה מרגש אותי מאוד, כי זה עוד שנייה", הוא מסביר, "הרגשתי שהתייבש לי הפה, וזה מופע של שעתיים. הבמאי הכין אותנו ש(החזרה הגנרלית, ג.מ) היא של שלושה נאמברים. זה הרגיש לי ענק, למרות שלא היו פה הרבה אנשים".
מה החשש הכי גדול שלך?
"שאני אשכח את המילים של 'יש מקום' (צוחק). תמיד יש שם איזו שורה שאני שוכח אותה. אבל מחר אני אבוא כמה שעות לפני, ושהקהל ישמח, שהקהל ייהנה. אני עבדתי נורא נורא קשה, כל הקאסט פה לא ישן ימים ולילות. אני מקווה שנביא אותה".
גם מוסרי וחיון, הקולגות של לוי, משוכנעים שהעלילה של "קזבלן" עדיין רלוונטית. "אני משחק את מפקד המשטרה, את ג'וש, שהוא החבר הכי טוב של קזה", מספר מוסרי, "יש לי מונולוג שאני אומר לו, 'קזה, אז נכון שאנחנו עדיין מדינה צעירה ויש גזענות, אבל אתה תראה שבעוד 30-40 שנה לא תהיה פה גזענות, ולא תהיה פה אפליה וכל אחד יהיה גאה במי שהוא, כי זאת מדינת ישראל. זאת המדינה שלנו. אבל עברו כבר יותר מ-30-40 שנה ועדיין יש פה גזענות. אז אולי פעם זה היה מרוקאים ואחרי זה רוסים, אבל היום זה האתיופים ועוד הרבה קבוצות שלא מקבלים אותן לחברה הישראלית. עדיין מקטלגים אותן ומקללים אותן וממתגים אותן. לצערי יש פה גזענות ויש פה אפליה, אנחנו עוד לא עם אחד כמו שאנחנו צריכים להיות. זה גם המסר שאנחנו רוצים להעביר, הלוואי שהמחזמר הזה יפסיק להיות רלוונטי".
"יש אצלנו בחברה מגזרים ועדות שעדיין מופלים ומקופחים ואי אפשר להתעלם מזה", ממשיך חיון, "כשג'וש אומר שלא תהיה גזענות כל הקהל צוחק, וזה בעצם אומר הכל. מה גם שההצגה הזאת עוסקת ביוקר המחיה, רוצים להעיף את האנשים האלה מהבתים שלהם. וזה דבר שקורה פה, אי אפשר להתעלם מיוקר המחיה, מהמחירים של הנדל"ן ושל כל דבר אפשרי במדינה הזאת".