צילום: חדשות 2 אם יש לך משאית הסיכויים שתתעורר בוקר אחד ולא תמצא אותה גבוה יותר ממכונית פרטית.
על פי נתונים שהגיעו ל-mako, בעשור האחרון חלה עלייה של מאות אחוזים בגניבות משאיות בישראל. אם לפני כעשר שנים נתח גניבות המשאיות מכלל כלי הרכב בישראל עמד על פחות מאחוז אחד, היום הוא עומד על כשלושה אחוז. כלומר, בשנת 2012 נגנבו כ-600 משאיות, ושווי כל משאית נע בין 700 ל-2.5 מיליון שקל.
בישראל פועלות בין שש ל-12 רשתות המתמחות בגניבות משאיות מכל הסוגים (מערבלי בטון, משאיות זבל, משאיות משא ותובלה). ברשתות חברים יהודים, פלשתינאים ובני מיעוטים. לא פעם הם נעזרים בנהגי משאיות של חברות גדולות שמסייעים להם לביים שוד או לתת להם מידע על המקומות בהם חונות המשאיות ומה נקודות התורפה והאבטחה שלהן כדי שהגנבים יוכלו לבצע עבודה נקייה מבלי להיתפס. פרט לכך הרשתות בנגב, בשרון, במשולש ובצפון גם מצליחות לחדור לקיבוצים ומושבים שאין בהם אבטחה ולבצע את הגניבות. אותם כנופיות מתוחכמות היו מעורבות בגניבת 2,000 טרקטורים ודחפורים יקרי ערך בשנה שעברה.
"זה לא קל לגנוב משאיות, זה עסק קשה ומורכב מאוד, מעורבים בזה מאות עבריינים בתחום גניבות כלי הרכב מכל רחבי הארץ, צריך להתגבר בדרך כלל על מערכות מיגון משוכללות שמתוקנות בהן, אבל הגנבים הוכיחו שהם מסוגלים להתגבר ולהעביר משאיות שלמות וטרקטורים לשטחי הרשות", הסביר גורם במשטרה.