בין אם נרצה בכך ובין אם לאו, מרבית האנשים מתקשים להתנתק מהמסך המרצד של הסמארטפון גם כשהם נוהגים ברכב.
אין ספור פעמים הסברנו והתרענו באשר לסכנות הטמונות בשימוש בסלולרי בעת נהיגה, אבל נראה שלמרות שהאנשים בהחלט הפנימו את המסר בתיאוריה, הם מתקשים מאוד ליישם זאת הלכה למעשה במציאות ברגע שמגיע זמזום הכי קטן מכיוונו של הסלולרי.
יצרניות הרכב השונות הבינו את הבעיה ובאיחור לא אופנתי נראה שבדור הבא של הרכבים כמעט כל מערכת מולטימדיה מקורית תציע הרבה מעבר לקישוריות בלוטות'.
עוד ב-mako רכב
אחד מכל 10 מסמסים בנהיגה מעורב בתאונה
בית המשפט קבע: שלילה על שימוש בטלפון הנייד
הישראלים ממשיכים לסמס תוך כדי נהיגה
החיבור מתבצע בעזרת כבל די מסורבל | צילום:
נעם וינד
אמנם כבר עכשיו יש מערכות שמציעות סנכרון מסוים עם הסמארטפון ובין היתר ניתן לציין שבטויוטה קורולה החדשה יש חיבור מירור לינק (רק למכשירי סמסונג גלקסי) המשכפל תכנים מסוימים כמו אפליקציות ניווט ויומן פגישות ממסך הסלולרי למסך המערכת, וגם במערכת ה-MYLINK של שברולט (אך לא בגרסתה הישראלית) ניתן להפעיל אפליקציות ניווט בסלולרי ולהציגן על צג המערכת, אך עדיין, כאמור, על אף שברוב הרכבים חדשים יש מסך גדול ומרשים בקונסולה המרכזית החיבור שלו למכשיר שהפך לחלק מרכזי כל כך בחיים של כולנו מוגבל מאוד.
וכאן נכנס לתמונה מסנכרן המדיה החדש שמוצע על ידי "אוטו דיפו" ומסוגל להציג את כל מה שקורה על מסך הסמארטפון שלכם על הצג הגדול של המערכת ברכב.
המתאם עובד עם כל מערכות האפטר-מרקט ועם חלק מהמערכות המקוריות. למעשה מדובר בקופסת חיבורים שמסבה את יציאת ה-HDMI שיש לכל סמארטפון מתקדם לאות אנלוגי אותו, יחד עם הסאונד, היא מעבירה דרך כניסת AUX לצג ולרמקולים של המערכת.
המכשיר משכפל את התמונה אך התפעול ממשיך להתבצע על מסך הסמארטפון | צילום: נעם וינדחשוב להדגיש כי מדובר בגאדג'ט שלמעשה מעביר את התמונה והסאונד למערכת הרכב אך לא את התפעול וכל פעולה צריכה להתבצע על מסך המגע של הסמארטפון שלכם ולא על מסך המגע במערכת.
החיבור לסמארטפון הוא חוטי (וכולל טעינה) והכבל שסופק שמתאים למכשירי גלקסי (יש גם ערכה תואמת לאייפון) כולל פלאג מסורבל למדי שעלול בשימוש לא זהיר לגרום כעבור זמן מה נזק לשקע הנתונים והטעינה של המכשיר.
למרות שאות הוידאו הוא אנלוגי האיכות על צג המערכת טובה למדי, החדות מאפשרת לקרוא טקסט בקלות, הצבעים יפים ואין ריצודים מיותרים.
עם זאת, מסך הבית מוצג רק על חלק קטן של מסך המערכת מאחר שהוא אורכי וכדי לקבל תמונה רוחבית על כל הצג בעת שימוש באפליקציות יש להציב את הסמארטפון בצורה רוחבית (דבר שלא מתאפשר עם חלק מהזרועות שיש בשוק).
הסאונד בסך הכל טוב מאוד אך חשוב לציין שאין אפשרות (ברוב המערכות) לשמוע במקביל מוזיקה מדיסק או מרדיו. ניתן כמובן לשמוע מוזיקה מנגן המוזיקה של הסלולרי ולהוריד אפליקציה של רדיו אינטרנטי.
צריך לגלות בגרות ולהגביל את השימוש בהתקן ליישומים שלא גורמים להסחת דעת | צילום: נעם וינדמסנכרן המדיה לא מתאים לכל אחד ואם אתם מסוג האנשים שלא מצוידים במשמעת עצמית ממש גבוהה המאפשרת לכם להפעיל את האפליקציה הרצויה (למשל ניווט) ולהתעלם מכל מיני צפצופים של הסלולרי במהלך הנהיגה, נראה כי עדיף שתוותרו על הגאדג'ט הזה מאחר שעל אף שהתכנים המוצגים בהחלט מופיעים בצורה גדולה ובולטת יותר עדיין כל תפעול צריך להיעשות על מסך הסמארטפון עצמו ובהחלט מסיח בצורה מסוכנת מאוד את הדעת מהנעשה על הכביש.
מסכנרן המדיה מתאים מאוד, כפתרון ביניים לא יקר מדי, למי שמרבה להשתמש בתוכנות ניווט דוגמת ווייז ומעוניין לראות את המפה ולשמוע את הנחיות הניווט בצורה ברורה יותר. כמו כן, הוא מתאים לרכבים המצוידים במסכים אחוריים ומאפשר להציג תכנים וסרטונים מהרשת כדי להרגיע את הזאטוטים בזמן הנסיעה.
איכות הסאונד והתמונה טובים למדי | צילום: נעם וינדבכל מקרה, אם אתם מחליטים ללכת על זה חשוב להשתמש בזרוע שתקבע את הסלולרי בצורה רוחבית. כמו כן רצוי מאוד להתקין אפליקציית דשבורד כלשהי המציעה מסך בית חלופי רוחבי עם אייקונים גדולים וגישה ישירה למספר יישומים מצומצם שקבעתם מראש (ניווט, מוזיקה, חיפוש קולי, אנשי קשר ועוד) וכמובן הכי חשוב, למען שמירה על חייכם ועל חיי משתמשי הדרך הנוספים, לתפעל את המכשיר רק במצב עמידה מוחלטת.
המחיר של מסנכרן המדיה סביר לחלוטין ועומד על 400 שקלים המהווים תמורה טובה לכסף. התקנה תעלה לכם 200 שקלים נוספים.