אסף בידרמן, ישראלי שמתגורר בארה"ב, נמנה על מנהלי חברת סטארט אפ שהמציאה מכשיר חדש שגורם לכל אופניים פשוטות להיות כלי רכב אלקטרוני-היברידי. המתקן שנקרא ה"גלגל של קופנהגן" הוא יחידת אנרגיה שמטעינה את עצמה ומורכבת על הגלגל האחורי. היחידה מחוברת למחשב נישא קטן, כשסוללות וחיישנים קולטות מתי רוכב האופניים "צריך דחיפה" ואז מפעילים את הגלגלים בעצמם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בידרמן, שמנהל את חברת Superpedestrian Inc ומשמש מפתח במכון הטכנולוגי SENSEable City Lab, מסביר כי הסוללות נטענות כאשר הרוכב מפדל, בולם או רוכב בירידה. הרוכב יכול גם לתת הוראה למחשב, באמצעות אפליקציה שפותחה, להפעיל בעצמו את הגלגלים ולהגיע כך למהירות של 32 קמ"ש במישור. "זה משנה את הדרך שלנו לנוע בערים על אופניים", הוא אומר. בנוסף, המכשיר מטעין את עצמו ואין צורך בכל חיבור לחשמל או למצבר.
"משנה את הדרך שלנו לנוע בערים על אופנייםהגלגל מתקשר ישירות עם מכשיר הסמארטפון כדי שהרוכב ידע מה מצב הסוללה שלו. בידרמן הוא אמנם ישראלי, אבל הפרוייקט קיבל חסות בינלאומית לכל דבר. תמכו בו שר הסביבה האיטלקי וראש עיריית קופנהגן, שעל שמה נקרא הפטנט.
קופנהגן ידועה בעולם כעיר הידידותית ביותר לרוכבי האופניים, אבל ההמצאה החדשה תוכל לספק גם לתושבי ערים הרריות כמו ירושלים או חיפה חוויית רכיבה חדשה.