מקרה חריג מאוד של הרעלת קנאביס בילדים בג'מייקה: למעלה מ-60 תלמידי בית ספר יסודי פונו לבית חולים לאחר שאכלו סוכריות קנאביס שרכשו מחוץ לשטח בית הספר. לפי שעה לא ברור מי האיש שמכר להם את הסוכריות.
מי שפרסם את הסיפור הוא שר החינוך של ג'מייקה, שהעלה תמונה של חבילת הסוכריות לחשבון הטוויטר שלו וכתב: "זו תמונה של אריזת סוכריות קנאביס שילדים מבית הספר היסודי 'סיינט אנ'ס ביי' אכלו, והן גרמו לילדים להקאות ולהזיות. יותר מ-60 תלמידי בית הספר פונו לבית החולים. הורים, בבקשה שמרו על ערנות!".
This was reported to MoEY as a pic of the package with the sweets that children from St. Ann’s Bay Primary ate which caused them to vomit and hallucinate. Over 60 primary school students had to be taken to hospital. Parents please beware!! pic.twitter.com/Kf2HhROzIA
— Fayval Williams (@williams_fayval) October 2, 2023
על האריזה מצוין שהסוכריות מכילות את רכיב הקנאביס דלתא-8-THC. מדובר ברכיב שדומה מאוד לדלתא-9-THC, הוא ה-THC המוכר לנו - הרכיב הפעיל העיקרי בצמח הקנאביס. דלתא-8-THC נחשב לחומר שהשפעתו פחותה מ-THC רגיל רק במעט, אבל במדינות רבות הוא עדיין לא זוכה להתייחסות של מערכת החוק, מה שהופך את השימוש בו לחוקי למחצה. מעין תחום אפור במדינות בהן השימוש בקנאביס אינו חוקי. אם הכיתוב על האריזה נכון, כלומר אם כל סוכריה מכילה 100 מ"ג של החומר הפעיל, הרי שגם צרכן מבוגר מנוסה יתקשה להתמודד עם סוכריה אחת כזו, וככל הנראה יעדיף לצרוך רק כמחצית ממנה, אם לא פחות מכך, בשימוש בודד.
בג'מייקה החוק קובע אי-הפללה לצרכני קנאביס, כלומר השימוש בצמח לא חוקי אבל בכמויות קטנות הוא גורר קנס בלבד. עם זאת, כמו בכל מדינה אחרת בה קיימת אי-הפללה או אפילו לגליזציה, השימוש בקנאביס אסור בהחלט מתחת לגיל 18 (או 21 במדינות מסוימות), ובשום פנים ואופן לא נועד לילדים.
עוד ב-mako קנאביס:
>> לגליזציה בעולם: באילו מדינות השימוש בקנאביס חוקי? תמונת מצב מעודכנת
>> רכיב הקנאביס HHC: משפיע כמו THC, אבל חוקי
הנושא של הרעלות קנאביס בילדים הפך לבוער במיוחד בעולם בשנתיים האחרונות, ובמיוחד במדינות בהן אושרה לגליזציה. באותן המדינות, נמכרים מוצרי קנאביס אכילים, לרבות סוכריות וממתקים שונים – חלקם מזמינים מאוד ועלולים לפתות ילדים שלא אמורים לצרוך אותם. יותר ויותר מקרים של ילדים שמצאו סוכריות קנאביס בביתם, אכלו אותן בתמימות וסיימו בבית החולים, מבהירים את הצורך בחינוך והסברה של ילדים ושל הורים כאחד לשימוש בטוח ואחראי בקנאביס, ובמיוחד במוצרים שכל-כך קל לצרוך מהם מנה אחת יותר מדי.
גם בישראל, מדינה שכידוע לא מאפשרת שימוש חוקי בקנאביס, חלה בשנה האחרונה עליה חדה במספר המקרים של הרעלות קנאביס בילדים. הפצתם הנרחבת של מוצרי קנאביס אכילים בשוק הבלתי חוקי היא מן הסתם הגורם המרכזי לתופעה, שכן מוצרים אכילים אינם מותרים לשימוש בישראל גם בשוק הרפואי ולפיכך אינם מופצים על ידי אף אחת מהחברות.