טויוטה היילקס הוא אחד הטנדרים הנמכרים ביותר בעולם. הטנדר הבינוני אהוב הודות לקשיחותו, אמינותו, פשטות תפעולו והיכולת שלו להתנייד בשטחים קשים, בגרסאות ההנעה הכפולה, שהן אלו הנפוצות. אבל מסתבר, על פי השבועון האמריקני ניוזוויק, כי ההיילקס אהוב מאד גם על... ארגוני הגרילה בעולם. האם ייתכן שאנשי גרילה הם צופים אדוקים של טופ גיר? שם, למי שזוכר, נזרק טנדר היילקס מגובה רב והמשיך לנסוע, כאילו כלום..
כן, מסתבר שגם מורדים, לוחמי חופש, טרוריסטים ושאר אוחזים בנשק בארצות עולם שלישי, פשוט מאוהבים בהיילקס, וסיבותיהם עימם. התצורה הפשוטה היא הסעת לוחמים – מעין נגמ"ש רק שאינו משוריין – עליו תופסים טרמפ גייסות, כלומר אפילו עשרה לוחמים או יותר, כשנשקיהם בידיהם. התצורה המתוחכמת והמרתיעה יותר, יותר היא הצבת חצובה מאחור, ועליה מקלע.
לוחמי גרילה חולים על טנדרי פיק אפמי שעלה על העניין הזה הוא דווקא השבועון האמריקני ניוזוויק, שמסקר בדרך כלל פוליטיקה וזירות מלחמה בעולם, ולא מתמחה בענף הרכב. בכתבה שפרסם לאחרונה, מצוין כי באפגניסטן ובפקיסטן (בפקיסטן גם מיוצר ההיילקס) רכבי טויוטה היילקס מוערכים מאד - עד כדי כך, שהשוק הוצף בעבר בטנדרים מזויפים – כלומר כאלו, שנשאו מדבקות של טויוטה אך לא היו מתוצרת יצרן זה. המצחיק הוא, כי אפילו ארגוני הגרילה נפלו בפח ורכשו היילקסים מזויפים, עד שהגיע המשלוח האמיתי. מרבית קציני אל קעידה אוהבים להתנייד בהיילקסים. מרביתם מעדיפים את דגמי הקבינה הכפולה, שמאפשרים להעמיס לוחמים נוספים או ציוד, בספסל האחורי.
למעשה, הם פופולאריים לא רק בקרב הטאליבן, יש רכבי טויוטה היילקס בכל מקום, למשל בקרב מורדים בדרום אמריקה (למשל, ניקרגואה) באפריקה (אתיופיה, סומליה) וגם באזור שלנו, במזרח התיכון. כפי שמספרים בכתבה אנשי צבא אמריקנים ששרתו בזירות לחימה שונות בעולם, זהו המקביל מענף הרכב של כלי הנשק האיקוני קלאצ'ניקוב AK-47 , שאף הוא פופולארי בקרב ארגוני גרילה וטרור בעולם. ומסתבר כי בראי ההיסטוריה, ישנה אפילו מלחמה שכונתה 'מלחמת טויוטה', והכוונה למלחמה בין לוב לצ'אד בשנות השמונים, שם השתמשו הלוחמים באופן אינטנסיבי בטנדרים מתוצרת טויוטה.
ההיילקס מיוצר כבר משנת 1968, וכעת משווק בעולם הדור השביעי שלו, ויגו, שהוצג ב-2005. הוא מיוצר בארגנטינה, דרום-אפריקה, פיליפינים, תאילנד ופקיסטן.
>> טויוטה היילקס: כלי הרכב הנמכר ביותר בלא פחות מ-28 מדינות
הידיעה פורסמה לראשונה באתר "מוטוקאר"
לקבלת גליון של מגזין הגה במתנה לחץ כאן