אם במקרה התעוררתם משנתכם באישון לילה, בין ראשון לשני, וסברתם כי הסיבות לשינה הטרופה הן הלחות הבלתי נסבלת והחום המטורף, תנו לנו להפתיע אתכם. התעוררתם משום שבתת מודע חשתם שבדיוק בזמן הזה בקצה השני של העולם התרחש אירוע שלא ישכח ונרשם בו שיא עולמי חדש.
לא, לא טעיתם, האולימפיאדה היא רק בעוד שנה אבל בעיירה מדיסון שבמדינת ויסקונסין בארצות הברית נרשם בתחילת השבוע הישג מדהים וחשוב במיוחד, בעת שהתרחש בה מצעד המכוניות ההיברידיות הגדול בעולם.
מסתבר שמצעדי מכוניות הם תחום משמעותי ותחרותי למדי ובספר השיאים של גינס רשומים עשרות שיאים הקשורים במצעדי כלי רכב מסוגים שונים.
על פי חוקי גינס על מנת לעמוד בתנאים לרישום שיא המסע צריך להיות לפחות לאורך 2 מייל (3.2 ק"מ) וכלי הרכב המשתתפים בו צריכים לשמור על מרחק שלא עולה על אורך של שתי מכוניות ביניהם.
ברוח התקינות הפוליטית והשמירה על הסביבה פול קולי, סוכן רכב מקומי בויסקונסין, הגה רעיון לעשות מצעד שובר שיא לכלי רכב עם הנעת כלאיים היברידית.
לאחר שבדק מה עליו לעשות כדי להירשם בספר של גינס התברר לקולי ששיא היברידי כבר מופיע בגינס לאחר שלפני כשנה נערך בבלגיה מצעד שכלל לא פחות מ-140 מכוניות טויוטה היברידיות.
קולי לא אמר נואש והצליח להלהיב חובבי מכוניות היברידיות מכל רחבי ארצות הברית שהבטיחו לקחת חלק בשבירת השיא ואכן בראשון האחרון התייצבו על קו הזינוק לא פחות מ-260 מכוניות היברידיות שהגיעו מקרוב ומרחוק ובין היתר לבד ממדינת ויסקונסין נצפו גם משתתפים שהגיעו מקולורדו, פלורידה, אוהיו, טקסס, גורג'יה ואפילו מקוויבק שבקנדה.
מגוון הדגמים כלל דגמים היברידיים שונים של טויוטה, לקסוס, הונדה ופורד וכצפוי הדגם הפופולרי ביותר היה הפריוס האייקונית של טויוטה.
לאט לאט התארגנה הקבוצה בטור א-ר-ו-ך ואז ניתן האות והשיירה יצאה לשבור את השיא בשקט המאפיין את הפעולה של המכוניות ההיברידיות.
מצלמות פוזרו לאורך כל המסלול כדי שנציגי גינס יוכלו לבחון את הצילומים ולאשר את תקניות השיא.
שיא או לא, המארגנים מדווחים שהמצעד היה חסכוני במיוחד וכל 260 כלי הרכב שהשתתפו בו צרכו ביחד בסך הכל לאורך נתיב המסע כ-16 ליטרים של דלק בלבד.
השיא הקודם מבלגיה