תאונות דרכים נחשבות ללא ספק כאחת המכות הקשות ביותר של העידן המודרני, מחיר כבד שהאנושות נאלצת לשלם מדי יום בעבור אותה תחושת חופש שהתחבורה האישית מספקת לבני האדם.
חיפוש אחר דרכים לצמצם את אותו מאזן אימה נעשה כבר מאמצע המאה העשרים על ידי יצרניות הרכב וארגוני הבטיחות מסביב לעולם ולמרות שבעשור השני של המילניום השלישי עדיין יש הרבה יותר מדי תאונות דרכים ניתן לציין כי בזכות אמצעי הבטיחות בהם מצוידות היום כל המכוניות החדשות מספר ההרוגים על הכביש - יחסית למספר התושבים - צנח בעשור האחרון באופן דרמטי במרבית המדינות המערביות.
אמנם עדיין מדובר במספרים גבוהים ונוראים אך בארצות הברית, למשל, בשנת 2010 מתו יותר בני אדם כתוצאה מהרעלה מאשר בתאונות דרכים.
יש להניח שמרביתכם מנסים עכשיו להעלות מהאוב את הפעמים האחרונות בהם שמעתם על מישהו שהורעל למוות ממיונז מקולקל או הוכש על ידי נחש ארסי לעומת הפעמים האחרונות בהן שמעתם על הרוג בתאונת דרכים ומשהו בוודאי לא מסתדר לכם עם הנתונים האמריקאים ולכן נציין שתחת ההגדרה הרחבה "הרעלה" כוללים גם את כל מי שמתו כתוצאה מהרעלה עקב שימוש יתר בסמים, המהווים אחוז לא מבוטל בקרב אלו שהורעלו למוות.
ועדיין, המספרים הם מספרים. באומה המונה כיום כ-310 מיליון תושבים נהרגו ב-2010 בתאונות דרכים 32,885 אלף אנשים שזה אמנם המון אבל זהו גם המספר הנמוך ביותר שנרשם בארצות הברית מאז שנת 1949. לעומת זאת, מספר המתים מהרעלות (כאמור, בעיקר כתוצאה משימוש בסמים) זינק פי שלוש מאז שנות השמונים של המאה ה-20 לנתון מפחיד של יותר מ-41,000 הרוגים ב-2010.
אל מול הירידה במספר ההרוגים בתאונות דרכים חל זינוק חד בכמות האנשים שהורעלו למוות