פעם זה היה פשוט: הבנים היו הולכים לחוג ג'ודו והבנות למחול וכולם היו מבסוטים עד מעל לראש. בהמשך המגוון קצת התרחב ואפשר היה גם לבחור בין חוגי קרמיקה לצילום ואפילו טיסנאות. בימים אלה כשאוטוסטרדת המידע והגירויים הויזואליים שכל ילד בן 5 נחשף אליהם עולים על אלה שאנשי הדורות הקודמים נחשפו במהלך חיים מלאים אין פלא שהילדים של היום מחפשים חוגים קצת יותר מיוחדים. אם אתם הורים לילדים בוודאי כבר שמעתם על חוגי "הישרדות", סטיילינג, טיפוס על קירות, תקלוט ועוד אבל מסתבר שיש חוגים שאפילו יכולים להפתיע את המוח היהודי.
בלוס אנג'לס, בארגון קהילתי ללא מטרות רווח שנקרא "Machine Project", המחבר בין ילדים לטכנולוגיה שימושית, נפתח לאחרונה חוג תחת השם המשונה "המדריך לילדים טובים שרוצים להפוך לילדים טיפה רעים". במסגרת החוג הוקדש פרק נרחב ללימוד שיטות ודרכים לגניבת מכוניות.
בין יתר הנושאים שצוות המדריכים העבירו לילדים היו דרכי פריצה לכלי רכב, התנעת רכב על ידי קיצור החוטים בסוויץ' ההתנעה וכבונוס גם איך להימלט אם כלאו אתכם בתא מטען של מכונית.
הקורס הציג למשתתפים, ילדים בטווח הגילאים שבין 7-12, שלל הסברים בליווי איורים אבל גם הדגמה מעשית על הונדה אקורד משנות התשעים (שהיא אגב המכונית החביבה ביותר על גנבי הרכב בארצות הברית).
בשיאו של המפגש הוזמנו הילדים להתנסות באופן מעשי בחומר שנלמד, לפרוץ למכונית ולהיחלץ מתא מטען סגור. את ההתנעה בעזרת קיצור החוטים הדגים המדריך אך מחשש שהילדים יתחשמלו מהניצוץ הוחלט לא לתת להם להשלים את מלאכת הפריצה בעצמם.
"לעניין ילדים בגיל צעיר להבין איך דברים עובדים זה משימה נהדרת וכשזה קשור למכוניות זה מעניין במיוחד בשל הקשר המיוחד שיש לנו עם מכוניות בעידן המודרני", הסביר ג'ייסון טורצ'נסקי, אחד המדריכים. "בגיל הזה אפשר כבר להסביר לילדים איך הדברים עובדים ולחבר אותם לצד הטכני: לברגים, מברגים וכיוצא בזה ובכך למנוע מהם לגדול להיות מבוגרים הסובלים מטכנופוביה".