בעליה של בוגאטי ויירון שהתרסק עם רכבו לתוך ביצה טובענית בטקסס בשנת 2009 עלול להשלח בקרוב לכלא לשנים ארוכות.
אמנם, על אף שמכוניות על אקזוטיות נמכרות במספרים מאוד נמוכים, תאונות בהן המכוניות הללו מעורבות לא ממש נדירות, זאת מאחר שלא תמיד יש קורלציה בין הביצועים הקיצוניים שהמכוניות מסוגלות לספק לבין יכולות הנהיגה של מי שמצויד במספיק כסף כדי לרכוש אותן.
עוד בערוץ הרכב של mako
זהירות, תמונות קשות: 10 ריסוקים אקזוטיים
זכה בלמבורגיני וריסק אותה באותו היום
די ג'יי אפרוג'ק ריסק פרארי 458 בתוך שעתיים
התאונה המדוברת, שהסתיימה בטביעתה של הויירון בביצה בנובמבר 2009, עוררה את חשדם של חוקרי הביטוח שטענו שמדובר למעשה בניסיון הונאה על מנת לזכות בסכום דמי הביטוח.
אתמול בית משפט פדרלי בטקסס קיבל את טענותיהם והרשיע את בעל הרכב, בחור בשם אנדי לי האוס. גזר הדין ינתן במועד מאוחר יותר.
מסתבר שהאוס רכש באוקטובר 2009 ויירון מודל 2006 במחיר מציאה של מיליון דולר בעוד שערך השוק של רכבים מסוג זה עמד על 1.6 מיליון דולרים, אך מאחר שלרכבים שיוצרו במהדורות כל כך קטנות (500 יחידות במקרה של הויירון) אין מחירון, האוס ביטח את רכבו לפי עלות של לא פחות מ-2.2 מיליון דולרים.
חודש לאחר שהאוס רכש את הרכב הוא נסע עם רכבו בכביש בטקסס ולפתע סטה מהנתיב אל תוך ביצת מים מלוחים שלצד הדרך.
האוס טען שהוא התבלבל מציפור גדולה, שקנאי שהנמיך טוס, הפיל בטעות את הטלפון הנייד (מה, לא נשאר לו כסף לדיבורית או למכשיר קבוע ברכב?) וכשניסה להרימו הסיט בטעות את ההגה, פגע בתלולית בוץ וממנה החליק לביצה.
בהחלט לא מדובר בביצוע נהיגה שאפשר להתגאות בו, אבל גם לא דבר שמספק הוכחה לניסיון רמאות של הביטוח.
תאונה משונה בצורה מחשידהאבל האוס לא נשפט על ביצועי הנהיגה שלו ולרוע מזלו מישהו שנסע באותם רגעים בסמוך תיעד את המכונית היקרה נוסעת לתומה ואז לפתע צוללת למים.
הבחור שתיעד את המקרה העלה את הסרטון לרשת וזה הפך, כצפוי, לויראלי.
לבד ממיליוני הגולשים שמצאו עניין בסרטון והפליאו בתגובותיהם הסרקסטיות, גם חוקרי הביטוח בחנו היטב את התיעוד והתקשו להבין איך בדיוק התאונה התרחשה ביום בהיר, בקטע כביש ישר, ללא מכוניות מסביב, במהירות לא יותר מדי גבוהה ובעיקר ללא שום שקנאי מעופף בסביבה.
חשדם התגבר כשהתברר להם שכאשר האוס חילץ את עצמו הוא לא כיבה את המנוע כשיצא מהרכב, וזה היה מה שלמעשה גרם להרס מוחלט של המנוע ולמערכת החשמל שניזוקו מהמים המלוחים בביצה.
בהמשך התברר לחוקרים כי האוס רכש את הבוגאטי במחיר נמוך וביטח אותה לפי שווי מוגזם ולאחר חקירה מעמיקה נוספת הם הגיעו לאדם שטען כי האוס הציע לו תשלום בתמורה לכך שזה יגנוב את רכבו וישרוף אותו.
אותו אדם סירב להצעה ועל פי מה שטוענים החוקרים זה הוביל את האוס, שהיה נחוש לממש בהקדם האפשרי את הביטוח הגבוה, ללכת על תוכנית ב': טביעה של הרכב בביצת המלח.
גזר הדין, כאמור, עוד לא ניתןף אבל ההרשעה החד משמעית נועדה להעביר מסר ברור וחד משמעי לכל הנוכלים הרבים שמנסים להונות את חברות הביטוח בעידן בו כמעט כל דבר שמתרחש על פני הכדור הזה מתועד.