מחקר שפורסם בינואר 2020 במגזין הרפואי Cureus Journal of Medical Science מצא כי לקנבינואידים יש פוטנציאל לשמש כחומר אנטיבקטריאלי יעיל כנגד חיידקים הקשורים לרובד הפה. המחקר בחן את השפעותה קנאביס או THC על רובד החיידקים בשיניים (הפלאק) שעלול להוביל למחלות לב, לעומת יעילותם של מוצרים לשמירה על היגיינת הפה. בנוסף, בחנו החוקרים מה הפחית טוב יותר את חיידקי הפלאק.
אוכלוסיית המחקר כללה 60 איש בגילאי 18-65, שחולקו לשש קבוצות, על פי חומרת מחלות החניכיים שלהם. בכל יום חוקרים לקחו דגימה מרובד השיניים של כל נחקר ושמו אותה בצלחת פטרי.
צלחת פטרי אחת כללה שורה של רכיבי קנאביס:
קנבידיול (CBD)
קנביכרומן (CBC)
קנבינול (CBN)
קנאביגרול (CBG)
צלחת פטרי שניה כללה רכיבים שיש במוצרי הגיינה לשמירת בריאות הפה:
חומצה קנאביגרולית (CBGA)
אוראלי ב
קולגייט
Cannabite F (תרכובת משחת שיניים של רימונים ואצות)
אחרי שנתנו לבקטריה לגדול, החוקים ספרו את מספר מושבות החיידקים. התוצאות הצביעו על כך שקנבינואידים היו יעילים יותר בהפחתת כמות החיידקים ברובד השיניים, בהשוואה למוצרי טיפוח הפה הסינתטיים. כמו כן, הוכח כי לקנבינואידים יש פוטנציאל לשמש כחומר אני-בקטריאלי יעיל כנד חיידקים הקשורים לרובד הדנטלי ומספקים אלרנטיבה בטוחה יותר לאנטיביוטיקה סינתטית כדי להפחית את התפתחות העמידות לתרופות.
CBD הוא הרכיב שאינו פסיכו-אקטיבי בקנאביס ובעולם הוא הפך לתוסף מזון שמסייע בשלל בעיות בריאותיות, בין היתר, בחטיפים, מוצרי קוסמטיקה, משחות שיניים ומי פה. תוצאות המחקר הנוכחי ורבים אחרים רק מחזקים את ההשערה כי לקנבינואידים השפעה חיובית במלחמה בחיידקים ולכן התעשיה הזו צפויה לגדול בקצב צמיחה של מאות אחוזים בשנים הקרובות.